Is Annabel geschift?

Ted Russell: This is a white area
Kenyan student Philip Maundu of Morehouse College, stands underneath a racially discriminate
real estate sign.
Stel je voor, lig je lekker als baby in een kinderwagen van de blauwe lucht te genieten en er doemt een hoofd boven je op, een hoofd dat je wilt knuffelen, een hoofd dat je alle uitzicht beneemt en in het nauw drijft, je adem beneemt. Griezelig toch? Stel je eens voor dat Annabel Nanninga het is die zo een baby wilt knuffelen. In een woord: afgrijselijk.

Zo doet ze het in haar laatste column op Jalta, precies zoals Wilders. Joden knuffelen, joden doodknuffelen, ja, lees maar. Rabbi Jacobs kreeg een mes in de rug van moppie Van Weezel, zegt ze. Tja, zet twee joden bij elkaar en ze zijn het oneens. Maar waar bemoeit dat mens Annabel zich mee? Haar is het slechts te doen om met mensen af te rekenen, mensen die nog beseffen dat we niet zonder de ander kunnen, die solidair zijn. Solidair, wat zal Annabel dat woord, en zeker waar het voor staat, verachten. Dat maakt haar jodengeknuffel ook zo verdacht en onuitstaanbaar. 

Het stompzinnige in haar betoog zit hem in ’68 en wat de moderne fascist “policor” wenst te noemen, maar er weinig mee te maken heeft. Het is juist omgekeerd, door ’68 werd eindelijk lucht gegeven aan alles wat met de mantel der liefde bedekt was. De vervolging, deportatie en uitroeiing van de joden bijvoorbeeld. De koloniale oorlog met Indonesië, Vietnam… Kinderen kregen eindelijk andere geluiden te horen dan politiek correcte. 

Echter, de reactie heeft toegeslagen. Het begon met het warhoofd Fortuyn en inmiddels zijn de rapen gaar. Het volk heeft een mening, en hoe. Dagelijks krijgen ze van de Annabels, de Joosten en hoe ze verder mogen heten de leer van Wilders ingegoten: islam = fascisme. Lees maar: 


Types als Van Weezel zijn vele, vele malen enger dan deze geweldsfetisjist (bedoeld is Youness Ouali). Morele superioriteit claimen over de ruggen van anderen. Mensen die onder voortdurende beveiliging leven, uitleveren aan sociale experimenten met islamitische nieuwkomers.(…) Een naïef gordelkipje met masochistische redderscomplexen dat een mes in je rug plant, dat is wat de joodse gemeenschap de das om zal doen. 

Ik hoop dat de toekomst het gelijk van Jacobs niet zal uitwijzen. Hoe mooi het ook zou zijn als Van Weezel door een aanslag of moord op de joodse gemeenschap keihard van haar moraalpaard zou donderen. 


Hoe mooi het ook zou zijn… Dacht u werkelijk dat Annabel het een zier kan schelen als er joodse slachtoffers zouden vallen? Ik vrees van niet, hoe mooi het ook zou zijn. Zij ervaart slechts een werkelijkheid die steeds bevestigd moet worden. Keine Experimente, zeggen fascisten in zo’n geval. Ook in ’68, Franz Joseph Strauß. Islamitische nieuwkomers zegt ze, niet vluchtelingen die have en goed hebben moeten achterlaten. Mensen als Annabel zou je een dergelijke ervaring gunnen. Mogen ze hopen dat hun achtergrond en opvattingen niet aan het daglicht komen.

De werkelijke barbaren zijn de Bataven in deze rivierendelta. Hopelijk voor hen houden de dijken het nog lang. Hun eigen broek ophouden kunnen ze niet, ze leven letterlijk op kosten van anderen. Wat een miserabel volk, immoreel. Of Annabel geschift is, was de vraag. Nee, ze is doortrapt, maar verder heeft ze niets te bieden. Een ware Bataafse.

Nog dit, het wordt de hoogste tijd een woordenboek aan te leggen van de fascistische newspeak. Dobbernegers, gordelkipje… Heel eng. Nog enger, die vocabulaire vindt rap zijn weg, denk maar eens aan staats TV, demoniseren, gelukszoekers, knettergek…  


Uitgelichte foto: Ted Russell

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.