Sjaakie doet haar ding…

Pablo Picasso: La cuisine
Zeer honds is Sjaakie… Slaafs volgde ze de mensen van Krapuul. Lees haar reacties maar op die site, als ze tenminste inmiddels niet zijn weggehaald. André de Raaij gebruikte haar als tipgeefster. Ze mocht zelfs berichten op Krapuul plaatsen. Vermakelijke lectuur leverde dat op. Wat ik toen nog niet wist, haar specialiteit was pedofilie, meer toegespitst: ze had de jacht op Joris Demmink geopend. Die man zou bloeden voor zijn wandaden, die hem toegeschreven werden. Toch lukte het maar niet de man achter slot en grendel te brengen. Daar stak meer achter wist Sjaakie te vertellen, complotten tot in de hoogste echelons van de maatschappij, zelfs Ed van Thijn bleek bij deze betrokken. Op dat moment viel voor mij het dubbeltje waarmee Sjaakie bezig was. Laster en smaad. Strafbare zaken. 

Van verdachtmakingen hou ik me verre. Aan vieze spelletjes doe ik niet (mee). Heel anders die mensen rond Krapuul. Sjaakie ontviel hen, na mijn block. Ze bleef maar bedelen om een handtekening te plaatsen onder een anti-Demmink petitie, terwijl ik tezelfdertijd werd overspeld met smaad uit de PVV gelederen, ook m.b.t. pedofilie. Iemand als Huib Riethof wist heel precies wat gaande was, hij volgde me op Twitter, noemde me zelfs zijn vriend, en las mijn weblog waarin verslag werd gedaan. Hij sprak de taal van Sjaakie, zei hij, hij bleef haar trouw, want ze diende de goede zaak, die van kinderen. Ook zijn kinderen en kleinkinderen, voegde hij er nog aan toe. Hij wist dat ze nooit loog. Doe jij maar je ding, sprak hij ferm tegen haar. 

Met lede ogen moet hij aanschouwd hebben hoe Sjaakie van partij wisselde. Binnen de kortste keren werd ze de lieveling van de PVV meute en gaf ze aan dat Krapuul niet deugde. Ze werd tot schoolvoorbeeld van de uitwisselbaarheid tussen SP en PVV, politiek gezien en qua aanhang. Juist hier lag voor mij het wezenlijke van de hele affaire rond die Sjaakie. Dat ze bovendien loog, zoals ik nog nooit iemand heb zien of horen liegen en dat ze nergens voor terugdeinsde, maakte deze affaire nog kwalijker en wel heel bijzonder. Vervolgens moest de boodschapper kapot en daarvoor trad een hatende oma uit Maastricht in de arena, een ware Bataafse, brutaal tot op het bot. Alles greep perfect in elkaar, dacht men. Zelfs een wederzijdse kennis, Christina, raakte overtuigd van de slechte bedoelingen van Tibaert. 

Helaas voor Sjaakie, ze kon niet de lof oogsten die ze dacht te verdienen met haar regelrechte hetze. Met die lof ging uitgerekend Ina Dijstelberge strijken, de heks van Krapuul, een treksletje zoals ze haar eerst noemde. Sjaakie werd wellicht gedwongen het op een akkoordje met haar te gooien en toen die hobbel was overwonnen moest en zou Tibaert volledig van internet verdwijnen, zo luidde de boodschap. Dat lukte net niet. 

Inmiddels is Sjaakie aan het vereenzamen. Het Krapuul volk laat haar barsten, haar vriend, die Tibaert regelrecht bedreigde, nam de benen en nu is ze helemaal alleen. Geen Huib, geen André, de meest achterbakse van het stel, die haar komen troosten of helpen. Solidair zijn die mensen niet, ze weten niet wat dat is. Uit hun geschriften kun je makkelijk opmaken dat ze in het persoonlijke verkeer grote tekortkomingen hebben. Je kunt zulks duiden met asociaal gedrag. In het uiten van leedvermaak blinken ze uit, deze miserabelen. 

Arme Sjaakie, zangeres van het levenslied. Een van haar titels: “Eerlijk”. Zeldzaam, iemand die zo de kluit belazerd heeft en mensen beschadigd heeft door haar leugens, dat liedje te horen zingen… 

Weet u wat, ik geef haar TL van de afgelopen dagen door vol met songs. André, muziekkenner bij uitstek, aldus Ina, zal het beslist weten te waarderen. Misschien kunnen ze samen een muziekkanaal opzetten. Of is dat teveel werk, André?
 
Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.