De stemming zit er goed in…

Juan Antonio de Vera y Figueroa: Grabado perteneciente al libro El Fernando o Sevilla restaurada (1632)
Guerrilla… Zou Bosma wel eens van Vietnam gehoord hebben of van ons vroegere Indië? Fascisten weten elk woord, elk begrip om te munten in een andere betekenis. De lading die hun woorden hebben is volkomen pervers.
De kerel heeft me geblokt, viel niet anders te verwachten. Vrijheid voor de eigen soort en die mag niet gestoord worden. Die Gedanken sind frei, echter niet lang meer als het aan Bosma ligt. Als ware Kruisvaarder trekt hij ten strijde en daarmee voegt hij zich in een historische continuïteit waarbij de joden als eersten de slachtoffers zullen zijn. Ja, de joden…

De reacties op z’n tweet:
Het klimaat is rijp. De machtsgreep is nakende. Zeker de fascisten onder leiding van hun Führer en hun ideoloog voelen dat zo. Hun taal laat er geen misverstand over bestaan. Hoe moeten democraten, pacifisten en al die anderen die nog een rest medeleven hebben met de verschoppelingen van ons onzalig kapitalistisch systeem zich hiertegen wapenen?

’s Avonds zie je dit:
Waar is het Bosma om te doen? Niet om een debat over de geschiedenis van Zuid-Afrika. Verder, wie is ie wel met dat statement: “Tot in detail uitgezocht”? De absurditeit van een dergelijk uitspraak wordt meteen duidelijk als je je realiseert hoe moeilijk het is om tot waarheidsvinding te komen in strafrechtelijke zaken en die zijn dan nog sterk afgeperkt in ruimte en tijd. Kwalificaties als “jaren aan gewerkt” en “dik boek” zijn van het zelfde kaliber en ronduit lachwekkend.  “Durft u te lezen?” Wat wil hij hier mee suggereren? Het lijkt me overigens ronduit tijdsverspilling. Zijn doel met dit Machwerk is duidelijk, propaganda van de meest afstotelijke soort. “Vervanging bevolking”, Überfremdung in goed Duits. Een miserabel mannetje die Bosma. 


Calais – januari 2016
Uitgelichte afbeelding: Juan Antonio de Vera y Figueroa – Fundación Focus-Abengoa.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.