Zaken zijn zaken

Fancy Flight (2015)
Consumeren zullen we, moeten we, tot we er bij neervallen en de wereld volledig naar de verdommenis gaat. Zoiets heet ontwikkeling en ze is onlosmakelijk verbonden met wat Westerse beschaving is gaan heten. De kurk waar deze op drijft is de reclame. Ze valt bijna niet te ontwijken, zeker in dit land niet. Zet de radio of TV maar aan of begeef je op weg. De billboards overheersen het landschap. 

Hoeveel miljarden verslindt die reclame? Hoeveel betalen we eraan mee via de koopprijs en via de belasting? Wat draagt de reclame bij aan de klimaatverandering? Bedenk eens hoeveel mensen zich niet kunnen en willen onttrekken aan deze (verborgen) verleiders, van welke sociale achtergrond ook. Het autootje, de vakantie, de eet- en drinkgewoonten. Werkelijk, een dagelijkse hersenspoeling vindt plaats met een enorme dwang tot conformatie die al vroeg bij kinderen begint. 

Aan dit alles wil je je toch onttrekken als zinnig denkende mens? Op internet is dat (nog) mogelijk dankzij een behoorlijke browser, Firefox. Vervolgens zie je dit geschrift. Google is de boosdoener, want ze plaatsen geen advertentie ads bij z’n stukjes.


Google verkoopt Audi’s met lijken op Geenstijl
Jeroen S. van den Heuvel
3 apr 2015 – KrapuulJammer hij laat de ware reden niet zien, waarom Google (Ina Dijstelberge zou zeggen dat is hun goed recht) dit aan hem meldde:


Google staat niet toe dat er geld wordt verdiend met inhoud die gevoelig, tragisch of pijnlijk is.En GeenStijl wel… Tja, Jeroen…


Hier screenshotje van Audi-ad bij Geenstijl artikel “Kenia #GarissaAttack Twitter Feed”. Zoek de lijkenporno er zelf maar bij op.


 

En van welke organisatie is die Audi-verkopende server? 3 x raden.


 

@jvdheuvel67 – Oprichter van Krapuul.nl, editor in chief van krapuul.COM + bedenker van DE REGELS. Volg mij op twitter: @jvdheuvel67. En volg @krapuul ook.Juist, de regels. Ook Google heeft z’n huisregels, zegt de nieuwe chief-editor van Krapuul. Ze wijst de weg: Bol.com. Dood aan de boekhandel en uiteindelijk de dood aan het vrije woord en censuur door bedrijven die over en met onze data wikken en beschikken. Dat zal Dijstelberge worst wezen. Haar boekenplankje:


 


Friese sagen? De Limburgse zijn beslist te prefereren…


In de tijd dat de Maas nog zo breed en zo diep was, dat zij een zeer geschikte waterweg vormde voor de nijvere en zwaarbeladen schepen uit vele nabuurlanden, leefden er, niet ver van de jonge havenstad die later haar naam aan de rivier zou ontlenen, een reus en een reuzin die ’s nachts, plunderend de verdwaalde, rondzwierven door de uitgestrekte bossen, maar overdag, op de loer liggend, zich verscholen hielden in het hoge, groene riet van de oever. (…)

Vele en waardevolle offers van sieraden en jonge dieren waren reeds opgedragen op de gewijde stenen altaren in de stad en daarbuiten; ontelbare processies en smeekfeesten waren reeds gehouden in de tempels der talrijke goden en godinnen om van hen bescherming te verkrijgen tegen het rampzalig reuzenpaar. Alles echter tevergeefs!

 


Mooi wel om te zien hoe beide Krapuletjes het uiteindelijk volstrekt eens zijn. Vele wegen leiden naar Rome en geld stinkt niet. Vertrouw ze voor geen cent zou ik zeggen, ze zijn slechts bekommerd om hun eigen portemonnee als het erop aankomt. 


Tekening: Bab Siljée

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.