Zo is dat, constant die laster…

“Escape Into Life 1970” – Hans Bellmer
Eerlijk waar, Peter Breedveld is de enige in dit land die opkomt tegen fascisme. Hij steunt daarbij op Krapuul, zegt hijzelf. Ooit werd zijn site FrontaalNaakt gekwalificeerd als extreem rechts in een onderzoek verricht door de NRC. Het kreeg geen vervolg, dat onderzoek. Helaas. We kwamen daarbij te weten wie Wilders steunden bij de lancering van wat PVV ging heten. Femke, u weet wel, Groen en Links, kon Peter toen al waarderen. Was dat het begin van een vriendschap? Ze maakte in ieder geval later wel een documentaire samen met zijn vriendin, waaruit we niet veel wijzer werden dan dat ze, Femke dus, een burgerlijke trut is. Mooi dat ze op onze kosten de wereld kon rondreizen om onze ogen te openen voor de vrouw binnen de islam. 

Ach, een beetje roddel moet kunnen als het publieke personen betreft die behept zijn met veel, heel veel eigenwaan. Tja, ik duidde Wilders al in een vroeg stadium als fascist, lang voor Riemen, en werkelijk niet omdat ik een groot historicus of politicoloog zou zijn, maar verbanden weet te leggen, oren en ogen openhou en vooral mijn literatuur heb bijgehouden, niet denk in wij en zij. U weet wel, de slechte Duitser en de goede Hollander. Je merkt het nu met Trump, algehele verwarring. Wat wil je? In ieder geval ga ik rustig mijn eigen weg, en laat zien wat schorem vermag. Dat is heel veel. 

Weer Femke, die wilde ooit Wilders nog meer ruimte geven voor zijn fascistische peptalk. Vergeten? Ik niet. Juist daar ligt de clou, geen vierkante centimeter ruimte geven aan fascisten, ze geen enkel thema laten bezetten, de mond open doen over welk onderwerp ook. Fascisten ter verantwoording roepen, ze geen moment rust gunnen. Al dat gebeurt niet, dat is het schandaal en tekent de onmacht van lieden die zich van fascistische smetten vrij wanen. Ze gaan zeuren, voelen zich slachtoffer, voelen zich held en toch miskent. In wezen laffe figuren, die vroeg of laat voor de bijl gaan. Hun eigen hachje is hen veel te dierbaar.


 


Peter, geloof me, Twitter geeft een vertekend beeld op de samenleving. Stap de kroeg binnen en werelden gaan voor je open. Daarvoor hoef je echt niet naar Japan. Tussen haakjes, er is nu een prachtfilm op Arte van Akira Kurosawa. Twitter is wel uitstekend geschikt om propagandamethodes duidelijk te maken, de fascistische mentaliteit van links tot rechts aan het licht te brengen en meer van die ongein. En daarvoor hoef je weer niet de hele dag achter de computer te zitten of op een andere manier te twitteren.

Tibaert heeft gewoon zijn nek uitgestoken en de laster opgeslagen. Voor mensen met een beetje hersens en fatsoen in hun donder meer dan voldoende. Weet je wat ik zo opmerkelijk vind? Er springen je lieden bij die simpelweg niet deugen of zoals je zegt: “De goegemeente staat erbij en kijkt ernaar of doet zelfs mee.” Deze fatsoensrakker bijvoorbeeld:


 


Denk eraan, als het aan deze vent ligt, is het met openbaarheid snel gedaan. Hij hoopt op ©copyright betreffende zijn tweets. Smeerlapperij laten zien als het volgende zal dan niet meer mogelijk zijn, ook niet als het jezelf betreft en sprake is van een delict. Intellectueel eigendom ook dit:


 


Stel je voor, ik was met m’n 72 een homo die eindelijk uit de kast durfde te komen, een homo vertrouwd met pisbakken, je weet wel die krullen. Wat zegt dat over hem en zijn denkwijze over homo’s? Z’n vriendjes weten van alles en nog wat te melden over mijn nazi verleden, pedofiel zijn, oorlogstrauma’s en veel meer. Ook over mijn familie, mijn moeder een gek en een hoer, mijn opa een kampbeul… Moet ik nog verder gaan? Ik lieg niet…

O ja, ik ben ook actief voor de AIVD, volgens die André (Kluft noemt hij zich) en z’n vriendje Huib vond het een sluitende verklaring voor mijn activiteiten. Ben je alvast gewaarschuwd. Het manneke moet overigens niets weten van de politie. 95% is gajes of zoiets beweerde hij. Toch loopt hij de deur plat van het politiebureau, als we zijn berichten mogen geloven. 

Eerlijk gezegd denk ik dat het bij jou nogal meevalt. Je wordt als antisemiet afgeschilderd, dat ben ik uiteraard ook en antimoslim bovendien, maar dat is het wel zo’n beetje bij jou dacht ik zo. Die André zou zelfs dolgraag bij je posten als je niet steeds met blote tieten en reten, zoals hij die verrukkelijke lichaamsdelen noemt, in de weer was. 

Echt Peter, doe als ik, ga je niet verdedigen maar stel aan de kaak. De enig juiste wijze van benaderen van dat schorriemorrie. Overigens, je geniet nogal wat bijval van letterlijk Krapuul onder jouw aanhang, wist je dat?

Nog een mooie foto voor je, frontaal…
En voor Femke in haar zoektocht naar de moslimvrouw.


Update januari 2017


Tekeningen: Hans Bellmer – bron
Foto: Undated Frances Woodman and friend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.