Geblokkeerd in dienst van de Nieuwe Orde
Twitter als sociaal medium sterft een langzame dood. Hun doel is het generen van profielen, zowel van personen als homogene groepen. Het is koopwaar waarmee grof geld verdiend wordt. Dit kan slechts functioneren als deelnemers zich aan hun regels houden, voorop geen abuse. Toch is uitgerekend die abuse er de oorzaak van dat steeds meer deelnemers aan een medium als Twitter het de rug zullen toekeren. De regels werken namelijk bijna uitsluitend in het voordeel van de plegers van laster, smaad, bedreigingen en propaganda.

Verweer is praktisch uitgesloten, ze is aan dovemansoren gericht. We leven immers in een maatschappij waarin abuse een alledaags verschijnsel is (geworden), op zijn minst gereguleerd is. Binnen het parlement, bij de media, op het werk, via de reclame. Met abuse wordt gespeeld, wordt gescoord. De grenzen worden steeds verder opgetrokken. In de virtuele wereld vind het zijn weerslag en wordt het tot norm. Speel je het spel niet mee, laat je zien wat er zich feitelijk afspeelt, wie de plegers van abuse zijn, ben je Spielverderber en word je uitgesloten.

Dat heet blocken bij Twitter, je krijgt de oorspronkelijke berichten niet meer te zien en het is je verboden om er hoe dan ook op te reageren. Stoor je je niet aan die blokkades, tracht je abuse te weerleggen, te bespotten of gewoon aan de kaak te stellen, wordt je uitgesloten van het spel, dien je het sociale medium te verlaten.

Dit is het vileine van dit spel, met grote regelmaat krijg je wel via RT’s berichten te zien van personages die jou geblokkeerd hebben. 

Stel je dat in het reeële leven voor, dat je steeds zou moeten nagaan bij wie je ongewenst bent, op wie je niet mag reageren, de samenleving zou subiet tot stilstand komen. Toch bij Twitter dien je dat te doen. Volslagen onbekenden ontdek ik voortdurend hebben Tibaert geblocked. Het betekent constant controleren van accounts die je niet kent.

Resultaat, ongestoord kunnen lieden de grootst mogelijke waanzin de wereld insturen, ze rechtstreeks en zichtbaar voor hun volgers op Twitter weerleggen komt je op een ban te staan. Dit betekent in mijn ogen het einde van Twitter als sociaal medium in een democratische samenleving. 


Nog enkele voorbeelden: 

TIBAERT BLOGSPOT


Foto: bron onbekend

Een gedachte over “Geblokkeerd in dienst van de Nieuwe Orde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.