Je gelooft het niet…

· fascisme, fotografie, ideologie, justitie, media
Authors

Raymond Depardon: Glasgow, 1980.

Raymond Depardon: Glasgow, 1980.
Door beiden is Tibaert geblocked, door @inadijstelberge cs en @bpschut. Het geeft een lekker gevoel kan ik u verzekeren. Maar stelt Bartje domme vragen aan Krapuul? Eens even kijken.
Dat is op zijn minst zeer verrassend. Krapuul, dat is toch die site vrij van antisemitische smetten?  Ze hebben zelfs joods bloed in de redactie, zo deed Dijstelberge het eens voorkomen. Wat hier wederom frappeert is dat ze met een wijde boog heenlopen om berichten die niet in hun plaatje passen, waar ze geen verklaring voor weten of gewoon uit pure onmacht door een schrijnend gebrek aan kennis en politiek inzicht. Dat laatste lijkt me het meest aannemelijk.

De volkomen misplaatste en ongevraagde reactie is ronduit kwalijk. Ze past in het GeenStijl jargon, in het voeren van hetzes, liefst op personen gericht. Moreel achten ze zich hoogstaand, de redenen daarvoor worden voor mij steeds minder helder. Misschien is wat zij onder “links” verstaan hun enige houvast. Iets tonen van hun onmacht komt dan zeer ongelegen heb ik moeten ervaren. Een werkelijk dispuut kunnen ze niet aan en vervolgens moet spreker stuk, verdwijnen van het toneel.

Oneliners is het devies als je het niet weet, als je een regelrechte onbenul bent, en bent blijven steken bij het enige glorieuze moment in je leven, de Maagdenhuisbezetting. Het stelde niets voor op het waarschijnlijk massaal ontmaagden van maagden na. Vandaar dat de man zo’n weerzin heeft gekregen tegen het vrouwelijk geslachtsorgaan. Wie weet? Hier de mederedacteur aan het woord, steun en toeverlaat van Dijstelberge, André de Raaij. Een toffe vent las ik nog enkele dagen geleden. Een onbehouwen vlegel heb ik moeten constateren, toen ik hem ontmoette.

Nog een oude tweet van Kluftje, ze sluit mooi aan op waarmee dit bericht begon:
Dit fraais valt in samenhang te zien op: Ina Dijstelberge- Nog in de overgang? – 19-26 juli 2014. En wat blijkt? Het stuk van Bart Schut dateert van 26 juli 2013. Het is dus al een jaar oud. Een jaar later wordt het kennelijk pas bij Krapuul waargenomen. Of waarschijnlijker, na een jaar weten ze het nog niet behoorlijk van repliek te dienen. Een brevet van onvermogen.Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: