Ik accepteer geen leugens, van niemandAldus iemand op Twitter, die me ooit bezwoer Sjaakie, ja daar is ze weer, te benaderen. Ze had haar ontvolgd of geblokt, en kon nu haar TL niet meer zien met al die waardevolle linkjes. Wat een gedoe en stel je voor, deze @ietsist had me eerder al ontvolgd omdat ik Microsoft hekelde, de geldmachine van Bill Gates.

Merkwaardig, gisteren zag ik een RT van haar waarin ze Krapuul loofde. Aan haar tweet vooraf gingen een aantal boze reacties aan de journaalredactie. Ze zouden manipuleren en ze werd boos. Precies diezelfde boosheid als jegens mij toen ik probeerde duidelijk te maken welke ellende Gates met zijn verdienmodel ons heeft gebracht.

Kijkend bij haar account zie ik nu een link naar een website, die stamt uit diezelfde tijd als dat gedoe met Sjaakie. Te lezen krijgen we een manifest van haar hand dat gaat over de zegeningen van een renteloze economie. Heel veel wartaal, maar achteraf gezien hoogst merkwaardig dat ze het opnam voor de firma Microsoft. 

Waarom ik erop terugkom? Omdat ik geen leugens accepteer en zij wel. Zeker die van Sjaakie. Verder zal ik er niemand mee lastig vallen, maar op deze wijze is het weer genoteerd. Ze is overigens supporter van dezelfde voetbalclub als Wilders, maar dat zegt helemaal niets. Ooit was ze ook lid van de SP, ook dat zegt helemaal niets. Op internet, speciaal op Twitter, kun je zeker anoniem de grootste onzin kwijt en de grootste schoftenstreken uithalen. Ook ze negeren, ontkennen of gebruiken naar eigen goeddunken.

Zelf zegt ze erover (zie haar manifest):

“Waarom de Partij voor Toekomst,  en niet “Partij voor DE toekomst”? Simpelweg omdat het tijd wordt dat er een beweging opstaat die inziet dat we samen moeten vechten voor EEN toekomst, punt. Waarom slechts een virtuele partij, waarom een virtuele schrijver? Omdat ik sterk geloof in het standpunt van de hackersgroep Anonymous, die stelt dat namen misbruikt, belasterd, beschimpt kunnen worden, dat namen zoals die van Peter Joseph van de Zeitgeist Movement, als je er maar genoeg haters op loslaat, vanzelf onder het kopje “satanisme”, “occultisme”, “NWO”, “communisme”, “dictatuur” of wat dan ook verdwijnen, om vervolgens nooit meer serieus genomen te worden, terwijl de boodschap zó belangrijk is. Omdat het niet om personen gaat, maar om ideeën. Ideeën die de wereld kunnen, nee zelfs móeten veranderen, willen we nog EEN toekomst hebben op deze planeet.”

Ze zegt het, de boodschap, het idee is belangrijk, niet de personen. Prachtig zo een tot op het bot fascistisch gezegde toch? Ook dat namen misbruikt enz. kunnen worden, als je er maar genoeg haters op los laat. Wat moet je over deze toch wel zwakzinnige uitspraak verder zeggen? Met bange, laffe en om die reden anonieme lieden zal het nooit wat worden, dat staat vast. Dan pas staan de deuren naar bedrog, list en smeerlapperij wijd open, gelijk de poortjes op een Microsoft computer.


Uitgelichte afbeelding: Alex Varenne: Tintin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.