Even spontaan dit…

Fulani (Niger)
U kent de meestertruc van fascisten? “Zij bedreigen ons, ze vallen ons aan, ze hebben ons de oorlog verklaard.” Je zuigt wat uit je duim wat een ander beweerd of gedaan zou hebben et voilà er is weer een feit geschapen. Ik ben de goedmens, de andere deugt niet, om in hun idioom te blijven. Het fraaie ondertussen is, en dat is al een eeuw gaande, dat fascisme steeds gebruikt maakt van het gangbare discours en dat inpast voor eigen doeleinden. We zien het optimaal terug bij chef ideoloog PVV, Martin Bosma of een figuur als Baudet m.b.t. de sociaal-democratie en de 68er beweging. Pervers is ze uiteraard, deze methode. Er tegen weren kun je je moeilijk omdat je veelal stuit op onbegrip, weinig kennis van zaken, regelrechte ongeletterdheid. Waar te beginnen in zo’n geval?

Het is wel een verklaring, dat leentjebuur spelen en misbruiken voor eigen doel, voor het feit dat links en rechts extremisme communicerende vaten zijn. Een significant, op het eerste oog vrij onschuldig voorbeeld, staat onderaan en is gericht op het katholieke volksdeel. De scribent probeert iets van Limburgs te suggereren, de geadresseerde is ongetwijfeld Tibaert. Wat streeft de afzender van dat bericht na? Hoe stelt hij zich op? Wat is de reikwijdte van de smaad die hij verspreidt? Doet hij de geschiedenis onrecht aan? Zeer zeker. Kun je je ertegen verdedigen? Nee. In mijn ogen een glashelder voorbeeld van een fascistische wandaad. Gif verspreiden en het zijn werk laten doen. Zie Wilders.

Denk eraan, taal en het hanteren van bepaalde begrippen is zeer verraderlijk.

Slecht geïnformeerd worden we, we worden zelfs op het verkeerde been gezet door de “staats”. Onbeschoft zijn ze bij die omroep ook nog op de koop toe.

 

VanOverNaar 2:21pm
“Steun aan Grieken” – in wat voor zeepbel woont zo’n “verslaggever”?
Xander van der Wulp @XandervdWulp
48 zetels VOOR steun aan Grieken: PvdA/D66.
42 zetels TEGEN: SP/PVV/CU/GL/SGP/PvdD/50+.
VVD en CDA twijfelen.VVD sowieso doorslaggevend.

2 retweets 1 favoriet

XandervdWulp 2:25pm
@VanOverNaar noem jij dat geen steun dan?

VanOverNaar 2:25pm
@XandervdWulp Ach, u tutoyeert meteen maar. Nee, geen steun en ook niet aan Grieken

 


Als excuus kan de heer Vd Wulp aanvoeren dat hij niet op de hoogte kan zijn van het feit dat achter Bommelding Kluftje een heuse politicoloog schuil gaat die zijn sporen binnen de mediawereld ruimschoots verdiend heeft. Zijn diep politiek en historisch inzicht blijkt wel uit dit bericht:
 Daar zullen zijn kameraden aan gene zijde van het politieke spectrum het met hem volledig over eens zijn. Zouden die fietsen al terug zijn uit Duitsland? U weet wel, de grootste wandaad die de Duitse bezetter de Bataaf heeft aangedaan. Wie weet het antwoord?

Ook eens is Bommelding Kluftje het met die kameraden als het de “staats” betreft. Hij zou zeggen, ze doen het verkeerd, maar hoe het wel zou moeten weet hij niet, geeft dat in ieder geval nooit aan; die kameraden aan gene zijde zeggen doodeenvoudig weg ermee met die staatsomroep. Ze hebben hun eigen betrouwbare bronnen, zoals deze: Muslims attack Christians in Denmark, Blondemevrouw op 16 juli 2015.

Kortom, schokkend dit verschrikkelijke bericht uit Denemarken, één jaar na Breivik. Elk christenmens moet zulks tot nadenken stemmen. Je kunt dergelijke voorvallen wel o zo christelijk met de mantel der liefde trachten te bedekken, maar dan gaat het van kwaad tot erger. Daarom is het zo goed dat Blondemevrouw dit bericht van oktober vorig jaar wederom toont. Mooi in relatie met deze aankondiging van onze omroep, “staats” zoals zij en Kluftje hem zien:


 


Werkelijk onafhankelijke media verdienen onze voorkeur en absolute steun, nietwaar Kluftje? Als deze…


 


Zelfs in Rome zijn op klaarlichte dag christenen niet meer veilig voor moslims. Katholieken zijn ook christenen al hebben die in de ogen van Kluftje de joden laten verrekken. De Randstad zat er vol mee, met die joden. O ja, ook met vrijmetselaars, volgens hem dan. Waar zijn ze gebleven die joden en door wie werden ze uitgeleverd? Maar zie, joden zijn niet haatdragend, ze schieten christenen die door moslims bedreigd worden zelfs te hulp.
 Gevreesd moet worden dat Bommelding Kluftje weinig heeft bijgeleerd sinds zijn kinderjaren. Jammer ook, zijn schrijnend gebrek aan talenkennis…

Blijf ik zitten met de vraag, wie schiet de moslims te hulp? Kluftje vermoedelijk niet, die hult zich in vroom stilzwijgen als het over de islam en moslims gaat. Aan zijn gastvrijheid mag ook getwijfeld worden. Als gast wist hij zich al niet te gedragen, in de rol van gastheer zal het niet veel anders zijn. 

Heer verlos ons van onze bevrijders, riep een pastoor in 1944 vanaf de preekstoel uit, nadat hij aanschouwd had wat ze in de stad hadden aangericht. Nu zou ik zeggen, Heer verlos ons van die Bataven, ze weten ook niet wat ze aanrichten. Kluftje niet, Blondemevrouw niet, de Confederal Warrior Gerardje niet en al die andere Bataven niet. Voor hen telt slechts het eigen gelijk. Om dit krijgen doen leugens en smaad er voor hen verder niet toe.  Of juist wel…


Update januari 2017
Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.