Wat te doen aan de straatvervuiling door Bataven?

Indo’s ga weg!
Ooit werden de landgenoten van Wilders zo welkom geheten. Heeft hij zich daarom getransformeerd tot een “blanke”, blauwogige, reinrassige Bataaf?
Op dinsdagavond bestaat de programmering van Arte uit documentaires en reportages gerangschikt rond een of twee thema’s. Een van de bijdragen deze week was “Land van Aankomst”, in 2013 geproduceerd door het IKON. Voor wie deze documentaire nog niet gezien heeft, hier een impressie.Veel ontbreekt in deze documentaire, de migratie uit Indonesië en Suriname bijvoorbeeld, voor wat Nederland betreft. Er blijft echter veel te ontdekken, de grijns van Balkenende bij de straatvervuiling van Wilders was er voor mij eentje. Ik zou zeggen, kijk vooral en beluister hoe Cohen doordraaft met zijn vrijheid van het woord. Via Uitzending Gemist vallen de drie delen nog terug te zien.

Angst, zegt ze. Ook zo’n Britse schat. Nee, in de koloniën waren deze mensen zelf nooit in de meerderheid. Wel in voldoende getale om hele volksstammen onder de knoet te houden en uit te buiten. Daar zul je Thatcher nooit over horen.

Weet u wel meteen waar een van de bronnen te vinden is van onze nationale haatzaaier. Ook hem zul je nooit over uitbuiting, slavernij, imperialisme en kapitalisme horen. Wel over onze bij elkaar geroofde centjes die zogenaamde gelukszoekers ons willen afnemen.

Tot slot de vraag hoe lang pikken we de straatvervuiling nog die Bataven aanrichten? Het is al stuitend genoeg dit volk in een beschaafde omgeving te moeten dulden. Wel is zeker, had dit volkje zijn zin gekregen, “Indo’s ga weg”, zaten we nu niet opgescheept met de rattenvanger Wilders. Dat is de ironie van deze geschiedenis.


Foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.