Onappetijtelijke Bataafse fascisten…

Mary T. S. Schaffer (1907)
A very beautiful image of these smiley blackfoot. It seemed everything was alright…


 


(…)

“Ooze Frenske” is namelijk part-time Chef Nacht bij Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad, want meer kan hij eigenlijk niet. Zijn professionele leven hangt aan elkaar van subsidiewerkjes met kunst en taal, afgewisseld met marginaal journalistiek geneuzel. En na een summiere bestudering van zijn persoon ben ik er achter gekomen dat Frans eigenlijk een zielsongelukkig mens is en daar graag anderen de schuld van geeft, zoals de linkschmensch eigen is.


(…)
 

Wat had de man op zijn geweten? Zie: “Het auteursrecht en een foute krant”


 


Domme Belgen, domme Limburgers, de reden waarom ik voor samenvoeging van Limburg met België ben. Aan de Hollandse beroving en verwoesting van Zuid-Limburg moet maar eens een einde komen. Holland terug achter de waterlinie en een groot hek eromheen, zoals de Bataven wensen. Dumme Holländer noemen Duitsers dergelijke mensen. Of ze gelijk hebben? In het buitenland zijn de Bataven berucht, je pikt ze er zo uit, onbehouwen gedrag, slecht zittende kleren en een grote bek. En steeds gelazer over geld, ze vertrouwen niemand.

Mooi om een drietal hier zo samen bezig te zien, ieder op zijn eigen wijze. André de Raaij, die “Sven” en, ja hoor, daar is ze, de vriendin van André, de gutmensch in persoon:


 


Mensch onderschrijft het uit heel haar hart. Helaas moet ze in dit stuk verderfelijk land verblijven omdat haar dochter en kleinkinderen beschermd moeten worden tegen de PVV leider van Maastricht, Tibaert. Die bedreigt haar, is steeds ladderzat en kan niet van kindjes afblijven. Zijn vrouw durft zich niet te reppen. André hecht aan anonimiteit…

 


U begrijpt, het zijn de woorden van die Eveline van Donkelaar, beaamd door André en z’n kameraad Huib. Limburgers zijn achterlijk, denk maar eens aan de “zachte g”, en die Tibaert is wel het summun van achterlijkheid. Dat hebben André en Eveline persoonlijk kunnen constateren. 

Mooi om te zien hoe Bataven zich weten bloot te geven, zeer onappetijtelijk, ze kunnen niet anders, zit in hun aard. De ene doet het subtiel, hij heeft gestudeerd, de ander,  jaja, die mocht dat niet van pa en gaat er nog steeds onder gebukt. Ze weet het te compenseren, dat wel. 

En mijn vrouw? Ook een achterlijke Limburgse. Doet aan vrijwilligerswerk, dan ben je toch niet goed snik, denkt Eveline hardop… 
 
Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.