Roddel die je zoal tegen komt…
Ooit eerder heb ik me ledig gehouden met de “professoren” Fortuyn en Smalhout. Pure tijdsverspilling, hooguit van belang om iets van een zeer bepaalde historische continuïteit duidelijk te maken. Een weerslag van die activiteit heb ik o.a. verwerkt tot een stukje n.a.v. de omroep: Wakker Nederland. Prof. dr. Smalhout Fortuyn citerend:

“Bijna vijf eeuwen van natievorming en een duizendjarige ontwikkeling zijn door de kabinetten van Den Uyl tot en met Kok op een achtermiddag door de gootsteen gespoeld.”

Wie nam lieden als Smalhout en Fortuyn serieus? Deze ene zin moest afdoende zijn om ze vierkant uit te lachen. Zo niet in Batavenland onder Wilders. Smalhout en iets met gassen. Ja dat verhaal kende ik en om een misverstand voor te zijn, de auteur heeft het niet over mij, over Tibaert. Ze rept over “mijn Joodse vrienden en kennissen”. Het klinkt mij te zeer naar onder de moslims, pardon joodse mensen heb je ook aardige, heb ik zelfs vrienden. U kent het wel zich beroepen op, dan ben je goed, dan deug je. Mij bezwoer ze dat Smalhout een aardige vent was, maar helaas, die gassen. Onderhand vraag ik me af of ze zelf niet door bepaalde “gassen” vergiftigd is, misschien al in haar kinderjaren. Haar obsessie voor joden en joodse relaties is in ieder geval frappant.

Haar stukje ademt de geest van iemand die erbij wil horen en het niet zo nauw neemt met de eigen biografie en die van anderen. Vaak voelt ze haar onmacht en gaat vervolgens over tot drastische middelen. Ik kan ervan meepraten. Roddel, echte ouderwetse damesroddel, vermengd met smaad en laster is haar recept. Een zeer giftig, maar zeer probaat middel om haar gelijk en haar gram te halen. 

Wie heeft er voordeel van? Juist, de mensen die baat hebben bij wantrouwen, achterdocht en zelfs geweld. Die varen er wel bij, zie Wilders.

Vanwege haar intellectuele onmacht kan ze niet ingaan op wat Smalhout schreef en om dit te verbloemen grijpt ze naar stukjes die haar lezing zeggen weer te geven. Juist dan wordt het pas echt kolderiek. Zo komen we wel te weten wat het lichtend voorbeeld voor Theodor Holman te melden had. Feitelijk niets, maar het werd op een grandioze manier verpakt. Een typisch kind van de Bataafse beschaving. De verpakking is alles, de inhoud doet er niet toe. Amsterdamse School, noem ik dat. Hij heeft volgelingen gekweekt met zijn geschreeuw. Ook hier weer, wie vaart er wel bij? De fascistische meute.

Tijd voor iemand uit die meute, de linkse tak:


Ergens op een vreemd fröbelblog – 8 juli 2012

Jaren geleden had ik een ‘beste vriend’, anesthesioloog in het ziekenhuis waar ik ooit werkte. (…) Hij zei dat sommige oudere anesthesisten iets opgelopen hadden, voornamelijk van de hoeveelheid gassen die ze als jonge anesthesiologen hadden ingeademd. Smalhout was zo iemand, zei hij.

Waar we in het verleden plezier hadden gehad met de boekjes van Smalhout, bleek de toon te veranderen toen hij columns ging schrijven voor de Telegraaf. De combinatie Joods en Telegraaf vonden we bijzonder, Smalhout bleek het syndroom van het geplaagde jongetje te hebben. Ook bij mijn Joodse vrienden en kennissen bleek Smalhout niet geliefd, hij werd neergezet als haatdragend en racistisch. Persoonlijk vond ik het extra erg toen hij ook nog een lading verboden wapens in huis bleek te hebben. Waarom hij daar nooit voor veroordeeld is, is mij een raadsel. Het is niet te rijmen, de combinatie van wapens en arts.

(…)

Hoe ik daar nu zo opeens op kom?

Wel, een of andere ultranitwit noemt mijn naam in een vreemd fröbelblog samen met die van Smalhout en de Telegraaf. Niet iets waar ik vrolijk van word, noch Smalhout noch de blogfröbelaar behoren tot mijn menschenkring en de Telegraaf mag bij mij niet eens in de kattenbak.

De in mijn archief bewaarde column van Theo van Gogh, als reactie op de eveneens bewaarde column van Frits Abrahams moet een afdoend antwoord zijn verder.


De reacties:

– Ben nu erg benieuwd naar het fröbelblog.. (En: ‘als reactie op de eveneens bewaarde column van Frits Abrahams moet een afdoend antwoord zijn verder.’ is een link naar Wiki.. Je weet een mens wel nieuwsgierig te maken..)

– En die anesthesioloog behandelde ook alleen patiënten wiens politieke voorkeur hem aanstond? Is dat het verhaal?

De antwoorden: 

– Nee hoor dat doen zorgwerkers niet, nooit, hoe kom je daar bij? IK maak geen onderscheid tussen menschen.

– Ik heb je via DM wat uitgebreidere info gestuurd. Hou wel een teiltje bij de hand, het is geheel in de geenstijlstijl…..Nu mag u drie maal raden van wie dit fraaie onzin stukje stamt dat nergens toe dient. Om u op weg te helpen, ze heeft het wel vaker over geplaagde jongetjes. Juist ook in die periode had ze verkondigd Wilders niet te verplegen, in het voorkomende geval.  Vanaf dat moment kreeg ze de bijnaam haatoma. Een kat heeft ze overigens niet in huis… 
Uitgelicht gif: bron
Bron advertentie: VINTASCOPE
Ingevoegd gif: bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.