Vergewaltigt. Versklavt. Verkauft – Gewalt gegen Frauen

Štefan Tamáš: Slowakije (1940)
Dagelijks worden we gebombardeerd met nonsens, met opgeklopte berichten, met meninkjes die er niet toe doen. Hoeveel tijd gaat ermee verloren door er kennis van te nemen? Hoeveel energie wordt erin gestoken om luisteraars, lezers en kijkers werkelijk te informeren, ze te helpen in hun meningsvorming, hun het gevoel te geven er werkelijk beter van te worden en niet de tijd verdaan te hebben met belangeloze onzin of erger, desinformatie?

Een goede uitzondering vormt een van de vele uitstekende programma’s op de Duitse radio: Der Tag van hr2, ook te beluisteren via internet. Het onderwerp afgelopen avond was geweld tegen vrouwen, een programma, dat niemand mag missen die op enigerlei wijze nog gevoelig is voor dit onderwerp, en een begrip als verkrachten niet misbruikt voor een fascistentruc. 
Luister maar, dagelijkse steek je er wat van op en je bespaart jezelf een boel ergernis door het negeren van minkukels op internet. U erkent ze vooral aan hun brallerige taal, hun persoonsgerichte aanvallen en meer van dat fraais. Daar is niemand mee gebaat. Je zou het aanranden kunnen noemen van ons geestelijk welzijn. Uitgelichte foto: Štefan Tamáš – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.