Hersenceluitgedaagde PVV-stemmende kijkbuisidioten

Foto
Kende u deze? Met recht bestempel ik dit dwaallicht van Krapuul tot fascist. U weet wel, tot iemand die het gelijk aan zijn kant weet en de maatschappelijke orde aldus wil inrichten. Hoe hij weet, dat hij weet stoelt uiteraard op groot historisch, sociaal en politiek inzicht. Hoe hij die kennis verworven heeft? Ja, luister eens, ik ben links. Klijnsma ook, beste Bruning, ook zij is een product van laten we zeggen, de cultuur die na ’68 ontstond. Carrière maak je over links. Maar wat is links? Zowel Jetta als Laurent geven te kennen het niet te weten. De staatssecretaris zoekt de oplossing in de chariteit, in de bedeling, alsof er zelfs geen sociaal-democratie heeft bestaan. Onderwerpen aan de wetten van het kapitaal schijnt haar leus te zijn met waarborging van een afgedwongen sociale vrede.

Laurent stapt meteen over op probate fascistische methodes. De bewuste zinsneden uit z’n miserabel pamfletje heb ik laten staan, de rest is noodgedwongen zwart gemaakt. Een open debat kun je met dit soort figuren niet aangaan om de doodeenvoudige reden dat het enige waar ze werkelijk bekwaam in zijn is de voor hen ongewenste geluiden het zwijgen op te leggen. Ze beroepen zich hierbij op auteursrecht, deze o zo onmisbare lieden voor een sociaal rechtvaardige samenleving. Ja, zegt ie, je kunt dit soort zaken niet praktisch regelen… 

Het treurige aan mensen als Laurent is hun onbeholpenheid. Is hij wel handelingsbekwaam om dergelijke meningen te formuleren? Als we zijn redenering bij het woord nemen is hij dat geenszins  Grote troost voor hem, dat is zelfs het grootste deel van de bevolking niet. Hoe zou dat zo komen? Nee, kom niet weer met dat “slechte” onderwijs aanzetten, dat is ook maar een afgeleide van de maatschappij waarin we leven. Juist ja die van de vrije markteconomie en de vrijheid van meningsuiting zonder enige verantwoording voor de gevolgen van ons handelen en onze uitspraken.


Krapuul van 26 maart 2015:

Jetta Klijnsma’s eerlijke verhaal en de principes van de PVV

Laurent Bruning


En jawel, vlak na de verkiezingen komt toverkol Klijnsma met het eerlijke verhaal over het volgende socialere en sterkere plan:

Klijnsma wil de AOW-leeftijd versneld verhogen, naar 67 jaar in 2021 in plaats 2023. Het plan was aangekondigd in het regeerakkoord en moet de schatkist 3,6 miljard euro opleveren.(NRC)

Natuurlijk is hier sterke weerstand tegen, van de SP maar ook van de PVV:

De PVV steunt geen enkel voorstel om de AOW-leeftijd te verhogen, zei Kamerlid Madlener. Hij vindt dat die op 65 jaar moet blijven. Volgens hem is er geen draagvlak voor verhoging in de samenleving en is het in deze tijd niet handig dat jonge werkzoekenden langer aan de kant staan.(NOS)

Kunt u zich dat ‘breekpunt’ van de PVV nog herinneren mbt de AOW leeftijd? Dat leverden ze 9 uur na de verkiezingsuitslag in teneinde Bruin I te kunnen vormen. Werd uitgelegd als ‘ja je moet nu eenmaal compromissen sluiten’. Ja, dat doe je met programmapunten. Een breekpunt echter, is per definitie een punt waarop je BREEKT, waarop je geen compromissen sluit. Maar de hersenceluitgedaagde PVV-stemmende kijkbuisidioten weten dat natuurlijk niet, en Wilders beseft als geen ander dat zijn electoraat dat niet weet.
Het is daarom dat ondemocratische neigingen opkomen zoals eenieder die ooit PVV heeft gestemd, of in elk geval na 2010, het stemrecht te willen ontnemen. Deze mensen zijn gewoon niet handelingsbekwaam. Je laat ook geen blinde de bus besturen, of iemand met een IQ van 53 bepalen wat de volgende zet in een schaakspel met Gary Kasparov is.
Ik weet het wel, je kunt dit soort dingen niet praktisch regelen zonder in allerlei ongewenste extremiteiten te belanden, en daarom zou ik zo’n maatregel ondanks alles niet willen, maar dat zo’n omhooggevallen tweedehands autoverkoper als Madlener dan tenminste niet denkt dat-ie hier mee wegkomt.


About Laurent Bruning

Laurent (1963) is redacteur bij Krapuul geworden omdat hij door de opkomst van (extreem-)rechts het land waar hij in opgroeide langzamerhand niet meer herkent, en zal niet rusten totdat het laatste daarvoor verantwoordelijke individu terug onder zijn steen gejaagd is P.S.: Laurent maakt ook muziek, zowel voor commercieel gebruik als voor gewoon om de muziekKijk eens voor de grap op die sites van Laurent. De man is o zo bezorgd over zijn auteursrecht. Ook in zeer grote mate een fascistische erfenis, dat auteursrecht. Zou hij dat weten?Uitgelichte foto – bron: Pirate Treasure

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.