Wat te doen aan de straatvervuiling door Bataven?

Op dinsdagavond bestaat de programmering van Arte uit documentaires en reportages gerangschikt rond een of twee thema’s. Deze week was het thema “vluchtelingen”. Een van de bijdragen was “Land van Aankomst” in 2013 geproduceerd door het IKON. Voor wie deze documentaire nog niet gezien heeft, hier is de YouTube versie… *


Veel ontbreekt in deze documentaire, de migratie uit Indonesië en Suriname bijvoorbeeld, voor wat Nederland betreft. Er blijft echter veel te ontdekken, de grijns van Balkenende bij de straatvervuiling van Wilders was er voor mij eentje. Ik zou zeggen, kijk vooral en beluister hoe Cohen doordraaft met zijn vrijheid van het woord.schermafdruk-2016-10-01-23-43-38
bron


Hoe lang pikken we de straatvervuiling nog, die Bataven aanrichten? Het is al stuitend genoeg dit volk in een beschaafde omgeving te moeten dulden. Wel is zeker, had dit volkje zijn zin gekregen, “Indo’s ga weg”, zaten we nu niet opgescheept met de rattenvanger Wilders. Dat is de ironie van deze geschiedenis.


* U ziet het. Waar zou het de BBC in eerste instantie om te doen zijn? Geld of informatie? Ook dat is een politieke keuze. Het enthousiasme voor deze omroep in Nederland heb ik nooit begrepen. Sla haar geschiedenis er maar op na.

Via Uitzending Gemist vallen de drie delen nog terug te zien…


Angst, zegt ze. Ook zo’n Britse schat. Nee, in de koloniën waren deze mensen zelf nooit in de meerderheid. Wel in voldoende getale om hele volksstammen onder de knoet te houden en uit te buiten. Daar zul je Thatcher nooit over horen. Weet u wel meteen waar een van de bronnen te vinden is van onze nationale haatzaaier. Ook hem zul je nooit over uitbuiting, slavernij, imperialisme en kapitalisme horen. Wel over onze bij elkaar geroofde centjes die zogenaamde gelukszoekers ons willen afnemen.Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.