Een kanttekening: Pyt

Une réveuse…
“Foreign Policy dat de EU betitelt als een ’totalitair project”. De week is wel eens slechter begonnen.” Woorden van Wilders of Bosma? Zou kunnen…

Dit passeerde vanochtend bij mij de revue: TL. Waar maken ze zich druk over? Over een trol. Een van hen zegt van zichzelf: Libertarian socialist – Anti-EU en betoont tevens zijn aanhankelijkheid aan Frontaal Naakt en Krapuul.

Een libertarian socialist. Anti-EU. Kan het duidelijker? En tevens ook nog in de gewenste voertaal. De man geldt als de “fascism-watcher” van genoemde sites. Vermoedelijk hanteert hij daarbij dit bespottelijke lijstje. Niets is kennelijk meer te dol tegenwoordig.

Nog een aanvulling. Friese Pyt wist het, Huib Riethof, André de Raaij e.a. Krapuul figuren zeiden het immers, Tibaert was een dwaas, een gek of weet ik veel wat hij nog over mij wist te melden. Ook laf was ik, ik durfde zelfs geen blogje over hem te maken. Nou, bij deze dan. Dit wist dus deze kenner van fascisme vanochtend, 20 juli, ook te melden:


 


Zo is het. Zelfingenomen, autoritair, geen historisch besef. Zo spreekt een non-valeur als Wilders ook. Figuren als Pyt knopen zich vroeg of laat zelf op, omdat ze verstrikt raken in hun bij elkaar geschraapte ideologische waan. De vraag is of ze anderen in hun val meeslepen. Vaak wel, en dat is juist het rampzalige aan figuren als Pyt en Wilders.

Spreekt hij wel eens de waarheid zei Pyt over Tibaert. Oordeel zelf of lees zijn doorwrochte analyse over het meesterwerk van Breivik. Vooral zijn kijk op fascisme is hoogst amusant. Oud-fascisme… Droom maar verder, Pyt.
 


 

update: pyt 1 mei 2023

 

 
Een opportunist, een warhoofd, mogelijk fascist?


 

 

Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.