Roddel die je zoal tegen komt…

I wanna do bad things to you
Ooit eerder heb ik me ledig gehouden met de “professoren” Fortuyn en Smalhout. Pure tijdsverspilling, hooguit van belang om iets van een zeer bepaalde historische continuïteit duidelijk te maken. Een weerslag van die activiteit heb ik o.a. verwerkt tot een stukje n.a.v. de omroep: Wakker Nederland. Prof. dr. Smalhout Fortuyn citerend:

“Bijna vijf eeuwen van natievorming en een duizendjarige ontwikkeling zijn door de kabinetten van Den Uyl tot en met Kok op een achtermiddag door de gootsteen gespoeld.”

Wie nam lieden als Smalhout en Fortuyn serieus? Deze ene zin moest afdoende zijn om ze vierkant uit te lachen. Zo niet in Batavenland onder Wilders. Smalhout en iets met gassen. Ja dat verhaal kende ik en om een misverstand voor te zijn, de auteur heeft het niet over mij, over Tibaert. Ze rept over “mijn Joodse vrienden en kennissen”. Het klinkt mij te zeer naar onder de moslims, pardon joodse mensen heb je ook aardige, heb ik zelfs vrienden. U kent het wel zich beroepen op, dan ben je goed, dan deug je. Mij bezwoer ze dat Smalhout een aardige vent was, maar helaas, die gassen. Onderhand vraag ik me af of ze zelf niet door bepaalde “gassen” vergiftigd is, misschien al in haar kinderjaren. Haar obsessie voor joden en joodse relaties is in ieder geval frappant.

Haar stukje ademt de geest van iemand die erbij wil horen en het niet zo nauw neemt met de eigen biografie en die van anderen. Vaak voelt ze haar onmacht en gaat vervolgens over tot drastische middelen. Ik kan ervan meepraten. Roddel, echte ouderwetse damesroddel, vermengd met smaad en laster is haar recept. Een zeer giftig, maar zeer probaat middel om haar gelijk en haar gram te halen. 

Wie heeft er voordeel van? Juist, de mensen die baat hebben bij wantrouwen, achterdocht en zelfs geweld. Die varen er wel bij, zie Wilders.

Vanwege haar intellectuele onmacht kan ze niet ingaan op wat Smalhout schreef en om dit te verbloemen grijpt ze naar stukjes die haar lezing zeggen weer te geven. Juist dan wordt het pas echt kolderiek. Zo komen we wel te weten wat het lichtend voorbeeld voor Theodor Holman te melden had. Feitelijk niets, maar het werd op een grandioze manier verpakt. Een typisch kind van de Bataafse beschaving. De verpakking is alles, de inhoud doet er niet toe. Amsterdamse School, noem ik dat. Hij heeft volgelingen gekweekt met zijn geschreeuw. Ook hier weer, wie vaart er wel bij? De fascistische meute.


Tijd voor iemand uit die meute, de linkse tak: Een teiltje.

Nu mag u drie maal raden van wie dit fraaie onzin stukje stamt dat nergens toe dient. Om u op weg te helpen, ze heeft het wel vaker over geplaagde jongetjes. Juist ook in die periode had ze verkondigd Wilders niet te verplegen, in het voorkomende geval.  Vanaf dat moment kreeg ze de bijnaam haatoma. Een kat heeft ze overigens niet in huis… 
Uitgelicht gif: bron – Bron advertentie: VINTASCOPE – Ingevoegd gif: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.