Een antisemitisch kippenbrein

Willy Ronis: Le nu provençal, Gordes (1949)
In Batavenland is dominee nooit ver weg. Hij maant z’n schaapjes tot de orde en verplicht ze om de juiste boeken te lezen, het Boek. En o wee, dominee weet meteen of je de verplichte kennis bezit, zo niet, dan zwaait er wat, dan word je verketterd en uit de gemeenschap van de verlichte geesten gestoten. De goedgelovige schaapjes huiveren bij die gedachte.

Dominee in de huidige gedaante is voor mij Wilders, maar zeker niet verrassend ook velen van zijn tegenstrevers. Ze volgen dezelfde strategie en handelen op exact dezelfde wijze als onze internationaal vermaarde fascist. Waarschijnlijk ligt hier de hoofdoorzaak van zijn succes. Elke dominee predikt voor eigen parochie, ze noemen het tolerantie en juist daarmee is Batavenland groot geworden. Bemoei je met je eigen zaken, mijn mening is heilig.

Verketteren, hun lust en leven.
EEN ANTISEMITISCH KIPPENBREIN EN COMPLOTDENKER


De kopstukken van de nieuws- en opiniesite Krapuul hebben vandaag weer iets over mijn persoon te melden. Nee, ze stalken niet, zijn hoogst voorkomend en zijn de leeskunst machtig. Op naar de slacht dan maar?

Plezierig te weten dat er in ons land nog helderdenkende mensen zijn, die hun volgelingen de juiste weg wijzen. Met antisemitisch gebroed moet je beslist niet verkeren, daar komt veel ellende van, vooral naderhand. Je wordt er zelfs op aangekeken dat je niet weggekeken hebt. Wegkijken is het devies, niet willen weten. Wij zijn Judenfreundlich, nietwaar, we knuffelen ze zelfs dood, die joden, als het moet.

Wie is er nog antisemiet? Dan ben je door en door verdorven. We weten toch wat met joden is gebeurd in de nazi-tijd? Erg hè? Jammer, ze zijn grotendeels uitgeroeid, niemand wilde ze opnemen. Tijdens de nazi-tijd? Je kon toch niet anders, anders verdween je ook. Nou nee, voor de nazi-tijd al. Weet je wel die pogroms in Rusland, in Polen, in de Oekraïne. Ze konden zich bekeren, ze konden vluchten, of ze werden afgemaakt. Een miljoen of daaromtrent zijn toen al omgebracht. Vergeten?

Het teken van dapperheid, waarachtigheid, van de juiste politieke keuze hangt nu af van voor of tegen. Tegen of voor joden. Israël? Maar dat is iets van zionisten… De filosemiet weet zich overal uit te redden, hij is steeds de superieure, de betere, de humanere. Wee degenen die het niet met hem eens is, die wordt ter plekke afgeslacht. Die andere mag het niet opnemen voor een jood, dat is verdacht, want hoe dan ook, weggekeken dient te worden, het eigen straatje moet schoon gehouden worden. 

Goed, achteraf bezien, dat ik niet onmiddellijk aangifte heb gedaan tegen Jacqueline Wouters, een relatie van André de Raaij. Dan had hij niet uit de kast hoeven te komen en was hij niet volledig op zijn bek gegaan. “Durf je nog te komen, A. komt ook”. Hij had me wat te zeggen, toen in 2012, toen Wouters Van Thijn van pedofiele praktijken beschuldigde. “Jou moet ik straks nog spreken.” Nee, ik heb nooit vernomen wat hij me te zeggen had. 

Veel later viel via internet te vernemen, dat ik er inmiddels ook Van Thijn bijsleepte. Hij wist, voor mij is dat nu zonneklaar, dat juist dit de reden voor mij was om met die Sjaakie te breken. Van Thijn werd voor hem naderhand het voorwendsel. Over fascistische wandaden hoefde dan niet meer gepraat te worden en Tibaert haalde Van Thijn door het slijk, dat werd het hoofdmotief, voor hem dus. 

U begrijpt het, fascisten gaan zo te werk. Begrijp jij het al een beetje Ina Dijstelberge? Voor je iets beweert, zul je toch op zijn minst even moeten kijken waarop je beweringen stoelen. Of fantaseer je ze er ter plekke bij? 

Deze lieden doen voor mij in niets onder voor PVV’ers, waarvan zij zeggen te walgen. Gebruiken dezelfde non-argumenten, schelden, beledigen, dreigen. Ja, dat weblog van Tibaert diende te verdwijnen. Zo oprecht zijn mensen die hun blazoen schoon willen houden ten koste van wie of wat ook. De boodschapper, die moet hangen, moet geslacht worden.

Nu maar hopen dat de aangifte van André, er is een vuistdik dossier (die heb ik al meer gezien op het politiebureau hier ter plaatse) over Tibaert, vertelde hij dezer dagen, leidt tot een heuse rechtszaak. Echt de openbaarheid is er mee gediend om te laten zien hoe ze om zeep geholpen wordt, met welke beweegredenen dan ook. 

Ik ben niet gek en ik leef nog. Dement, pornonazi of hoe André me verder wenst te omschrijven ben ik ook al niet. Wel vind ik hem een uitermate treurig geval, een stiekeme, achterbakse figuur. Dat mag ik toch onderhand wel concluderen?

Alvast een fijne jaarwisseling gewenst aan al mijn lezers. Kijken wat 2016 brengt en vooral niet bij de pakken blijven neerzitten, zou ik nog willen zeggen. Laat u niet belazeren, door wie dan ook.


Update maart 2017De voorgeschiedenis:

En verder:


Uitgelichte foto: info

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.