Zo lees je nog eens wat… – 2

Giovanni Tilotta: “stand by” (2008)


 

Identiteitsroof

Gezocht: enkele sociaal onderzoekers, een mediadeskundige, een IT deskundige, gespecialiseerd op internet, hacken e.d., een jurist, een archivaris en enkele bureaukrachten. Ze zijn beslist te vinden, mensen die voor enkele maanden dit werk voor me willen verrichten. Hoe ze te betalen voor hun werkzaamheden? Misschien kan iemand een paar ton op voorschot beschikbaar stellen voor het doel, tabula rasa maken met (politieke) delinquenten op internet. Insteek: Tibaert.

Wat een schande die zogenaamde vrijheid van meningsuiting, die veelal stoelt op geloof en dan bij uitstek op het slechte in de mens bij de ander. Een teken van zelfkennis bij die lasteraars? 

Giovanni Tilotta

Het beste bewijs dat de massa vrijheid niet aankan levert dagelijks internet. Vrijheid betekent weten waar je grenzen liggen om ruimte te geven aan de ander, in woord en daad. Het sluit respect, tolerantie, liefde en al die mooie begrippen in. Zonder vrijheid voor anderen bestaat er geen vrijheid maar ontstaat er zoiets als een fascistische vrijruimte, waar ongeremd de ander bespot, vernederd en bedreigd kan worden. 

Vroeg of laat zal dit nu gaande proces gestopt worden, is het niet door vrijheidslievende mensen, die bereid zijn elkaar te ondersteunen, dan wel door de overheid, door de staat. In het eerste geval zal het een zege zijn, met een enorme impact voor een democratische toekomst. In het andere geval is het met de vrijheid op internet gedaan en sterft dit eenmaal zo hoopvolle mediaproject een stille dood en zegeviert een fascistisch ideaal.

Hoopvol ben ik niet gestemd. Een simpel bewijs. Van iemand die echt niet meer alle Tassen im Schrank heeft, stamt een stuk dat nu furore maakt op een Occupy-site. Die iemand, Sjaakie, hanteert/hanteerde ook een tweetal accounts met daarin verweven “Occupy” waarmee ze stelselmatig naar berichten op haar blogjes verwees. Ze adresseerde ze zelfs zeer gericht, ook in het Engels. En zie, dwaze, niet nadenkende lieden overzee vertalen die smaad en laster van haar als ware het een openbaring. Geen wonder dat Tibaert langere tijd op Twitter gelinkt werd aan Demmink. Ook dicht bij huis werd ze op haar woord geloofd, nadrukkelijk door twee mannen die versleten willen worden als intellectueel. Het wekt bij mij onderhand geen verbazing meer dat het in Nederland zo droef gesteld is op velerlei terrein waar een minimum aan geestelijk vermogen en kennis gevraagd zijn. Zie onze media.

Zo is het, je bent te stom om voor de duvel te dansen, maar in tijden van www kun je in een handomdraai “a lot of sandwiches monkey stories” verspreiden die zonder mankeren tot vaststaand feit worden. 

Wist u wie bijzonder gehecht is aan broodje aap verhalen en ze stellig geloofd? Bommelding Kluftje. Hij zei tegen de auteur van het bijgevoegde, zeg maar rustig crimineel stuk, dat in dezelfde maand verscheen: “Je moest eens weten hoe gestoord die Tibaert is.” Op mijn beurt zeg ik dan, die De Raaij is een schoft, een ordinaire fascist. Meer kan ik er echt niet van maken.

Het bewuste artikel van Wouters als Engelstalige bewerking op een “Occupy” site: Satanische elite en pedopaus… De essentie.


Update februari 2018


Afbeeldingen: Giovanni Tilotta

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.