Een staatsman?Pablo Picasso (1902)
bron
Er heerst terechte woede… Vrouwen, maar ook mannen en kinderen bewapenen zich. De politie is al jaren onderbezet, dus ze moeten wel. Het wordt de hoogste tijd dat de wapenwet wordt aangepast. We mogen ons legitiem verdedigen en als de staat het laat afweten, moeten wij over de nodige middelen beschikken.

Dit is de ware boodschap van iemand, die zich hier presenteert als een staatsman, maar het exempel afgeeft van een rattenvanger, een fascist, die zelf te laf is om zonder bewaking rond te lopen. Bewaking op onze kosten, zonder enige tegenprestatie. Nee, vele malen erger. Hij grijpt elk fait divers dat in zijn kraam past aan om haat en onrust te veroorzaken om angsten aan te wakkeren. Deze man is niet slechts een potentieel gevaar voor onze samenleving, hij is aantoonbaar de incorporatie van dat gevaar. Ons parlement wordt uitgehold, ons justitieel apparaat wordt ondermijnd en nu is de politie aan de beurt.


Hij is een sluwe man, betitel hem vooral niet als een psychiatrisch geval. Dat kan ons nog zuur opbreken. Iemand een dergelijk stempel opdrukken werkt averechts, het keert zich tegen de spreker, die zich feitelijk al bij voorbaat gewonnen geeft. Laten we de rechtswegen die ons ter beschikking staan volgen. Mogelijk kan hij uit zijn parlementaire immuniteit ontzet worden. Geheel volgens de democratische spelregels.
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.