Weer een Krapuletje…

Pawel Franik
Laurent, de goeie ziel, over de vijftig en werkeloos. In de bijstand. Hij doet verslag en hoe. In meerdere delen zelfs met als onderwerp het opdoen van werkervaring. Hier een citaat uit deel 2:

“Maar is afgezien van de verplichting ook de inhoud van die begeleiding fout? Nee, niet noodzakelijkerwijze. Ik moet eerlijk zeggen dat er wel zinnige elementen bij zaten voor sommige mensen. Ikzelf heb hier en daar nog wel wat nuttige tips opgepikt, met betrekking tot het opstellen van een CV bijvoorbeeld. Niet dat ik nu een onleesbaar CV had, maar het is nu wel beter. Ook was er een interessante en ook wel amusante middag over communicatiestijlen, iets dat ik ook nog niet eerder had gehoord (ik ben immers slechts een eenvoudige bèta, qua opleiding).” 

Opleiding, bèta zegt de man. Nooit behoorlijk leren lezen dan of wat wil je daarmee zeggen? Lees je stukjes nog eens door, het is droef, zelfs meer dan dat. Wat wil je nu duidelijk maken en tegen welke achtergrond? Ik vrees dat die laatste voor jou slechts bestaat uit de ervaring van meelopen met de grote stroom. “Niet dat ik nu een onleesbaar CV had, maar het is nu wel beter.” Nu is het te laat vrees ik voor je. Communiceren moet je nog leren begrijp ik, en toch laat men je begaan bij Krapuul. Zo wordt het nooit wat met die site. 

Bèta… Welk vak heb je geleerd Laurent? Is daar geen vraag meer naar? Misschien is nog plek voor je in de verpleging, in de geriatrie bijvoorbeeld? Opknappen en onderhouden van apparaten, rolstoelen en weet ik wat nog allemaal. Krijg je meteen zicht op de betrekkelijkheid van het leven, immers je bent ook niet meer de jongste en voordat je het weet begin je af te takelen.

Die arme Laurent, moet het allemaal zelf in zijn eentje uitzoeken, André en Ina laten hem in de kou staan. Sociaal kun je die lui van Krapuul niet noemen, nee.

Wat echter te denken van het volgende: okselhaartje. Slechts kwantiteit geldt voor Ina, begrijp ik. Ze reageert op precies dezelfde wijze als in het verleden die Blondemevrouw. Je mag niet te snel conclusies trekken, maar veel ervaring heeft mij geleerd dat beiden wars zijn van communicatie, beiden menen de waarheid uit te venten en beiden schofferen ze als hun de contrahent niet bevalt.

Het dient gezegd, okselhaartje klinkt beslist vriendelijker en onschuldiger dan 
trekseltje. Voor wie het nog niet weet, dankzij een treksletje waren spullen van
Tibaert verdwenen. Het waarom maakte haatoma Yollie wel eventjes duidelijk. 


We worden in het ongewisse gelaten of de Geest van Krapuul vervlogen is bij het heengaan van Jeroen. Zo wordt de spoeling wel heel erg dun en die lacunes kunnen beslist niet opgevuld worden met Little Boxes. Jaja, Krapuul “zendt” dagelijks het “protestlied du jour” uit. Een groot muziekkenner verzorgt de rubriek, 30 jaar ervaring als dj. Tja, Laurent, ook dat kun je niet zeggen. Misschien moeten jullie gedrieën nog maar eens naar Little Boxes luisteren en proberen de betekenis te begrijpen. Het kan geen kwaad.


Dankzij zijn speurzin is De Raaij dezer dagen weer op een onloochenbaar feit gestoten. Hij doet er kond van…Schermafdruk 2017-12-17 15.10.17
Foto’s: Pawel Franik

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.