Bizar…

John Gutmann: De biecht – Mexico (1960)
Bizar en dat is nog voorzichtig uitgedrukt. Zojuist RT ik een opmerkelijk bericht van Leo Lucassen waarin hij Ewout Klei citeert: “Rassenoorlog? Over welke bewegingen heb je het dan?” Ewout Klei had hem gemeld: “En onderschat dreiging niet die uitgaat van extreemlinks. Zij voor rassenoorlog en nieuw antisemitisme.”

Rassenoorlog? De verbazing is meer dan begrijpelijk. Rassen, zijn er dan toch rassen? Die Westerse wetenschap staat voor niets, steeds weer classificeren, afstempelen, bewijzen aanvoeren dat er meer- en minderwaardige mensen zijn. Dezer dagen nog een berichtje over grijze hersencellen, om maar een voorbeeld te noemen. Er komt geen einde aan, immers onze zienswijze hoe economie dient te functioneren moet onderbouwd worden door cijfers, door waardevrij onderzoek, dat best een lieve duit mag kosten, als het maar de goede zaak dient, onze waarden.

Het antwoord van Klei op de vraag over een rassenoorlog komt subiet. Ook die wilde ik RTen maar ik bleek geblokt door die man. Vraag me niet waarom en ik ga het niet natrekken: “De BBQ rellen bijvoorbeeld.” Linkjes worden toegevoegd: Jalta, GeenStijl, mnnw.nl en De Telegraaf. Een bericht dat in geuren en kleuren veelvuldig wordt herhaald.

schermafdruk-2016-09-13-15-30-43

Ewout Klei is historicus en raadpleegt deze bronnen. Een betere diskwalificatie is niet denkbaar als je dergelijke berichtgeving voor zoete koek slikt.

Voor mij staat er een opmerkelijke reactie tussen, die van MWNW, een van de blogs die op de een of andere manier gelieerd (was) aan OBA, het netwerkje door Ina Dijstelberge in het leven geroepen voor mensen die treurden bij het verscheiden van het Volkskrantblog. Ina wilde geen gedonder en mijn blogspot mocht niet onder OBA verschijnen. Uiteindelijk verdween het zelfs door haar toedoen.

Dat MWNW kende ik niet totdat… Och, ik ga het niet herhalen, over die lul de behanger en dergelijke figuren, die Ina niet wilde ontrieven. Werkelijk een dappere vrouw, die Ina, feministe in hart en nieren. Lees maar, dan komt u die lul vanzelf tegen, waarmee Ina geen conflict wilde hebben. Een story over Herman Falkenstein en een aangifte, waarvan deze vrouw beweerde dat ik “meelifte”.

Bizar wordt het als ze ook een duit in het zakje meent te doen over de woordenwisseling met Klei. Geen inhoudelijke, die tref je bij haar nooit aan, meestal maakt ze gebruik van uitspraken van derden, waaraan ze zelf geen buil kan vallen en waardoor ze haar moreel juiste positie denkt te verstevigen. Nu is Walter aan de beurt: “welke universiteit heeft Ewout Klei laten afstuderen? Hij noemt sommige personen op twitter extreemlinkse nazi’s en fascisten.” En wie reageert?
Wat een bizar clubje, zei Walter vervolgens terecht. Voor de duidelijkheid hier de TL. U weet die context. “Solidair zijn doe je maar in je eigen tijd” lees ik ondermeer bij een van haar Krapuul linkjes. Grappig al bij al. Ja, zei Walter, welke universiteit heeft Ewout Klei laten afstuderen? 

Mensen moet je steeds au sérieux nemen, maar hun ideeën, hun meningen? Nee, en dat is niet afhankelijk van een opleiding. De een zegt wijsbegeerte gestudeerd te hebben, de ander politicologie, weer een ander geschiedenis. Steeds bekruipt me bij die lieden het gevoel dat ze een slag van een molenwiek hebben gekregen. Ze klampen zich vast aan elkaar omdat ze Wilders niet vinden deugen en daarbij houdt het zo ongeveer wel op onmachtig als ze zijn om maar iets van fascisme te begrijpen. Vervolgens halen ze streken uit waarbij je verstand stil staat, zo vulgair, zo bezield van haat, een handelwijze, een houding fascisten waardig. Extreem en bizar. Krapuul…


Over die Gedankenpolizei een ander maal. Wat dacht u in dit verband van de huidige redactie van Krapuul? André de Raaij en Ina Dijstelberge? Nu even stop en luister:
Uitgelichte foto: bron Tumblr

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.