Een Hollander op de Duitse toer

Margarethe von Trotta: Die bleierne Zeit (1981)
Denken in het Duits is moeilijk…

Unglaublich, aber wahr: zwischen “den” Niederländern und “den” Deutschen gibt es kaum Unterschiede in der Denke.

Ach als de bedoeling maar goed is en dat lijkt het geval:

Was ich hier in NL an Hasskommentaren über “die Griechen” gelesen habe, bringt mich zum Dauerkotzen. Die meisten haben hier NULL verstanden.

Als voorbeeld een cartoon. Het is wat hij zegt, deze cartoon geeft een speciale houding weer, ik noem ze een Bataafse, die Wilders weer tot leven heeft gewekt. Voor wie het nog niet duidelijk is, die Bataafse traditie is geheel in de geest van spot ten koste van de ander. Schofterig. Bataven noemen dat humor. Nee, dat is niet op de Duitse toer, of toch?

Van de meeste Nederlanders, zegt onze zegsman. Zo spreekt Wilders ook, hij geeft de mening van dat volk, zijn volk weer, beweert hij. Dergelijke frases voeren naar de hel. De Duitse, Nederlandse, Franse. zo legitimeer je het fascistisch discours.

Hier een montage en nog een voorbeeld, vandaag uit mijn TL geplukt:


 Dankzij die man zag ik dus die cartoon van Collignon met ressentimenten aan de glorierijke nazitijd. Ja, hij zei het, Nederlanders zijn net Duitsers, maar dan wel nog een tikkeltje perfecter en geordender zeg ik er maar voor  alle duidelijkheid bij.  Met een dergelijk iemand wil ik best contact, iemand die tenminste ook de Duitse media volgt. Iemand met, volgens eigen zeggen, een anarchistische inslag.

Wat krijg ik te zien?


e8f1c-schermafdruk2b2015-07-072b21-23-521Mijn nieuwsgierigheid is gewekt. De man is al jaren op Twitter, bijna net zolang als Tibaert, maar ik kan me niet herinneren ooit met hem van gedachte te hebben gewisseld. De accounts die hij volgt zeggen me niets, wel zitten er bij z’n volgers twee personen tussen die ik maar al te goed heb leren kennen. Schoften. Heeft hij zich door die twee laten informeren? Gaat hij af op hun informatie? Dan is zijn “anarchisme” geen knip voor de neus waard en heeft hij het denken opgegeven. Dat voel je aan je klompen, een dergelijk boerenklompen-anarchisme.

Nee, ik lig er niet wakker van, van deze dumme Holländer. Wel mooi om weer een schoolvoorbeeld te laten zien van het gekonkel en bedrog op Twitter en welke uitwerkingen dat heeft voor een beschaafde samenleving. Of mag ik deze constatering niet maken?

Toch wel handig, die account van mijn vrouw, zo zie ik nog eens wat… Ook dit nadat ik het bericht al afgesloten had. Zou dat de reden zijn?

De_Klompen Jul 07, 2:41pm
Es gibt accounts von denen möchte ich um’s Verrecken nicht retweetet werden. #Feststellung Moinsen und gleich wieder #twexit 😀Update september 2016:


Je voelt aan je klompen dat deze account niet kosher is.


Filmshots: Margarethe von Trotta – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.