Wij nemen stelling

Werner Bischof: Athene (1946)
Cultuurschok, clash of civilizations, le choc des cultures. Goh, was me dat even schrikken in het blanke Holland, zwarten die ons bevrijdden (weet u nog waarvan?) en muziek meebrachten die tot verwildering van de jeugd moest leiden. De commissaris van politie te Amsterdam waarschuwde er terecht voor. Zedenverwildering en zedenbederf daar moest ons reine land tegen in bescherming genomen worden. Dat heeft gelukkig jarenlang goed gewerkt, het land moest worden opgebouwd en er werd naar de toekomst gekeken. Overbevolking dreigde, die katholieken bleven maar fokken als de konijnen en deportatie, pardon emigratie gaf uitkomst.

Gelukkig, ook zonder Indië kwamen we er snel bovenop. Alles werd volgens de westerse doctrine op afzetmarkten, consumptie gegooid. De Zes hielden daarbij de voedselprijzen laag en uiteindelijk kwamen we handen tekort voor het vuile werk. Gastarbeiders werden gehaald. Eindelijk werd de Bataaf ook binnen zijn grenzen geconfronteerd met ander gedachtegoed dan dat van dominee. Maar hoe moest het verder? Overbevolking bleef dreigen, dus maar geen gezinshereniging riep links. Voor rechts ook niet, want dat zou de volgkosten van het productieproces maar omhoog drijven. 

Toch heet het dat toen de “multiculturele” maatschappij geboren werd. Lees het voorgaande als context voor een nieuwjaarswens die ik vandaag op Twitter ontving:

 


Deze grappenmaker verscheen afgelopen week met zijn vriendin en Maastrichts Braaksel uitvoerig in mijn TL. Aanleiding: Drek en Nachtmerrie… En zie vervolgens de cultuurschok: 


Met die antisemiet is Tibaert bedoeld. Met geen woord rept de man over het voorval op Twitter, evenals die Helena niet. Bataven kijken weg, voelen zich onaantastbaar en wensen nergens in betrokken worden, ook niet om mensen uit de drek te halen. Ze zijn welopgevoed, spreken keurig hun taal, schrijven zonder spelfouten. Ze houden zich, al zijn ze het zich niet meer bewust, met klem vast aan HET BOEK. Kortom, die moslima kon barsten. Niet deze,  schorem dat gebruikt kan worden. Schorem van het laarzentype

Met schoffies kan ik best uit de voeten, ik ben een jongen van de straat, gelukkig, en niet te plaatsen in een of andere maatschappelijke pikorde. Daar ligt precies de kneep bij die o zo fatsoenlijke figuren als deze André. Ze zijn hun hok nooit uitgekomen of hebben zelf een nieuw hokje getimmerd. Dat is hun allerheiligste, daar mag je niet aankomen, terwijl ze zelf hun normen (over waarden zullen we maar zwijgen) absoluut stellen. Mijn voorlopige conclusie, geef mij maar tien Derkjes i.p.v. een “Arnold”. 

Het meest troosteloze aan mensen als deze André, ze kunnen slechts door kleineren, door anderen als minkukels neer te zetten, hun vermeende superioriteit tonen. Voorbeelden met deze man zijn er legio. Bij mij begon het met @kutje13, blote reten en tieten volgden, werkelijk hilarisch. Vandaag, zag ik, waren Bas Heijne en Youp van ’t Hek aan de beurt. En wat heeft hij over Herman Finkers te melden? Feitelijk niets, hoewel de voorbeelden voor het opscheppen lagen om eens bij zichzelf te rade te gaan. 

Het volkomen lachwekkende stukje van zijn hand kunt u op de site Krapuul teruglezen. Zijn kunstje: het Toondertaaltje, de reden waarom ik hem in het verleden Bommelding Kluftje heb gedoopt. Echter, hij noemt mij antisemiet. Is dat niet strafbaar? Zou hij weten wat dat is, antisemitisch? Bij Wilders vraag ik me dat ook steeds af.

Het volgende stukje kwam ik vandaag tegen. Gelukkig kunnen en mogen we mensen als André niet als intellectueel beschouwen, was dat wel het geval dan zag het er pas echt beroerd uit in ons land. Op zijn hoogst zijn mensen als hij nuttige klerken voor het opnieuw florerende fascisme. Ze zijn nog niet aan de macht, die fascisten, macht die ze denken legaal te kunnen verwerven. Als het ooit zover komt zal André zich weten te arrangeren. Het bewijs, zijn gedrag al drie jaar lang richting Tibaert. 

April 2010


 
De bron weet ik helaas niet meer. Vermoedelijk de NRC.


Voor het politioneel archief:

@vanovernaar 24 december 2015 – 1 januari 2016
@inadijstelberge 24 december 2015 – 1 januari 2016

De context van bovenstaande tweets: Een antisemitisch kippenbrein.
Naschrift:

Wie deed die smerige aantijgingen tegen Van Thijn? Juist dat was z’n tipgeefster bij Krapuul, Sjaakie, teerbemind door zijn kameraad Riethof, ex van. Maar dat wist u al. De fraaie story van deze linkse jongens t.o.v. Tibaert valt op dit weblog terug te lezen, behalve die door toedoen van een waarlijk sterke vrouw (woorden van Riethof) verdwenen zijn. Haar taalgebruik is fenomenaal, glashelder. Niet voor tweeërlei uitleg vatbaar. Je zou het fascistisch kunnen noemen, wat het ook is.

maart 2017
 


 


Uitgelichte foto: Werner Bischof – Magnum – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.