De oplossing

Nickolas Muray: Frida With Olmaca Figurine, Coyoacan (1939)MOEDIGE VROUWEN


Even eerst iets significants uit het dagboek van Frida Kahlo, een werkelijk moedige vrouw…Moedige vrouw ook deze, Van Donkelaar, tenminste zo oordeelt ze over zichzelf. Ze verklaarde Tibaert drie jaar geleden de oorlog en winnen zou ze, verzekerde ze me. Inmiddels is het een Koude Oorlog geworden. Zij de lasteraar, smaadschrijver, bedrieger en intrigante; Tibaert in de rol van verslaggever en notulist. We moeten toch weten uit welke hoek het fascisme ons toewaait, nietwaar? 

Het werd wat moeilijk nadat in eendrachtige samenwerking van linkse en rechtse krachten Tibaert het veld had moeten ruimen. Dus moest snel een oplossing gevonden worden. Het werd uiteindelijk deze blogspot. De hiaten werden opgevuld door een archief en het bewaarde spul kwam op dit weblog bij Tibaert.com terecht. De overgang verliep niet vlekkeloos, nogal wat doublures, ook al omdat een ander weblog ophield te bestaan.

Van Donkelaar dacht dat haar tijd gekomen was, daarbij gesecondeerd door het Krapuul volkje, om me volledig van internet te wippen. Die poging mislukte. Enkele weken eerder had ik nog op het politiebureau moeten verschijnen voor verhoor vanwege haar aangifte. Het werd geen verhoor op advies van de officier van justitie. Mevrouw maakte zich schuldig aan zaken waarover ze geklaagd had m.b.t. mijn persoon, had men geconstateerd. Van mijn kant heb ik aangegeven dat ik op de oude voet zou doorgaan, n.l. reactief. 

Geen moeite was Dijstelberge teveel om mijn spullen te doen verdwijnen en ze zond haar dit formulier toe. Hiermee trad ze in de voetsporen van ons aller Sjaakie, met wie ze, meteen bij haar geslaagde coup in november 2013, vrede had gesloten. Het grootste deel van de vuiligheid van deze vrouw over Tibaert was immers verdwenen en haar Krapuul kringetje moest van alle blaam gezuiverd worden en zo kon, dacht ze, Tibaert voorgoed weggezet worden als een psychisch gestoord iemand, die loog, lasterde en niet te vergeten een gevaarlijke alcoholist was die kinderen bedreigde in het bijzonder de hare, aldus Van Donkelaar.

Mijn oplossing tegen dat ronduit fascistische gedoe van genoemde vrouwen en hun secondanten blijven mijn weblogs. Dankzij deze vorm van openbaarheid blijft het moeilijk voor derden om bedrog te plegen, die al snel voor hen tot een boemerang wordt. Zie de activiteiten van Dijstelberge met haar speciale Tibaert blog. Je kunt je afvragen is deze vrouw werkelijk zo dom om te denken dat mensen uit die daar bij elkaar geveegde troep met suggestieve kopjes, die nergens waar gemaakt worden, geloof zullen hechten? Haar bedoelingen staan in ieder geval haaks op de mijne. Bij haar luidt het credo verdacht maken, ontmenselijken. Iets dat je van een fascist verwacht.
 
Afbeelding: Frida Kahlo

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.