Links, zwei, drei…

Maastricht – Grote Looiersstraat (watersnood 1925)
Ter attentie van het OM.

De horden marcheren niet meer over straat, maar over internet. Ze manifesteren zich als regelrechte knuppelaars, beladen mensen met smaad en laster en van het resultaat zeggen ze vervolgens, zie je wel, wat heb ik gezegd?

Hier is eentje aan het woord:
Linksfascisten ze bestaan… Logisch ook, waar zou anders al die ondersteuning voor Leider Wilders vandaan komen? 

André de Raaij is wel een zeer bijzonder specimen van die soort. Als volleerd fascist in de weer, zonder ooit over fascisme te reppen. Wie weet, begrijpt hij nog steeds niet dat fascisme bij jezelf begint. 

Ja, het dossier over André cs groeit en groeit. Bekijk dit weblog maar. Mijn advocaat krijgt er een hele kluif aan. 

Nog even de voorgeschiedenis van bovenstaande tweet:
Voor alle duidelijkheid. Wie a priori bij alles wat iemand doet of zegt van onfrisse bijbedoelingen of kwade opzet uitgaat maakt zich op politiek terrein schuldig aan fascistische praktijken. Dat is zo klaar als een klontje.

De TL van André de Raaij geeft een woordenwisseling te zien n.a.v. dit bericht:


@vanovernaar (11-1-16)“Je mag (…) niet iemand met opzet beledigen, discrimineren of aanzetten tot haat.”

Nooit zul je deze mensen betrappen op een onfatsoenlijk woord, ze bejegenen iedereen met liefde en grote voorkomendheid. Ze hebben een luisterend oor en veroordelen nooit of te nimmer iemand en al zeker niet als ze hem niet kennen. Vieze spelletjes doorzien ze onmiddellijk. Dat bleek overduidelijk, zie maar.

Deze mensen vormen de ware voorhoede van onze samenleving, ze delen kennis en staan iedereen met woord en daad bij. Onrecht, smaad, laster bestrijden ze bij de bron. Enfin, ik kan nog heel lang doorgaan met deze lofzang over mensen die zich scharen onder de naam Krapuul, een ware geuzennaam is het gebleken, typerend voor Bataven. 


Uitgelichte foto: Maastricht – privé archief

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.