Wat te doen aan de straatvervuiling door Bataven?

· cultuur, fascisme, geschiedenis, media, video
Authors

Op dinsdagavond bestaat de programmering van Arte uit documentaires en reportages gerangschikt rond een of twee thema’s. Deze week was het thema “vluchtelingen”. Een van de bijdragen was “Land van Aankomst” in 2013 geproduceerd door het IKON. Voor wie deze documentaire nog niet gezien heeft, hier is de YouTube versie…

 

 

Veel ontbreekt in deze documentaire, de migratie uit Indonesië en Suriname bijvoorbeeld, voor wat Nederland betreft. Er blijft echter veel te ontdekken, de grijns van Balkenende bij de straatvervuiling van Wilders was er voor mij eentje. Ik zou zeggen, kijk vooral en beluister hoe Cohen doordraaft met zijn vrijheid van het woord.

 

 

Hoe lang pikken we de straatvervuiling nog, die Bataven aanrichten? Het is al stuitend genoeg dit volk in een beschaafde omgeving te moeten dulden. Wel is zeker, had dit volkje zijn zin gekregen, “Indo’s ga weg”, zaten we nu niet opgescheept met de rattenvanger Wilders. Dat is de ironie van deze geschiedenis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: