Goden en misleide sukkels…

Olivia Steele – The End, from the series “You Dropped A Bomb On Me”
Er wordt wat af gebazeld op d’n Twitter. Goden bestaan niet. Die dit roepen lopen het hardst naar de kerk als er rampen plaatsvinden, hun einde voelen naderen. Als ze zich verloren wanen. Nu hebben ze een o zo grote mond, deze nietige wezens die ook maar per toeval op deze planeet geworpen zijn, maar o zo snel weer tot de vergetelheid behoren. Ze mogen meepraten, maar nagedacht hebben ze nog nooit. 

Er staat een programma over verdraagzaamheid en elkaar nader leren kennen aan te komen op de TV. Daar willen ze niet aan. Het vreemde en onbekende, de vreemdelingen met een andere cultuur zijn a priori de vijand. Het liefst zouden ze ze allen verdelgen, zo’n 1,5 miljard. In het verleden ging dat wat makkelijker. Vraag het maar in Amerika, Afrika en Australië. Miljoenen zijn er over de kling gejaagd. Toen heette het dat ze geen ziel hadden, heidens en gelijk beesten. Daar hadden ze geen dictators voor nodig, wel wapentuig en missionarissen om ze aan te passen en voor hen slavenarbeid te verrichten. 

Het geloof hebben ze afgezworen, het wapentuig is steeds verbeterd, atomair, biologisch en chemisch. Vraag dat maar in het Verre en Midden Oosten. Zullen we eens een rekensommetje maken? Een rekensommetje van hetgeen de blanke, christelijke man de rest van de mensheid aangedaan heeft? Een rekensommetje van het aantal mensenlevens dat het gekost heeft en de vergaarde buit?

De bazelaars, de onbenullen, de haatzaaiers weten één ding bijzonder goed, slechts door oorlog worden we rijker, machtiger. Daarom is die War on Terror ook zo’n buitengewoon goed idee. Eindeloos kan ze voortgezet worden, want verzet tegen heersers zal er altijd blijven. En in het geval van nood zaai jezelf de terreur. Makkelijk zat. 

De werkelijk terreur oefenen ze zelf dagelijks uit, op de weg bijvoorbeeld, of omdat ze hun handen niet thuis kunnen houden tegen vrouw en kind. Bovenal, omdat ze een systeem ondersteunen dat schrijnende ongelijkheid in stand houdt. Hier hebben we er nauwelijks last van, ondanks alle gezeur over geld, maar elders?

Even nog iets tonen van de dagelijkse waanzin die op Twitter te zien valt. Het volgende is afkomstig uit de TL van @blondemevrouw1 en al talloze malen geRT. Je vraagt je af of die mensen stapelgek geworden zijn. Nooit gehoord van exponentiële groei? De mensheid telde rond 1900 ongeveer 1 miljard mensen, ongeveer zoveel als voordien in de hele geschiedenis op aarde geleefd hadden. 

Wat vertellen deze grafieken? Waar en wanneer zijn al die mensen uitgemoord in naam van Mohammed, zoals beweerd wordt en waar blijven die welke in naam van Christus uitgemoord werden? 
9 maal 29 miljoen als ik goed geteld heb, ruim een kwart miljard dus. Waar en wanneer? Dat zou overwegend toch in de 20e eeuw gebeurd moeten zijn. 

Mensen, vervuld van angst, wanen en haat verkondigen dergelijke waanzin. Massaal wordt er geloof aan gehecht. Deze mensen bepalen mee, dankzij hun stemrecht hoe onze en vooral de toekomst van ons nageslacht eruit gaat zien. Ze steunen een politiek die ons hoe dan ook in het verderf zal storten, in “vrede” dankzij de heersende economie, in “oorlog” dankzij de massavernietigingswapens. Mogen we dat tolereren? Nee, dat mogen we niet.


Uitgelichte afbeelding: Olivia Steel – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.