Bezopen…

Maastricht – Café aan de Boschstraat, omstreeks 1910
Gif, puur gif is het, alcohol. Onze civilisatie is ervan doordrenkt. Daarom wordt deze cultuur waarschijnlijk als vrij, losbandig, beschouwd. Met alcohol in je lichaam durf je meer, gaan remmen los en bevrijd je je van conventies. Tibaert is een waar exempel in deze, dat constateerden diverse personen op internet. Niet de minste overigens. September 2013:Een dame, gespecialiseerd in het menselijke brein, wees anderen de weg waarom Tibaert geen enkele vrees voor ze toonde. Hij was een alcoholist, verklaarde ze, hij dronk dagelijks grote hoeveelheden Calvados en dan krijg je hersenrot, zoals men het in Friesland noemt, waar men veel ervaring heeft met Berenburger. Dan komen de hallucinaties, dan dementeer je, dan gedraag je je als een psychopaat.

Tja, die cirkelredeneringen van mensen, die niet wijs zijn en van haat, achterdocht en rancune vervuld, trekken wonderbaarlijke sporen.  Je zegt dat iemand alcoholist is al drinkt hij zelden alcohol, et voilà, je kunt je gang gaan. Het is van dezelfde orde als die Limburgers zuipen maar raak en die moslims… Nee, die vergelijking gaat mank. O wacht, wat zei Mohammed alweer over drankgebruik, terwijl Jezus juist zorgde voor nog meer drank?

Hoe werd Tibaert tot een probleemdrinker, iemand die verslaafd is geraakt aan alcohol en daardoor veel overlast veroorzaakt? Of was het veeleer andersom, Tibaert belast door oorlog- en jeugdtrauma’s raakte door dat nare verleden aan de drank.

Onderdrukking van homofiele en pedofiele gevoelens kunnen zeker een rol gespeeld hebben. Zeker is dat zijn constellatie voor verslaafdheid genetisch bepaald was; dat werd uit betrouwbare bron vernomen. Veel blijft mistig omdat de betrokken deskundigen op internet niet het achterste van hun tong laten zien. Dat is jammer, want een onder hen is opgegroeid met handel in alcoholica en zorgde er later in hoogst eigen persoon voor dat Batavenland in ruime mate werd voorzien van sherry. Studie over het brein volgde om de zegeningen van deze drank te kunnen beoordelen. Aansluitend verrichtte deze deskundige veldwerk door rechtstreeks contact te gaan zoeken met alcoholisten.

Een zegen, dat internet. We worden nu degelijk geïnformeerd over personen en hun duistere praktijken, praktijken waar de beschaafde burger verre van blijft. Ze vallen samen te vatten onder de noemer “sex and crime”, waarbij de spirituosa rijkelijk vloeien. In een niet-westerse, niet-christelijke cultuur ondenkbaar. Zeer zeker in een islamitische cultuur is zulks bijna onvoorstelbaar. Ja, wat zei Mohammed over het nuttigen van alcohol? Hijzelf dronk regelmatig wijn. Wat hij ook gezegd moge hebben, nergens in de koran is sprake van een alcoholverbod, dit even ter geruststelling.  Wel werd 1400 jaar geleden al, de toxische werking van dit gif onderkend en werd matigheid bepleit.

Gelooft u me niet? Mag, volgens welingelichte kringen ben ik immers een psychopaat… Bezopen… Wees gerust, fascisten zijn het die dergelijke zaken over andere mensen roepen om ze aan het maatschappelijk verkeer, aan het politieke debat te kunnen onttrekken.


Hun argumenten zijn op los zand gebouwd, uit de duim gezogen en baseren op laster en smaad. Exact zoals Wilders cs te werk gaan. Bezopen… 
Uitgelichte foto: Maastricht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.