Even een kleine notitie

Kladderadatsch (1935)
Iemand die zijn eigen geschiedenis wil herschrijven, een werkelijkheid wenst te scheppen die hij voor ogen heeft is voor Tibaert de man van het bewijs. Bewijs… Hij neemt de idee van een maakbare samenleving een beetje te letterlijk en geloof me of niet, dat overkomt fascisten voortdurend. Of Riethof een fascist is? Wel gebruikt hij fascistische methodes, dat heb ik genoegzaam mogen ervaren. En ik niet alleen, ook Diederik Samsom. Hij gaat onverdroten verder onder het mom van grapjes maken. 
Van het proletariaat begrijpt hij ook geen snars. Lees maar…
Het is als met Bulgarije, waar deze historicus een optrekje heeft. Je zou mogen verwachten dat hij een minimale kennis bezit over de relatie van de Bulgaren met de Turkse minderheid. Je hoort hem er nooit over.  Ik denk dat ik de reden weet, want wie de site Krapuul serieus neemt is intellectueel zeker geen knip voor de neus waard. Dat hoef ik gelukkig niet meer verder uit te leggen.

Zeker is dat Teun en Tibaert iets delen, maar dat verklap ik niet. Je moet geen slapende honden wakker maken en zeker geen crapuul. 

Wel dit nog. Riethof is uiterst selectief in het waarnemen of gelooft hij vrouwen op hun woord? Vrouwen die ongeremd leugens en smaad verspreiden? Beide denk ik. Door tevens ook het tegenovergestelde te doen, smeerlapperij aan de kaak stellen precies zoals Tibaert het voortdurend doet, denkt hij zijn blazoen schoon te vegen voor zijn eigen achterban, een kringetje van hele en halve dwaallichten. Jammer voor hem, al zijn rotzooi betreffende Tibaert is gedocumenteerd voor justitie.

Nu de tweet waarop ik doelde en waaraan ik de bijbehorende reacties heb toegevoegd. Riethof kan hier geen buil aan vallen, dat is zonneklaar. 
Het draadje: “Beste Humberto. Hier zijn ze dan. De eerste reacties op jouw uitzending van gisteren. Lees en huiver.”


Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.