Bent u dwalende in de duisternis?

Robert Doisneau
Volg deze man, zijn licht zal over u schijnen. Volg zijn bevelen blindelings op, verbreek elk contact met personen die Hem onwelgevallig zijn.


 


Zegt het voort, zegt het voort…
Zijn dossier zal hij op de Laatste Dag tijdens het Laatste Oordeel bekend maken.
De Heer zij geprezen, geloofd zij zijn Woord.
Gaat allen heen in Vrede en Genade. De Heer is met u.


Of neem een frisse douche…

Robert Doisneau
La douche à Raizeux (1949)


Weken later, geheel in de Kerstsfeer zoals het bij een christen-anarchist betaamt, valt er via de zoekopdracht “@vanovernaar de dagelijkse aanrander” nog iets anders te lezen:


Arnold van der Kluft@VanOverNaar
In Nederland weet de dader zich binnen een dag tot slachtoffer te transformeren – citeert de dagelijkse aanrander
15:05 – 30 dec. 2015Echter de tweet uit november verschijnt niet. Ook met deze zoekopdracht komt ze niet meer te voorschijn: “@vanovernaar liefde aan de oproeper tot groepsverkrachting”.

Commentaar van Twitter: Er kon geen resultaat worden gevonden voor die zoekopdracht, wat een beetje raar is. Controleer waar je naar zocht en probeer het opnieuw.

Allerminst raar, die man bedriegt, haalt tweets weg zoals het een onbetrouwbaar sujet betaamt.

Overigens, voor wie het ontgaat, het onderwerp blijft in nevelen gehuld, namen worden verzwegen, de oorspronkelijke teksten kunnen we niet te weten komen, het accent wordt gelegd op sexuele wandaden, terecht of niet. Aanranden. Richting Tibaert heeft André dergelijke beschuldigingen al in vele toonaarden geuit. Zijn aard als de ware viespeuk verloochent hij niet. Toch is hij kien op “vieze woordjes”, deze journalist, zoals een vriendin hem aanduid. Dat hij dit metier niet beheerst is in zijn contacten met Tibaert veelvuldig aan het licht gekomen. Hierover doordenkend kunnen we zijn optreden het best karakteriseren als tegenpool van GeenStijl figuren. Uiteindelijk zeker geen haar beter als het aankomt op betrouwbaarheid en het verspreiden van smaad en laster.

Update februari 2017


Foto’s: Robert Doisneau – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.