Jeroen en zijn linkjes….

Inuit woman nursing two babies, Alaska (1903-’08)
Wat een gelul, zou hij het noemen als iemand anders kwam met dit lulverhaal. Linken naar foute sites. Appels en peren vergelijken. Onder “Krapuul linkt naar een foute site” wist Jeroen van den Heuvel een half jaar geleden te melden dat hij zojuist iemand had geblokt op twitter die meende dat het nuttig was om een paar uur aan een stuk te huilen over dat wij linken naar een foute site. Iets met ritselen van subsidie voor een kasteeltje. Zo heeft de een het over de sloop van een kasteeltje de ander over het vele geld tot behoud. Met beide kan stemming gemaakt worden, terecht of niet.

En ach dat is niet zo erg, wel maak ik me zorgen over de bron van zijn informatie. Ene Micha Kat schijnt ze te zijn, Kat bekend van zijn hetze tegen Demmink. Een vroegere graag geziene gast op Krapuul heeft enorm geprofiteerd van het werk van deze nijvere journalist. Dat weet Jeroen ongetwijfeld. Met een artikel over pedofilie werd een nieuw tijdperk ingeluid op zijn site. Later, toen ik het overnam, ongevraagd, want Tibaert was inmiddels persona non grata bij Krapuul, wist hij niet hoe snel hij een klacht moest indienen wegens schending auteursrecht. Ina, zijn opvolgster bij Krapuul, ging hem met die praktijk voor. Lees: Joris Demmink met een Krapuul linkje.

Die appels en peren dus. Micha Kat en z’n broddelwerk vergelijken met dat van een krant, Trouw, voor hem een vreselijk foute site. Iemand heeft hem daar als antisemiet neergezet. Het fijne weet ik er niet van, maar ja, een miserabel eenmansblog vergelijken met een krant is dol en dwaas. Wie nooit naar een foute site linkt werpe de eerste steen heet het dan vervolgens. En dat is dwaasheid nummer twee. Het gaat om het doel van dat linken, om iets aan de kaak te stellen en niet om het voor zoete koek te slikken. Tot slot maakt hij het helemaal bont: “De site waar ik naar linkte mag dan “fout” zijn, ik ken ‘m verder niet. Maar over de inhoud van het bericht hoor ik de klagers niet. Blijkbaar niet belangrijk, inhoud.”

Tja, echte journalistiek bedrijven is een lastig vak, op zijn minst dien je twee van elkaar onafhankelijke en serieus te nemen bronnen te raadplegen om enigermate betrouwbaar te werk te gaan. In het geval van dit kasteeltje was het blijkbaar teveel werk. Liever lekker een of ander VVD figuur afschieten. Doet het goed bij de achterban.

Hier de bewuste tweets. Dit alles speelde zich in maart dit jaar af.


Swap_I_Chou Mar 22, 3:14pm
@jvdheuvel67 @Krapuul sorry Jeroen, maar heb je de andere artikeltjes goed gelezen op Waar in Holland. Satelietsite van Micha Kat.

Swap_I_Chou Mar 22, 3:16pm
@jvdheuvel67 @Krapuul Kijk maar eens goed op de site Klokkenluiders van Kat. Daarnaast enkele racistische artikeltjes op Waar in Holland.

OpenKortenhoef Mar 22, 3:50pm
@jvdheuvel67 Al vinden velen de @trouw ook niet meer de meest betrouwbare bron. 🙂

OpenKortenhoef 
Mar 22, 4:04pm
@jvdheuvel67 Eens, ik heb ook wel eens z’n discussie gehad. En 2 uur later popte de linkjes in ‘normale’ media op.

Swap_I_Chou Mar 22, 6:56pm
@jvdheuvel67 @Sloopkogel @Krapuul helaas verwijst Jeroen naar de racistische site “Waar in Holland”, tevens satelietsite van Micha Kat KLOL.

Swap_I_Chou Mar 22, 6:58pm
@jvdheuvel67 @Sloopkogel @Krapuul Micha heeft inmiddels artikel op klokkenluiders staan met dezelfde link.

Swap_I_Chou Mar 22, 7:00pm
@jvdheuvel67 @Sloopkogel @Krapuul dit bijv: waarinholland.nl/uitgeprocedeer… Prima site, nietwaar?

Swap_I_Chou Mar 22, 7:14pm
@jvdheuvel67 hoezo zielig jammeren, die site is racistisch. Doet dat er nu even niet toe?

Swap_I_Chou Mar 22, 7:21pm
@jvdheuvel67 @Sloopkogel @Krapuul Kijk eens aan, een blok van dhr. v.d. Heuvel. Nu doet het er dus niet toe dat je bron een racistische is.

Swap_I_Chou Mar 22, 7:24pm
@jvdheuvel67 @Sloopkogel @Krapuul bron gelieerd aan klokkenluidersonline, van psychiatrisch patiënt Kat. En nee ik ben niet pro VVD #steur

Swap_I_Chou Mar 22, 7:28pm@jvdheuvel67 @Sloopkogel @Krapuul ow wacht, andere bron is @geenstijl , nee dan kiezen we liever voor Micha Kat en zijn zustersite. #steur

 


Het oorspronkelijke stuk van 22 maart bevatte 5 regels tekst en verder drie hyperlinks, waarvan eentje, moet ik aannemen, naar Kat verwees. Weg…:


Kasteelheer Ard van der Steur (VVD) ontving € 437.362 staatssteun

Onze kersverse minister van repressiezaken is naast een clown en een fantast ook “kasteelheer”.(…)

Ik heb twee interessante links voor u:Ard van der Steur ontving € 437.362 subsidie voor opknapbeurt landhuis WarmondenWillem Alexander en Ard van der Steur, kasteelheren onder elkaar

 Waarom ik nu met dit verhaal kom? De pleuris is uitgebroken op z’n vroegere site. Wat er aan de hand is kan ik niet beoordelen, maar beide partijen doen melding over onrecht dat hen aangedaan is. Het bovenstaande vond ik een mooie illustratie van hoe Van den Heuvel te werk gaat, niet veel anders dan zijn opvolgster, beetje recht praten wat volstrekt krom is. Jeroen heeft het hart op de tong, Dijstelberge, zijn opvolger is zelfs niet in aanzet tot een behoorlijke communicatie in staat of bereid. Beiden handelen bot en op een totaal misplaatste autoritaire manier, vermoedelijk uit onmacht.

Gisteren zag ik een verkapt verzoek van Jeroen, hij wil kennelijk zijn ei kwijt:


 


Ik wacht af…


Uitgelichte foto: Alaska

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.