Ongeleide projectielen en hun geestelijke vaders

Lizzy Stewart: Places
Of de wisselwerking tussen geslepen personen en domme krachten.
 

Lizzy Stewart
Illustration for an editorial piece for the NY Times regarding NY Coal

Wilders is een zo’n geslepen persoon, Fortuyn een andere. Bosma zou je een symbiose van die twee kunnen noemen, een omgevallen boekenkast en slechts gebruiken wat je goeddunkt voor de te voeren strategie. Je weet welke krachten je los maakt, welk klimaat je schept en zelf kun je je handen in onschuld wassen. Nederland moet kapot, Europa moet kapot dat is het onmiskenbare doel van deze fascisten nieuwe stijl. 

De instrumenten die we nog in handen hebben middels parlement, justitie en bovenal de EU dienen bot gemaakt te worden door ze in hun tegendeel te doen verkeren. Ze weten het, het kapitaal staat aan hun kant. Of het de City of London is of Shell, of Nestlé, of… de banken, daar ligt de uiteindelijk macht, ze hebben de staten in grote schulden gestoken en ze volledig afhankelijk gemaakt van hun wil. Uiteindelijk staat Wilders in hun dienst. Anderen kruipen voor die macht of denken ervan te profiteren. Deze week gaf Guy Verhofstadt een opzienbarend voorbeeld ten beste.

Fascisme. Mensen die er hun mond over houden of komen aankakken met lijstjes hoe fascisme te onderkennen, links of rechts, en anderen uitmaken voor nazi, hebben er niets van begrepen en zijn gevaarlijke dwaallichten, ongeleide projectielen in vele gevallen, bovendien. Op Twitter leer je ze buitengewoon goed kennen, die van links en rechts, die omhooggevallen profeten met hun gevolg. In feite geven ze zonder uitzondering een imitatie van Wilders ten beste. 

Het rampzalige lijstje van Lawrence Britt

Let eens op hoe ze in verlegenheid worden gebracht als een gebeurtenis of persoon plots niet meer strookt met de opvattingen die ze er eerst over hadden. Ze raken totaal van de kook. Zie weer de EU. Het zijn mensen die graag alles overzichtelijk houden, rangschikken in laatjes of etiketten plakken, want orde is hun hoogste goed, al doen ze zich vaak anders voor. Ze noemen het hun vrijheid, die vrijheid claimen ze. Let op mijn woorden… Het zijn eenogigen, eenkennigen, ze sluiten iedereen uit die niet in hun straatje past. Ze zijn onbekwaam om met gepaste middelen te reageren op veranderende situaties, ze zijn gespeend van fantasie. 

Mijn indruk, velen van de ouderen onder hen hebben steeds goed de tijdgeest verstaan en hebben er materieel prima van geboerd. Door die mentaliteit hebben ze de sluizen opengezet voor de graaiers, de egoïsten, de asocialen. Dat weigeren ze te erkennen en dat is wel hun grootste verraad aan de geschiedenis. Bijgedragen, daadwerkelijk iets toegevoegd aan de loop van de geschiedenis hebben ze niet, ze bleven er een object van. Ze zullen het gevoel hebben nu een boze droom, zelfs een nachtmerrie, te beleven. Ze willen deze zo snel mogelijk vergeten alsof ze er nooit geweest is. Weg met de EU en de euro roepen ze, deze miserabelen, die nooit, nooit ergens enige werkelijke verantwoordelijkheid (voor) hebben gedragen of genomen.

Een beperkte culturele horizon, zou die mede debet zijn aan dit geschetste gedrag? Daarmee wil niet gezegd zijn dat het tegendeel een waarborg is voor het immuun zijn voor fascisme. Een onderwerp apart en ook hierover geven de activiteiten op Twitter genoeg stof om over na te denken. Lees de tweets van die ongeleide projectielen en hun geestelijke vaders eens tegen deze achtergrond. 
 

 

“Eén keer zendt de NOS het EP uit en meteen weet iedereen dat het EP een vergaarbak van idioten is. Dat had eerder moeten gebeuren.

“Ik kan alleen maar de conclusie trekken dat (…) z’n medicatie is vergeten. Eikel!


“Zou de eeuwige nazipraat (…) ergens anders mogen plaatsvinden? Zijn #AUSRADIEREN kennen we nu wel.


“Ik haat je intens, vuile antisemiet. Kankerzak, hufter, nazi, tyfusmongool. Maar je sokpop (…) is weg, kankerzak.


“Nee, ik wil geen uitleg, ik wil dat de intimidatie, bedreigingen en het doxxen stoppen. Bent u politie of niet?


“De ene opruiing en bedreiging via sociale media is de andere niet.


“Met blocken en ontvolgen stop je bedreigingen en doxxen niet; met aangifte is niets gebeurd. En nu?


“Eikels krijgen van mij gewoon een block.”


“Je bent of jood of nederlander. Niet beiden.
“Hoe is het met dat vieze enge gluiperige mannetje net buiten Den Haag? (…) Weet jij dat likkertje (…)?

“Diegene die Hitler z’n natte droom #EU uitvoert is pas echt fout! 


“Gezien de ontwikkelingen in Brussel vandaag, lijkt het me verstandig dat links élke illusie over het karakter va de #EU laat varen.


“Racisme is zo’n zwaar woord meteen weer. Dit is gewoon een bezorgde burger met een pigmentkritische visie.


“Hoe het ook afloopt: onder links heeft de #EU alle krediet verspeeld. Dat is winst.


“Typisch links..met geld strooien, en later pas beseffen dat ze dat geld helemaal niet hebben…


“NSB meeting?


“Een sociaal Griekenland is binnen dit Europa niet mogelijk.


“Griekenland is zo vierkant failliet dat daar idd nooit meer iets van terugkomt. Maar dat wist men op voorhand. Dat is model EU.


“Zwarte Piet kan niet meer in Amsterdam, maar voor antisemitisme is alle ruimte. Wat een waanzin.


“Ik heb ze even geanonimiseerd of onthoofd… Het is maar hoe je er naar kijkt!


“Iemand bij de NOS komt klaar op het woordje moslims ipv bosniers. waarom zijn serven dan geen christenen?


“Grieks parlement steunt hervormingsplannen. Dat is gemakkelijk want ze voeren het toch niet uit.


“Lap- en stopwerk. Volgens mij loopt de EU op haar laatste benen. Maar misschien laat ik me leiden door mijn hoop.”
Enzovoort, enzovoort. Meninkjes die werkelijk nergens toe dienen. Ze zijn uitwisselbaar, links en rechts… Steeds kan later gezegd worden, heb ik het niet gezegd? Of je haalt een oude krant te voorschijn…


 


Tja, die André snapt werkelijk bar weinig maar in het uiten van beschuldigingen is ie waarlijk een meester gebleken:


VanOverNaar Jul 08, 6:26pm 
Hm, toen @LodewijkA boosjes was was Krapuul anders wel het haasje (…).

 


Onderwerp: cyberattack… Wat je noemt een dwaas die zoiets beweert.


Bovenstaande tweets stammen uit een aantal accounts van personen die mij geblokt hebben, op één uitzondering na, de enige ook die aan Tibaert gericht was. Ze staat cursief. Mij hoeft niemand te volgen, i.t.t. Wilders en al die figuren op Twitter die naarstig op zoek zijn naar volgelingen en vooral veel sloopwerk verrichten. 

 

 


 

 

Uitgelichte afbeelding: bron – Ingevoegde afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.