Een schijtende hoer en een knappe man…

Luther in AntwerpenCelebrate Banned Books Week!

De wereld op internet is klein, zeer dorps en zeer eng. Minne mannetjes en vrouwtjes met veel zelfinbeelding denken er de dienst te mogen uitmaken. Voor een deel lukt het ze nog ook met dank aan de beheerders van de betreffende diensten. Stel je je open voor iedereen op, kost het je de kop, zeker als men er vanuit denkt te gaan met een nobody van doen te hebben. Als ze voelen dat ze zelf in hun opgezette val gelopen zijn dan zijn de rapen gaar. Dan buitelt de een over de ander heen om je tot onmens te verklaren behept met van alles en nog wat.

Eens publiceerde ik een lijst met namen die derden me hadden toegestuurd met daarop de accounts van lieden die me van weet ik niet wat betichtten. Diezelfde lieden doopten het als “dodenlijst”. Gevolg, meteen was mijn weblog een succesnummer. Dat blog moest en zou weg. Het kleine, enge Twitter wereldje voelde zich rechtstreeks bedreigd. Ze konden hun handwerk niet meer verrichten zoals ze dat gewoon waren te doen.

Zelf blijf ik trouw berichten wat gajes over Tibaert te melden heeft. Zeg nou zelf, wie gaat zich verdedigen tegen aantijgingen, smaad, laster? Dan ben je niet goed wijs in mijn ogen. De bewijslast ligt bij de spreker, bij de vuilspuiter, niet bij degene op wie ze gericht is. Mij is inmiddels ook duidelijk dat dit een veel effectiever wijze is om ontoelaatbare zaken aan het daglicht te brengen dan de weg via justitie. 

Of u mij vertrouwt of niet laat me strikt genomen volledig koud. Omgekeerd stel ik me wel vaker de vraag, wie kan ik vertrouwen, wie gaat betrouwbaar te werk? 

Het vastleggen van kwalijke zaken heeft nog een bijzonder voordeel. Er kan niet meer gesjoemeld worden, zaken verdraaid of wat ook. 

U begrijpt dat het schoelje er nog steeds alle baat bij  heeft dat mijn spullen van internet verdwijnen. Zelf heb ik me nooit geroepen gevoeld anderen het zwijgen op te leggen en een oproep te doen deze of gene te blokken. 

In het benepen en bekrompen wereldje op internet kunnen zelfbenoemde grote geesten anders te werk gaan. Zelf nemen ze zich alle vrijheid, anderen dienen te verdwijnen. Bedes in die richting worden snel verhoord, zoals hier eentje van Peter Breedveld. Massaal blokken helpt, dan is het zwarte schaap snel z’n account kwijt. Peter roept op en vervolgens zie ik deze screenshots via een tweet:


 


Een tweet die niet zomaar m’n belangstelling wekte. Over en weer wordt behoorlijk met modder gesmeten, merkte ik bij het lezen van de bijbehorende weblogs. Ook schijnt gerommeld te zijn met teksten. In de regel geeft mij dat het gevoel van ze zoeken het maar zelf uit. Dit voorval werpt echter weer een ander licht op mijn opgedane ervaringen. Toch maar uitzoeken wie, wat waarom en hoe? Geen beginnen aan en feitelijk volledig zinloos. De een geloven, omdat hij bij de “goeden” hoort en de ander niet? Geen denken aan. 

Als je jezelf nog serieus wenst te nemen doe je dat niet, ga je niet snuffelen en het vuurtje niet verder opstoken. Zij gaan zich verdedigen, gooien er nog meer beschuldigingen tegenaan. Nooit zie je een aanzet tot een dialoog, de ander deugt niet, basta. In die handelwijze zie je de mensen terug die nooit iets voor anderen hebben betekend, anders wisten ze wel beter, handelden ze als sociale wezens, stelden ze vragen, twijfelden ze.

Dit lijkt me weer voldoende voor vandaag, maar waarop slaat die schijtende hoer en een knappe man boven dit bericht? Lees alvast dit stukje uit een voor mij onbetrouwbare site. Het is dolkomisch. Kijk ook even achter de bijgeleverde linkjes. Bij eentje komt een stuk te voorschijn, waarvan ik het begin van een der reacties daarop u alvast meegeef:

op 05 10 2009 at 12:49 schreef Bert Brussen aan Breedveld:

Goed stuk. Ondanks het feit dat alles wat je schrijft alleen maar weer tegen je gebruikt zal worden, heb je het recht en gelijk je te verdedigen. Er zit een keer een grens aan hoe mensen je kunnen belasteren. Op een gegeven moment is het niet leuk meer, maar echt zwaar ziek en ronduit crimineel.


Wel wil ik alvast verklappen dat die schijtende hoer op Loor sloeg…  Wat een treurigmakend gedoe van kleine geesten overigens. En steeds weer die kongsies. Het ontbreekt ze werkelijk aan ruggengraat. Enfin, lees maar… Nog dit. Als je beste vriend je besodemietert zeg je ook niet dankjewel. De wijze waarop Tibaert vervolgens reageert zullen dergelijke lieden nooit begrijpen, vandaar hun razernij, hun stommetje spelen e.d. meer. 


 
Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.