Binnenkort meer in dit theater

René Margritte: Exercices Spiritueles (1936)


 


“Job is een slechte man. Intens slecht en incapabel ook. Heeft niets met z’n geloof te maken.” “Sterker: een slechtere Nederlander dan Job Cohen bestaat niet @huibree hij is de verpersoonlijking van het kwaad.” “ja. ik OORDEEL. op basis wat ik persoonlijk heb meegemaakt met Job Cohen, de slechtste burgemeester van 020. en niet alleen slechtste burgemeester maar intrinsiek slecht mens. DAT is JOB COHEN. Dag meneer Riethof.”

“Als oud-wethouder van 020 weet ik misschien wel wat een goede bgm is. Imho was #Cohen de slechtste niet.” “U bent zo overtuigd dat ik heb besloten eens even dieper op de zaak #Cohen in te gaan. Bedankt en meer binnenkort in dit theater!”
Geloof me, dit wordt het theater van de lach. Goede en slechte mensen, een specialiteit van Riethof.  Ze is een goed mens, zei Riethof eens over een vrouw die de titel haatoma meer dan verdiende. Een vrouw ronduit afstotelijk en dan heb ik het niet over haar uiterlijk. Een goed mens, sprak Riethof. Een slecht mens, zegt hier een “columniste”, uit de GeenStijl stal als ik me niet vergis. Haar stukje afgelopen week in de NRC was zeer verhelderend voor zover het haar vakbekwaamheid betrof. Kort samengevat, je weten te verkopen. Ze zegt, Cohen was een intrinsiek slecht mens, incapabel en dat oordeel baseert ze op persoonlijke ervaringen.

Als iemand deze kwalificaties ten beste geeft over een publiek persoon zul je met feiten moeten komen. Onbenul Riethof reageert met als u zo overtuigd bent ga ik dieper op de zaak Cohen in. Ziet deze man ze vliegen? Als je beschuldigingen uit zul je ze hard moeten maken, anders is het snaveltje dicht, ook bij deze columniste die prat gaat op contacten met politici. Hoe denkt Riethof hier verder op in te gaan? De man roept maar wat, gelooft halve garen en gaat vervolgens de waarheid verkondigen over de persoon X, zoals in mijn geval. Of over een weduwe… Ja, daar moest ik het nog over hebben. Komt nog.

Anders gesteld, wat permitteert deze meneer zich? Gaat hij snuffelen in het leven van Cohen zoals hij dat ook bij mij probeerde? Dan staan ons mooie verrassingen te wachten. Niet die van overspel, die zijn al zo oud. In Maastricht had men medelijden met z’n vrouw, een lieve, aardige vrouw. Maar dat maakt Cohen toch niet tot een intens slecht mens, de verpersoonlijking van het kwaad? Riethof gaat dus op zoek naar het slechte in de mens Cohen. Deugt hijzelf wel? Merkwaardig ook, die “columniste” is nogal gecharmeerd van Wilders, voor zover ik het zie (dankzij Riethof maak ik nu pas kennis met haar) en dan wordt het toch wel dubbel vreemd.

Voor Wilders vallen kwalificaties die zij gebruikt over Cohen met reden aan te voeren. Ook dat ontgaat de schlemiel Riethof, die door zijn onnozelheid en zijn blindheid voor een bepaald soort vrouwen rechtstreeks in alle sloten tegelijk loopt. Net zoals hij zich indertijd heeft laten porren voor het wethouderschap, neem ik aan. Een zacht eitje, bruikbaar voor alle zaken die vrouwlief wenst.  Ik wist werkelijk niet dat er nog dit soort kerels rondlopen. Vermoedelijk is hij het slachtoffer van een verkeerd begrepen vorm van feminisme en schaamteloos maken daar bepaalde vrouwen misbruik van. 

En ach, ik ken vele verhalen over Cohen uit de eerste hand. Eentje bijvoorbeeld over een ontmoeting met een ambtelijke knuppel op het stadhuis, werkelijk hilarisch. Of een ander, hoe onderzoeksjournalist Dohmen wel even zonder toestemming in het archief van de universiteit ging duiken om dossiers in te zien. Een ronduit brutale vlerk die Dohmen.. Hij werd letterlijk het gebouw uitgetrapt. Hem ging het overigens o.a. over MVV, mijn voetbalclubje. Maar Riethof, ik zal je niet wijzer maken, je bent en je blijft een miezerige klootzak, daar heb ik voldoende bewijs voor en die klootzakkenleugentjes van jou zijn nou niet bepaald schattig.

Nog wat. Toen ik het opnam voor Ed van Thijn, juist, die, gaf het minkukel Riethof niet thuis. Nee, nog kwalijker, hij steunde de onverlaat die Van Thijn door het pedofiele slijk trok. Het was z’n beschermelinge, een volks vrouwtje, hij sprak haar taal, hij begreep haar zo goed en ze was goudeerlijk. Dat ze loog alsof het gedrukt stond negeerde de man, ik neem aan, zeer bewust, want plots kwam hij met een “bewijs”. Ik wacht er nog steeds op. O zei Riethof, ik denk niet dat Tibaert een pedofiel is, maar hij heeft wel omgang met pedofiele hotemetoten. 

Wat las ik nog? Fatsoen hoort bij NL cultuur, w.g. Riethof. De man zonder een greintje respect richting Tibaert. De methodes van GeenStijl zijn er niets bij vergeleken, intimideren, dreigen, liegen… Ja, z’n verpakking is anders, dat wel… De man is ook niet meer de jongste… NL cultuur, tja, daar hoort GeenStijl beslist bij. Het fatsoen van GeenStijl, het fatsoen van Riethof, dat is een stukje op zich waard.

Het wordt echt lachen met z’n verhaaltje over Cohen. Pak liever die miserabele vrouwtjes aan, dan doe je nog eens wat zinnigs, Riethof. 

Zijn onthutsende lijntje met die juffrouw kunt u hier in samenhang zien.Bron uitgelichte afbeelding onbekend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.