Verwerpelijke ideeën

Séverine Pineaux: “Les chats: le Livre Secret”
Un chat qui ne voit pas, un chat qui qui n’entend pas, un chat qui ne parle pas…

“Het gaat niet om de islam. Het gaat me niet om de religie. In tegenstelling tot Pim Fortuyn, die oproept tot een kruistocht; een koude oorlog, wat een verwerpelijke opmerking is want hij werpt daarmee alle moslims op één hoop.

De islam is een te respecteren godsdienst. De meeste moslims op de wereld, ook in Nederland, zijn goede burgers waar niets mis mee is. Het gaat om dat kleine stukje moslim-extremisme. Ik heb niets tegen de islam. Maar feit is wel: als je extremisme ziet, is dat negen van de tien gevallen moslim-extremisme.”
 


In vijftien jaar kan veel gebeuren of lijkt dat maar zo? De leermeester van Wilders legde indertijd de nadruk op de achterlijkheid van moslims, m.a.w. zich niet willen voegen in de glorierijke zegetocht van het Westelijk kapitalisme, nadat het Osmaanse Rijk vernietigd was. Olie zat er in de grond en daar wist deze Shell-man alles vanaf. Bolkestein had terdege de nieuwe vriend-vijand doctrine bestudeerd en gaf zijn bevindingen aan Wilders door. Die mocht, mogen we aannemen, met klaarblijkelijke instemming van zijn VVD vriendjes een nieuw-volksche beweging starten. De uitkomst is bekend, ze is zeer succesvol gebleken.


Huntington in de polder

 

Sinds Samuel Huntingtons ‘The Clash of Civilizations’ is het debat over de Nieuwe Wereldorde ineens weer actueel. Is Huntington een visionair denker of een conservatieve bunkerbouwer? Francis Fukuyama en Tom Ronse reageren vanuit Amerika. Maar eerst: waarom blijft men er in Nederland zo lauw onder? WAS DE OORLOG in Joegoslavië een strijd tussen christendom en islam en was de Nederlandse steun voor het (nominaal) islamitische Bosnië dus misplaatst? Moeten we tegen het Turkse lidmaatschap van de Europese Unie stemmen omdat de Turken, als islamieten, er fundamenteel andere waarden op nahouden dan wij? En moeten we de Navo enkel uitbreiden met de katholieke en protestantse landen in Oost-Europa, zodat we ‘ons’ christendom des te beter kunnen afgrenzen van de oosterse kerk?

 


Lees het artikel:
Reacties op dit bericht. Wederom aantoonbaar dat men wenst te censureren, te manipuleren, geen kennis wil nemen van hetgeen niet in de fascistische Wilders strategie en ideologie past. Met dat soort “grappen” zijn dag in dag uit, jaar in jaar uit volwassen mensen bezig. Laat hun werk niet zien want dan ben je vervult van haat.


Uitgelichte afbeelding: © Séverine Pineaux – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.