Ethisch aan de schandpaal

Foto
U kunt het niet weten als u de voorgeschiedenis niet kent. Mijn activiteiten als blogger begon ik uit pure zelfbescherming èn om te laten zien hoe makkelijk mensen, denk aan “allochtonen”, die zich niet verdedigen kunnen, het haasje worden van miserabele praktijken. De plek van handeling was in mijn geval het NRC forum. Aan de lasterpraatjes van een vrouw uit de veenkoloniën en een schoft uit het Nijmeegse op dat forum werd geloof gehecht. Nu jaren later lopen er nog steeds mensen rond die de verkondigde waanzin over mij (en derden) voor bare Münze nemen. Met graagte wordt ook nog steeds geput uit die over mij rondgebazuinde feiten en deze worden in de een of andere vorm steeds weer herhaald en gebruikt met onfrisse bedoelingen. Zo verwondert het me geenszins dat een stelletje lieden rond de site Krapuul er heilig van overtuigd zijn dat wat over mij beweerd werd en wordt klopt. Ook zij zijn gelovigen in de aan hen geopenbaarde boodschap.

Aantoonbaar is al bij al dat dergelijke figuren op leugens en laster afgaan en niets wensen te verifiëren. Een hoofdzonde in de journalistiek en in de politiek. Op grond daarvan kan ik rustig stellen dat we bij deze lieden met hoogst onbetrouwbare gasten te maken hebben. Nooit, ik herhaal nooit, heeft een van hen zich de moeite getroost om rechtstreeks bij mij te informeren over al die laster en smaad, die verkondigd werd en nog steeds wordt. Ze handelen hiermee volledig in de geest van Wilders, verdacht maken en ontmenselijken. Grond temeer hun berichtgeving en hun opinies bij het oud vuil te zetten, zeker zolang ze niets wensen te rectificeren en ze hun wandaden, ondermeer het plegen van censuur, niet ongedaan maken. In mijn ogen zijn het laffe, fascistoïde figuren die zich niet bekommeren om de schade die ze anderen berokkenen.

In de tijd toen de idioterie via de NRC richting mij begon, heb ik een van de deelnemers, de zich noemende Harrieke, benaderd via de moderator van de krant. Geen enkele reactie. Voor mij de les dat je je nooit moet verdedigen tegen valse aantijgingen. De keuze werd een virtuele schandpaal zogezegd, de waanzin vastleggen ter documentatie zodat iedereen kon zien wat er speelde. 

En wat viel gisteren te zien op internet? Een schandpaal. Dat treft. Een van de kopstukken van de nieuwe fascistische beweging in ons land meldt: “Een schandpaal voor de linkse gutmensch.” Dat vereist een apart bericht, want laten we wel wezen, het beoefenen van fascistische praktijken is van een andere orde dan doelbewust fascisme trachten te implanteren.

Eerstgenoemden plaveien de weg daartoe, links of rechts, dat dondert niet,  de anderen voeren een strategie om de macht te grijpen.  Aan de schandpaal met zowel de een als de ander, allen mensen zonder enig ethisch besef.

Wim van Schaik heet de auteur van dit stukje, waarin hij slechts Bosma na weet te blaten. Pure hetze en desinformatie. Is Wim familie van Johan? Dat zou zo maar kunnen en dan wordt het zeer interessant, voor mij als Maastrichtenaar.

Overigens, ik rook nog steeds Van Rossems Troost – special cavendish. Momenteel wordt deze in Denemarken gefabriceerd. 
 
===

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.