Vernieuwde site

Viktor Oliva: The Absinthe Drinker (1901)
Bijna zou ik het vergeten vanwege de bruinkool, maar ik was een kijkje gaan nemen op een vernieuwde site… Krapuul…


De Geest waart er nog steeds rond. Nu was de aanleiding reisadviezen van de NOS. Hij denkt de sleutel gevonden te hebben voor de vreemdeling-vijandige, lees moslim-vijandige, houding van de NOS en werkelijk, hij had een punt. Hij gaf drie citaten, die ik hier voor de duidelijkheid herhaal. Werkelijk om van te kotsen:

“Op veel plaatsen wordt de veiligheid van vakantiegangers vooral bedreigd door terreurdaden die in naam van de islam worden gepleegd. Dit zou ook het geval kunnen zijn in Thailand, waar extremistische moslims in het uiterste zuiden van het land al jaren strijd voeren tegen boeddhisten. “

“Elders in Azië waren in voorbije jaren toeristen al vaker het doelwit. Berucht zijn de aanslagen door moslimextremisten op Bali, de ontvoeringen op de Filipijnen en – aanzienlijk langer geleden – de aanslag op een hotel in de Indiase miljoenenstad Mumbai.”

“Op veel plaatsen in Afrika en het Midden-Oosten zijn moslim-extremisten actief waardoor daar voor vrijwel alle landen negatieve reisadviezen gelden. De situatie in dit deel van de wereld is de afgelopen maanden alleen maar verslechterd.”


Voor het overige sleept hij er weer van alles te onpas bij om zijn betoog kracht bij te zetten en gaat daarbij als gebruikelijk de mist in. Nu vind ik het wel weer grappig om zijn bericht met dat van André te combineren. Energie, de roofbouw in Limburg, het toerisme en weekend uitstapjes naar Bangkok, Boedapest of gezellig op safari. We permitteren ons veel, zeer veel. Daar hoor ik die twee niet over. Overigens gekeken naar Adriaan Geuze, Zomergast van afgelopen zondag? Ook hij begreep het niet helemaal, maar was wel zo eerlijk het toe te geven. Deze twee begrijpen het volgens mij helemaal niet, voor hen geen belemmering om toch een grote mond op te zetten. Mogen ze van mij… Op hun onderwerpen kom ik zeker terug.

Nog een nieuwtje van Krapuul, een potsierlijke boekenrubriek. Ze past binnen hun “verdienmodel” heet het. De hosting is duur, ze hebben te maken met voortdurende aanvallen op hun website, lees ik. Hier past slechts diep stilzwijgen.

Toch even in herinnering roepen. De vrouw die dit meldt heeft ervoor gezorgd dat mijn weblogs bij Google verdwenen. Een schaamteloos wijf, zeg je in zo’n geval. En wat doet ze vervolgens? Luidkeels verkondigen dat ik een pathologische leugenaar ben en nog wat van die onfrisse dingen. Ja, ze is een schaamteloos wijf, deze Ina Dijstelberge.

Ze meldt: 


InaDijstelberge Aug 18, 9:06pm
met UPDATE : Donald Trump loopt uit op rivalen shar.es/1tUYvL via #krapuul #trump

 


Wat u te zien krijgt is wederom van een zeer bijzonder gehalte. Ver weg, maar Pyt houdt ons via Fox News op de hoogte. Relevantie? Nul komma niks.

Toch maar goed dat er Fox is. Informatief, gewetensvol. Pyt vertrouwt op deze informatie en hij denkt dat wij ze tot ons moeten nemen, deze zielige Pyt, die geen leugen van feiten kan onderscheiden. Geef mij maar toch de zwarte, die geeft kinderen nog het nodige plezier. En zie, “De redactie van de NOS is in elk geval in mijn optiek niet minder gewetenloos en immoreel als die Rupert Murdoch.” De ene geest van Krapuul is de ander niet. 

Achterlijk is niet het juiste woord voor dit soort berichtgeving, bedroevend is het zeker. Nieuws- en opinie site noemen ze zich. En wat stond onder het fotootje? Dit: “Twee narcisten op één foto: Trump met de voormalige basketballer Dennis Rodman”… Dat zijn ze, een stelletje narcisten, die lui van Krapuul. 


Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.