Wat je zegt ben jezelf

Jara Henry Valenta – East River (1934)
Je kunt niet aan mijn niveau ruiken, hoop stront, hij stelt niets voor, ouwe gek. Gewoon een paar simpele uitspraken over Tibaert. In het alledaagse verkeer doe je er dan maar minzaam het zwijgen toe. Op internet ligt dat anders, dan verspreiden dergelijke karakteristieken zich als een lopend vuurtje. Je hoeft maar te kijken hoe medeburgers met een ander geloof of kleurtje weggezet worden. Het is bij de beesten af en de grote Leider ziet met welbehagen toe. Hier ligt de reden dat ik sinds de idioterie bij een krant die gesleten wordt als de slijpsteen van de geest reacties in mijn richting ben gaan documenteren. 

Wat je zegt ben jezelf, daaraan had ik niet direct gedacht, maar het geheel overziend klopt het vrij aardig. In mijn geval van PVV tot Krapuul, fascisme in al zijn verschijningsvormen, zeg maar. Je moet je veel laten welgevallen, een advocaat zou er ontzettend veel werk aan hebben al die strafbare feiten richting Tibaert op een rijtje te zetten om ze te verwerken in een veelvuldige aanklacht tegen onverlaten. Het grote pré van al de gedocumenteerde laster, smaad en bedreigingen is wel dat ze een onweerlegbaar bewijs vormen voor het feit dat je fascisme niet kan ophangen aan een persoon die weggezet kan worden als de personificatie van het kwaad, maar dat het een sluimerend gif is, dat in alle kieren en gaten van onze samenleving aanwezig is. Logisch ook, anders kon iemand als Wilders nooit enig succes oogsten.

Een oude kinderwijsheid. Lees eens dit lijstje:


 


Wat je zegt ben je zelf. In alles wat je zegt, zeker als het anderen betreft, geef je meer bloot van de eigen persoon dan over het lijdend “voorwerp”. Deze al zo simpele wijsheid, die kinderen eigen is, hebben volwassenen, die willen doorgaan voor wijs, vergeten, afgeleerd of afgezworen. Al die jaren dat ik nu op internet actief ben maak ik juist daar gebruik van. Steeds als je een uitspraak over derden doet zul je met steekhoudende argumenten dienen te komen. 

Hoe ik aan dit lijstje kom? De samensteller ervan verscheen in mijn TL:


ChuckRavin Jul 10, 6:51pm
@LinkseN8merrie @harryletsch62 @micheldebruijn @Tibaert
Ga naar Google+ en ik zal de hele lijst tonen
Ik hou nl niet van liegen

ChuckRavin Jul 10, 9:24pm
@harryletsch62 @Tibaert @LinkseN8merrie @micheldebruijn
Google+
Chuck Ravin
tot ziens
ik haak nooit af en verwijder nooit mijn reacties

 


Enzovoort. Waarom Tibaert hierbij stond? Dankzij de beproefde methode van Jeky, mijn oud vertrouwde stalkster, geliefd bij Huib Riethof:


LinkseN8merrie Jul 10, 6:41pm
@ChuckRavin @harryletsch62 @micheldebruijn ik heb ook een aardige lijst, heb ze alleen niet opgeslagen, wellicht heeft @Tibaert ze 😋

 


M’n belangstelling was wel gewekt voor die hele lijst van die ChuckRavin, alleen ze viel niet te vinden.


Tibaert Jul 10, 8:04pm
@ChuckRavin @LinkseN8merrie @harryletsch62 @micheldebruijn
Geef me een link als je wilt..;-) #Google+ Ben hetzelfde ook al langer van plan.

Tibaert Jul 10, 8:34pm
@LinkseN8merrie @ChuckRavin @harryletsch62 @micheldebruijn Van Jeannie en Jeky tot Ina en André… #pvv Wordt een mooie lijst voor #justitie

 


Z’n reactie? Geen. Later las ik wel dergelijke boodschappen:


ChuckRavin Jul 11, 11:06am
@Correctietik @LinkseN8merrie @Tibaert @harryletsch62 @micheldebruijn
Rijp voor het gesticht.
Die komt er weer bij die miljoen ‘bewijzen’

ChuckRavin Jul 11, 11:07am
@Correctietik @LinkseN8merrie @Tibaert @harryletsch62 @micheldebruijn
Sorry ”complimenten”
De WAARHEID kunnen jullie makkelijk weerleggen

ChuckRavin Jul 11, 11:18am
@RijnPatrick @LinkseN8merrie @ADshownieuws
Ik hou niet van tegenstrijdigheden
LEES BIJBEL en LEES KORAN
Je praat als een kip zonder kop

ChuckRavin Jul 11, 11:19am
@RijnPatrick @LinkseN8merrie @ADshownieuws
O sorry KIP behoort ook tot jouw familie

 


En het gaat maar door. Over koran en bijbel. Ik kon er geen touw aan vastknopen. Tibaert even een simpel antwoord geven was teveel gevraagd. Een eigenschap van dwazen en paranoïde figuren weet ik onderhand. De namen van die personen kan ik welhaast dromen. Leuk lijkt me wel om van een aantal van die gasten een dergelijk lijstje te maken. Leert u die personen die zeker niet terugschrikken voor puur fascistische methodes meteen door en door kennen. 

Hier een tweetal van een jaar geleden als voorbeeld:


juni 2014
juli 2014

 


Zo gaat de “chief editor” van laatst geciteerde en in samenspraak met te werk:


januari 2014

 


Oud-hoogleraar letterkunde hier ter plaatse koos vervolgens snel het hazenpad. Bedroevend voor een auteur, die in zijn geschriften toch wel enige blijk geeft niet gespeend te zijn van inzicht in de menselijke psyche en die weet heeft van sociale omstandigheden. Eerlijk gezegd, ik vind het bedroevend en verontrustend. Een ordinaire schreeuwlelijk beweert wat en Kusters af. De man kan toch wel lezen, zou je zo zeggen? 


Een oproep. Wil de chief-editor van Krapuul mij het respect tonen dat conform is aan an anarchic-ecofeminist door een verzoek te richten aan Google, zodat ik minimaal privé weer kan beschikken over de door haar handelwijze verdwenen blogspots onder mijn Google account? Alvast dank voor de te nemen moeite.


Update januari 2017


Uitgelichte afbeelding: Jara Henry Valenta – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.