De oplossing

Mevrouw eist, zie ik. ©copyright en zo. Wat nu? Ga een oplossing zoeken want de openheid moet gegarandeerd blijven: “Schunnigheden die niet getoond mogen worden”.

Uit het dagboek van Frida Kahlo, een werkelijk moedige vrouw.


Moedige vrouw, die Van Donkelaar. Ze verklaarde Tibaert drie jaar geleden de oorlog en winnen zou ze, verzekerde ze me. Inmiddels is het een Koude Oorlog geworden. Zij de lasteraar, smaadschrijver, bedrieger en intrigante; Tibaert in de rol van verslaggever en notulist. We moeten toch weten uit welke hoek het fascisme ons toewaait, nietwaar? 

Het werd wat moeilijk nadat in eendrachtige samenwerking van linkse en rechtse krachten Tibaert het veld had moeten ruimen. Dus moest snel een oplossing gevonden worden. Het werd uiteindelijk deze blogspot. De hiaten werden opgevuld door een archief en het bewaarde spul kwam op dit weblog bij Tibaert.com terecht. De overgang verliep niet vlekkeloos, nogal wat doublures, ook al omdat een ander weblog ophield te bestaan. Het onderstaande is een copie van een ouder bericht om die overgang nog eens duidelijk te maken. 

Van Donkelaar dacht namelijk dat haar tijd gekomen was, ze werd daarbij gesecondeerd door het Krapuul volkje, om me van internet te wippen. Die poging mislukte. Enkele weken eerder had ik nog op het politiebureau moeten verschijnen voor verhoor vanwege haar aangifte. Het werd geen verhoor op advies van de officier van justitie. Mevrouw maakte zich schuldig aan zaken waarover ze geklaagd had m.b.t. mijn persoon, had men geconstateerd. Van mijn kant heb ik aangegeven dat ik op de oude voet zou doorgaan, n.l. reactief. 

Nu het bericht over Auteursrecht oorspronkelijk verschenen op 22 januari 2014.

Het heeft iets diep ontroerends. Grove schunnigheden en leugens worden over je uitgestort, maar tonen mag je ze niet. Tenminste als het aan bepaalde personen op Twitter ligt. Eveline van Donkelaar is er zo eentje:


GaviMensch Jan 22, 10:57pm via TweetDeck

Ja wat ik schrijf op mijn blogs is van mij en daar blijf je vanaf. Duidelijk? @Tibaert

1 retweets Verberg gesprek

Tibaert: Mevrouw eist, zie ik. ©copywright en zo. Wat nu? Ga een oplossing zoeken want de openheid moet gegarandeerd blijven: http://t.co/or0LAAoASh 10:44pm, Jan 22 van HootSuite
 
GaviMensch: Ja wat ik schrijf op mijn blogs is van mij en daar blijf je vanaf. Duidelijk? @Tibaert 10:57pm, Jan 22 van TweetDeckGeruggesteund wordt ze door Ina Dijstelberge, die weet hoe je met dat bijltje hakt, zie mijn weblogs bij Google. Ze seint haar onmiddellijk een formulier door voor “Digital Millennium Copyright Act (DMCA) Notice” zodat Eveline snel actie kan ondernemen:


Schermafbeelding 2014-01-22 om 23.21.27Deze gebeurtenis vindt plaats n.a.v. dit artikel: “Commentaar overbodig”. Eveline van Donkelaar wil ik nog even dit stukje in herinnering roepen: “Conservatief, een “update”…”.

Over het hoe en waarom van auteursrecht kom ik nog te spreken. Ja, ik ben voor auteursrecht… Tegen het misbruik ervan. Een ander maal meer. We weten voldoende, deze rijtjes kunnen definitief weg.

Nog ter informatie. Zo gaan mensen in de kring van Jacqueline Wouters, Huib Riethof, Ina Dijstelberge en Eveline van Donkelaar om met “auteursrecht” (zie ook “Conservatief, een “update”…” hierboven al aangehaald):

voorbeeld 1
voorbeeld 2

Vervolgens doen ze dit:

voorbeeld 3

En dit:

voorbeeld 4

Desgewenst kan ik deze lijn met vele andere voorbeelden aanvullen. 

Alvast een alleraardigst grapje:ubuweb Jan 23, 5:08pm

Get rid of copyright.

59 retweets


Schermafbeelding 2014-01-24 om 05.46.39
Een gedachte over “De oplossing

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.