Simpelen van geest

Verovering van Constantinopel door kruisvaarders (1204)
Eerst even enkele plaatjes die ik via tweets onder ogen kreeg.


Schermafdruk 2016-07-31 15.38.14Deze is meer dan grotesk. Via welk medium is het bovenste plaatje doorgezonden en door welk onderstaand? Ik denk beide door geen enkel. Deze twee zijn speciaal geknipt om te suggereren dat we bedrogen worden.

Lees vooral niet betrouwbare media als de Guardian, Le Monde, Die Zeit, NZZ, New York Times of Washington Post is de boodschap. Ooit gehoord van I.F. Stone? In zijn tijd bestond nog geen internet, de man was zeer slechtziend, moest lezen met een loep en toch was hij gevreesd. Hij pluisde alle kranten uit en bracht zeer veel aan het licht. Zo hoor je ook nu te werk te gaan.

Bij bovenstaande montages staan niet alleen geen bronnen maar ook de afzender blijft ongewis. Propaganda dus van het ergste soort, die iemand als Stone meteen terzijde had geschoven. Helaas deze praktijken zijn dankzij de digitale media schering en inslag geworden. En wie trapt erin?

De volgende is alleraardigst en drukt in hoge mate het primitieve denken uit van de Wilders volgelingen:Schermafdruk 2016-07-31 15.38.42Commentaar overbodig…
Dan deze, ook een RT. Het bericht stamt van de ideoloog van de fascistische beweging PVV.Schermafdruk 2016-07-31 15.39.05Weten we meteen waar die “vervanging” vandaan komt. Hopelijk gaat ze snel, zijn we van die Bataven verlost, die altijd al de verkeerde kant op keken, toen en nu. Eerst als kolonialen en katholieken verachters, vervolgens lieten ze de joden, uitgerekend de joden, waaraan ze zo veel welvaart te danken hadden, op transport zetten ter vernietiging, vervolgens ging men even oorlog voeren tegen de Javanen, moslims niet te vergeten, en tot voorlopig slot werden gastarbeiders gehaald voor het vuile werk. Ja, de Bataaf is een prachtvolk. Dank deze tweet weet ik nu wat een van hun grote geleerden wist te melden onder de kop “Vervanging”.

De goeie man denkt benul te hebben van cultuur. Het is een van zijn vele missers. Begrijpelijk is dan ook dat hij van niet-Europese , o.a. de Arabische, Turkse en Perzische, geen flauwe notie heeft. Dat wreekt zich in zijn betogen. Moet u eens proberen het volgende te begrijpen. Zo begint zijn stukje:

De elite van de Europese Unie vindt de bevolking van de EU ongeschikt voor de EU. Die bevolking heeft maar koue kak en luistert naar Bach, de Beatles en Beethoven, terwijl Conchita Wurst de ware top van de EU-cultuur belichaamt. Wurst wordt dan ook uitgenodigd om officiële EU-feestelijkheden met zang en dans op te luisteren. Het gevoel dat de huidige Europeanen niet deugen en maar beter vervangen kunnen worden, is onder de mannen en vrouwen van de bestuurselite van de EU alledaags en onomstreden. De EU- bovenbazen gaan ervan uit dat de dobbernegers, of eigenlijk migranten in het algemeen, kunnen helpen bij dat vervangen. Het idee van een volk ‘vervangen’ zit ook in de koran. Koran 47:38 stelt dat een volk dat zich niet gedraagt naar de wensen van God, vervangen zal worden.


Die man is een regelrecht warhoofd, een halve gare zou het gewone volk zeggen, en ik denk terecht. Maar, hij denkt nu werkelijk wijsheden te verkondigen, want zegt hij:

Ook de bijbel kent een soort vervangingstheologie. Wanneer het volk van God oorlogen verliest, stellen de bijbelse profeten (achteraf, dat dan weer wel) dat God zijn volk heeft gestraft voor het veronachtzamen van zijn wetten. (…) De christelijke vervangingstheologie loopt vaak uit op ordinair antisemitisme. De islamitische vervangingstheologie loopt vaak uit op ordinaire haat jegens wie (nog) geen moslim is. De vervangingstheologie van de EU loopt vaak uit op ordinaire haat tegen de Europeanen die van huis uit Europeaan zijn en dat willen blijven omdat zij zich het meeste thuis voelen in de westerse (post-)christelijke cultuur.


Tot zover zijn volkomen knettergek betoog, om maar eens de woorden van zijn Leider te gebruiken. Op een hoogst verwerpelijke wijze en precies volgens de redeneringen van het hedendaags fascisme besluit deze grote geleerde aldus:

Weinig instellingen lokken zo veel verdrinking, dood en cultuurstrijd uit als de EU. Schrijftafeldoodknuffelaars. De dobbernegers en de Europeanen zijn er het slachtoffer van.

Hans Jansen | 25-04-15 | 11:59 | Link  | 196 reacties


Bekijk verder de reacties maar…NASCHRIFT 25 JULI 2016


Op de site Sargasso zie ik nu een bespreking (23 juni 2012) terug van “Op, op ten strijde, Jeruzalem bevrijden!”, auteur Hans Jansen.

De recensent houdt zich nadrukkelijk in en feitelijk is zijn opmerking dat een heel boek nodig is om alle nonsens, verdraaiingen, weglatingen, nadrukkelijke fouten enz. enz. die hij tegenkwam te weerleggen afdoende.

Neem ook de reacties mee op die recensie van het meesterwerk van Hans Jansen: “De arabist die alles beter wist”.

Oorspronkelijk verscheen deze recensie op het weblog Les Clochards. Veel leesgenoegen.
 
Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.