Het trekken van vergelijkingen…

Hitler in 1930
Deze uitstraling mist Wilders volkomen. De Leider van een eenmanspartij schaamt zich zelfs voor zijn zwarte haren. Hitler wist waarvoor hij stond, Wilders niet. Om over strijd voeren maar helemaal te zwijgen.
Wie me nog een keer met Hitler vergelijkt sleep ik voor de rechter, riep Wilders uit. Het lijkt me nu het goede moment tot handelen over te gaan. Waarom? Wilders terug in het hok, kan ie verder blaffen. Het kan ook zijn, meer dan begrijpelijk, dat Wilders in een dergelijke vergelijking een vorm van blasfemie of majesteitsschending ziet. Is het u nooit opgevallen dat Wilders, om een voorbeeld te noemen, nooit over de Shoah spreekt en hoe die mogelijk werd? Ook hij weet dat iemand als Adolf Hitler nu aan de kant van Israël zou staan, geen twijfel over mogelijk.

Een dappere meid die SP-fractievoorzitter in Hoogeveen. Ze heeft angst voor Wilders zegt ze. Of ze iets begrijpt van de onderneming waarmee Wilders bezig is, Nederland omturnen tot een fascistische staat, durf ik niet te zeggen. Haar meer dan onnozele portretgalerij schijnt niet bepaald ingegeven door politiek vernuft. Door een voorbijkomende tweet werd ik op het voorval geattendeerd:
Mijn vermoeden, iemand heeft een stukje gefabriceerd op dat blog. Het plaatje zei mij al genoeg…
Ja, zo trek je aandacht en draag je niets bij. De extremisten worden over en weer in hun mening gesterkt en kunnen op hol slaan: 47 RT’s en 25 favorieten verder zijn we nu. En voor het overige? Niets… 

Vervolgens haalt die meid haar tweet weg, o zo dapper. Je staat ergens voor, gaat erop door en geeft aan waarom je die vergelijking trekt. Niets van dat al, je nek uitsteken in dit Bataafse polderland? Dan kun je het schudden. Zou overigens Bianca Behr beseffen dat er een verbond mogelijk is tussen SP en PVV? Op vele punten zijn ze het beide eens of kunnen tot overeenstemming komen. Hun zienswijze over Europa en hun agitatie tegen de EU verschillen zelfs nauwelijks. En nog wat, PVV is een eenmansbeweging, over de SP hangt nog de loodzware deken van Marijnissen. Wezenlijk zijn de verschillen bepaald niet groot. Hier zou bijvoorbeeld een aanzet gegeven kunnen worden voor een vergelijking tussen Hitler en Wilders en daar is moed voor nodig.

Het verhaal over die weggehaalde tweet komt tot me via Krapuul:

“SP-fractievoorzitter Hoogeveen vergelijkt Wilders (terecht) met Hitler”.

Een terechte vergelijking van Wilders met Hitler? Waar dan, hoe dan. Nee, dat wordt er niet bij verteld. Zeer dapper maken ze bij Krapuul wel melding van ene PVV-Führer Geert Wilders (in feite een herhaling van wat het kopje al zei) en voegen er iets aan toe over “laflinkse partijgenoten”. U weet het inmiddels, die linksen van Krapuul zijn de dappersten in het hele land. Niets ontziend gaan ze hun weg met informatie over mogelijke massamoordenaars binnen onze overheid en de EU.

Wat toont Krapuul verder nog? Een geleende cartoon (of ze toepasselijk is laat ik aan uw mening over) en een groot gedeelte van het artikeltje uit het Dagblad van het Noorden:Schermafdruk 2018-03-09 02.43.00Behr zag een tweet met een vergelijking tussen de republikeinse presidentskandidaat Donald Trump en Adolf Hitler voorbij komen. Behr: ,,En toen dacht ik: ik ken nog zo iemand.” Zelf voegde ze een foto van Geert Wilders toe met het bijschrift: ,,Zoek de verschillen.” Geert Wilders reageerde vervolgens door haar tweet te delen. ,,Toen kreeg ik de aanhangers van de PVV achter me aan. Kennelijk geldt de vrijheid van meningsuiting alleen voor mensen die hetzelfde vinden als Geert Wilders.” PVV-aanhangers deelden vervolgens het adres en het telefoonnummer van Behr online. ,,Ze schelden en proberen me te intimideren, maar ik voel mij niet bedreigd.”

En Krapuul besluit:

Helemaal niks mis mee, lijkt ons, integendeel. Blij dat er binnen de SP nog mensen rondlopen die zich niet geroepen voelen te collaboreren met extreemrechts. *
Bron

Aldus gaat een zich noemende opiniesite te werk. Het is de treurigheid in het kwadraat. 

Maar hoe zit het nu met die vergelijking? Ze weten het niet en ik vrees dat ze te dom zijn om voor de duvel te dansen. Bij gebrek aan beter overschreeuwen ze zich en maken ze zich schuldig aan laster, censuur en ontvreemding van iemands geestelijk eigendom. Dat laatste komt voor rekening van de hoofdredactrice en eigenaresse van die site. Het is maar dat u het weet. Van dit crapuul valt absoluut niets zinnigs te verwachten.

* Herinnert u zich nog het Ierse Nee en “Alle joden aan het gas?”


Uitgelichte foto: bron onbekend

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.