Een misselijk makend ventje…

Paul Gauguin: Tahiti (1899)
Theo van Gogh, de grote held van het vrije woord is dood, al elf jaar. Verschrikkelijk, sindsdien is het bergafwaarts gegaan met de door God gegeven waarden in dit land. De oud testamentaire Here straft het met een moderne zondvloed, een tsunami van ongelovigen en barbaren. Slechts een man is Theo trouw gebleven, hij zal gered worden. Zijn smart is onstilbaar. Wantrouw verder zij die in de naam van Theo spreken, zij misbruiken zijn naam voor eigen doelen. 

Theo is de enige ware cultuurdrager die Batavenland heeft voortgebracht. Alles kan gezegd worden, alles moet gezegd worden. Geen enkel taboe is heilig. Bestialiteiten als geitenneuken werden geliefde onderwerpen, waarschijnlijk vanwege een groot historisch besef. We kunnen het ze niet meer vragen, die boerenknechten, maar het verkrachten van beesten was in onze contreien een zeer geliefde uitspatting. Kattenmeppen overigens ook. 

Theo was een grote. Zijn beeldend vermogen onovertroffen. Net als z’n naamgenoot en voorzaat Vincent. Schilder, wereldberoemd, maar kon hij schilderen? Had onze Theo enig benul van politiek, heeft hij, al is het maar voor eenmaal, een bijdrage geleverd waar we mee aan de slag konden, die ons wijzer maakte? Waarschijnlijk geen enkele. Zijn discipel Theodor doet het nog eens dunnetjes over. Aanklagen die man, in het cachot met hem, op zijn minst uit de partij flikkeren.


18 Sep Het Parool @parool

De PvdA moet Jan Vos tot excuses en aftreden dwingen, vindt Theodor Holman.
http://t.co/aMCFaIseOf @ThHN09 http://t.co/paIfpZHEjy

Retweeted by Geert Wilders


Theodor lijkt me werkelijk een Schreibtischtäter. Een misselijk makend ventje, dat alle ruimte krijgt om zijn belabberde inzichten aan de man te brengen, bij gebrek aan journalisten die deze naam waard zijn. De krant moet immers vol, en een relletje hier en daar kan nooit kwaad. Vrije pers en vrijheid van meningsuiting nietwaar? Het mannetje kwekt wat over fascisme waar hij overduidelijk geen enkele jota van begrijpt en hangt zelf de fascist van dienst uit. Ik zou zo zeggen, geheel in stijl, bestijg een varken.

Die Theo’s toch, ze wanen zich blijkbaar uitverkoren vanwege hun naam. Een andere verklaring heb ik niet.
 
Uitgelicht: bron – Foto: Theodor Holman © Jean-Pierre Jans

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.