Er komt een moment

Katten
Dankzij de hoge graad aan beschaving die sommigen onder ons stervelingen bereikt hebben, Huib Riethof, Ina Dijstelberge, André de Raaij, Eveline van Donkelaar en vele, vele van hun fascistische, pardon linkse vrienden, kon gisteren deze mededeling op Twitter verschijnen:

 


Er komt zeker een moment van buigen of barsten voor deze o zo beschaafde lieden. Of leven we al in een rechteloze staat? Ik dacht van niet. Zij misschien wel. 

Bijzonder fraai wordt het als ik ga kijken wat de aanleiding tot deze tweet was. Dan staat weer even je verstand stil. Is dit serieus bedoeld of als provocatie? Mogelijk ook een argeloos napraten van een Volkskrant artikel dat op dezelfde dag verscheen, eentje van de hand van Annieke Kranenberg, ombudsvrouw bij de krant. Ook iemand die er niets, geen mallemoer van begrijpt. Het zal wel weer de fameuze Hollandse hokjesgeest zijn, bakermat voor het Bataafs fascisme van Wilders, die deze vrouw parten speelt.

 


Ze, of is het een hij, staat bij mijn volgers. De gangen van mensen ga ik gewoontegetrouw niet na, dan is het einde zoek. Nogmaals, en dat viel bij genoemde lieden bijzonder slecht en daarom moest koste wat het kost Tibaert van internet verdwijnen, ik leg slechts vast wat ik onder ogen krijgen. Tot begin dit jaar zelfs uitsluitend zaken direct gerelateerd aan mijn Twitter accounts. Ik weet het, ik heb het al heel vaak gezegd, maar het blijkt steeds weer noodzakelijk het te herhalen. Stalken doe ik niet, fake accounts aanmaken niet. Samenvattend al die zaken waar die nette beschaafde mensen me van beschuldigen doe ik niet.

Wat is in Mora Apprez gevaren, vraag ik me wel af. Het enige dat zou mogen tellen is het paspoort, beter gezegd de registratie bij de Burgerlijke Stand, al het overige dient taboe te zijn. Sociale status, religie, afstamming, psychische en fysieke toestand, seksuele geaardheid. Een van de redenen waarom ik me verzet tegen elke vorm van burgerlijk huwelijk bijvoorbeeld. Maar dat is weer een ander verhaal. 

Mora, bij deze ben je uitgenodigd op mijn blog een bericht te publiceren onder eigen verantwoordelijkheid, waarin je jouw stellingname kunt verdedigen. Zeker tegen het licht van de ontwikkelingen in Israël lijkt me dat niet onbelangrijk. De tendens gaat richting joodse staat, het zionisme voorbij. Feitelijk wordt dan door die staat bevestigd hetgeen de nazi’s beweerden, er is een joods ras. Ben je het daarmee eens? Je zou in dat geval ook kunnen stellen dat het zionisme, een nationalistische ideologie, niet van fascistische smetten vrij, zich overleefd heeft en bij het spiegelbeeld van wat ze nastreefden, een min of meer open maatschappij, uitkwam bij een autoritaire religieuze staat. 

 

Ook vandaag in mijn TL…

 


Ooit zei eens de Duitse auteur Achternbusch, als Hitler nu zou leven stond hij aan de kant van Israël. Je kunt het ook bekijken volgens de opvattingen van Henryk M. Broder, joods journalist, die het in Israël niet uithield en Israël zag als de zoveelste deelstaat van Duitsland. 

Nogmaals, graag reactie, Mora.

ps
De genoemde lieden treft u op Twitter aan onder de accounts @huibree, @inadijstelberge, @vanovernaar en @gavimensch.Bron uitgelichte afbeelding: dolina-duchow

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.