Onafhankelijk, in het groot en in het klein

Cat overlooking the sea – by Andrew Hitaylenko, Russian


 

“We want more refugees”


Het is niet slechts een kwestie van omvang.

AZC-alert. Een zogenaamd burgerforum maar een regelrechte PVV kloon, blijkt uit de berichtgeving. Geen forum dus, maar een kanaal om gericht propaganda te voeren om niet te hoeven praten over zaken die werkelijk van belang voor de samenleving zijn. 

U weet ongetwijfeld waarvoor Wilders staat. Nee, dat gedoe om die Islam en die moslims is maar bijzaak, schijn. Een afleidingsmanoeuvre, geheel in de geest van die “War on Terror”. Wilders dient de zaak van Corporate America in hart en nieren, dus ook die van Monsanto. De rest is maskerade bij deze werkelijke landverrader. Onafhankelijk, ons land voor de blanke Bataaf, grenzen dicht en braaf aan de leiband lopen van de USA. Wie verzint het?

De site van dat AZC-alert ziet er zo uit:
 


 

 


Het staat er weer, een “asieltsunami”, deze raakt nu Weert met maar liefst een “mega” AZC voor 1000 mensen. Afgezien van de inhumane terminologie even concreet. Tot in de zestiger jaren gold als norm voor nieuwe woonbuurten 5 duizend inwoners, het minimum draagvlak voor een winkelvoorziening, vanaf rond 1970 werd dat 10 duizend. Zo krijgt u een beetje de orde van grootte voor ogen. Het voormalig detentie centrum Overmaze in Maastricht dient nu als opvangcentrum voor ongeveer 750 personen, in vergelijking met de duizenden studenten en honderdduizenden toeristen een te verwaarlozen aantal bij een inwoneraantal van de stad van rond de 125 duizend inwoners in een dichtbevolkte regio. Van dat al is in Weert geen sprake.

Meer dan hoog tijd wordt het om tegengas te geven, we worden letterlijk overspoeld met desinformatie, rechtstreeks betrokken op de vluchtelingenstroom of indirect door een, ik noem maar even zo, intellectueel tekort. Kort achter elkaar verschenen namelijk berichten waarin gepleit wordt voor een verdere verstedelijking van de Randstad, m.n. Amsterdam. Een denken, voortkomend uit de eeuwenoude stad-land tegenstelling met het centrum als dominant en de periferie ondergeschikt. Daar ga ik niet verder op in, wel wil ik voor een omkering en een uiteindelijke opheffing van die tegenstelling pleiten. 

Concreet, laten we de provincie Friesland omturnen tot een groot AZC, met onderbrenging van een 100 duizend nieuwe inwoners, de omvang dus van Leeuwarden. Echter met een totaal ander “stedelijk” en “landelijk” concept.


Update maart 2017
Uitgelichte foto: bron – Ingevoegd screenshot: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.