Zwakzinnig en niet toerekeningsvatbaar?

Two Women from Bethlehem near the Dome of the Rock in Jerusalem (1927)
Weinig heb ik uit 2013 kunnen redden van mijn door crapule verdwenen weblog. Wel dit: “Een bruine neef”, gedateerd 4 april 2013. Een copie op datum heb ik meteen op dit weblog opgeslagen met de mededeling dat nadere toelichting volgt. Daartoe kon ik de moed niet opbrengen. Om duidelijke taal te spreken moet ik dan zaken kwijt waarmee ik mensen kan beschadigen, zijn zussen en broers met name, die part nog deel hebben aan het doen en laten van deze tot de gereformeerde kerk bekeerde zonderling. Misschien komt het er ooit nog van. 


 


Waar ik steeds van uitga is dat mensen bij hun volle verstand uitlatingen (over derden) doen. Met alles wat ze zeggen, twitteren en verder op internet posten hebben ze een bepaalde bedoeling. Of zeg je zo maar in het wilde weg dat iemand een pathologische leugenaar is, een pedofiel en nazi? Nee toch. Zo ook hier in het geval van deze neef, een typische Wilders fanaat en antisemiet van het zuiverste water. Mijn kritiek op Wilders noopte hem mij te blocken op alle mogelijke manieren, zoals hij zei, en gaf hem enkele maanden later de gelegenheid zijn gram te halen via Sjaakie en Jeky, mijn notoire stalkers op Twitter. 


 


De lachende derde bleek een hatende oma. Een vrouw die hetzelfde in de praktijk bracht als deze neef. Zo kwam alles samen tot groot genoegen van de PVV gelederen en ene Huib Riethof, de man van het “bewijs”. Niet Els was voor hen de dame maar gajes, dat volop laster en smaad de wereld inzond. Ik dacht dat hij al een beetje gekalmeerd was sprak toen iemand en vervolgens wauwelde hij wat over een openbare inrichting en vroeg hebben jullie al bij Google geprobeerd? 


Die André toch, naamgenoot van die bruine neef. Hij hoopt maar altoos dat ik een uitglijer maakt, me laat gaan. Zo gaan mensen te werk die desnoods over lijken gaan. Misschien helpt alleen een behoorlijke aframmeling om hem tot bezinning te brengen, ik weet het verder ook niet. Z’n vriendin wellicht. Zij zei geen partij te willen kiezen en koos uitdrukkelijk partij toen mijn blogspots verdwenen door toedoen van… En eerder al, u ziet het, en nog veel eerder… Ze weet het als geen ander, ze wist het: “Durf je nog te komen?”

Wat een misselijk makend zooitje is het toch. En zo sociaal voelend. Een poot uitsteken is er niet bij, het blijft bij vrome praatjes in de geest, ik heb het altijd al geweten. Ben je het daar niet mee eens of toon je andere opvattingen dan loop je de kans voor möchtegern massamoordenaar te worden uitgemaakt. Ja, dit volkje keert zich tegen Wilders, hun brevet dat ze het bij het juiste eind hebben. Kan het zieliger, kwalijker? Vandaar het smoelenboek… 

Vergeet niet, Tibaert laat de fascistische praktijken zien die hem ten deel vallen. Hij hoeft niet te sjoemelen, te liegen en te dreigen. Daar laat hij zich niet mee in…

ps: Ik ga nu TV kijken, Orlando… De nodige hyperlinks zet ik er wel later in en wellicht nog wat aanvullingen.

Ter herinnering:

 Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.