Een staatsman?

· fascisme, propaganda, video
AuthorsPablo Picasso (1902)
bron
Er heerst terechte woede… Vrouwen, maar ook mannen en kinderen bewapenen zich. De politie is al jaren onderbezet, dus ze moeten wel. Het wordt de hoogste tijd dat de wapenwet wordt aangepast. We mogen ons legitiem verdedigen en als de staat het laat afweten, moeten wij over de nodige middelen beschikken.

Dit is de ware boodschap van iemand, die zich hier presenteert als een staatsman, maar het exempel afgeeft van een rattenvanger, een fascist, die zelf te laf is om zonder bewaking rond te lopen. Bewaking op onze kosten, zonder enige tegenprestatie. Nee, vele malen erger. Hij grijpt elk fait divers dat in zijn kraam past aan om haat en onrust te veroorzaken om angsten aan te wakkeren. Deze man is niet slechts een potentieel gevaar voor onze samenleving, hij is aantoonbaar de incorporatie van dat gevaar. Ons parlement wordt uitgehold, ons justitieel apparaat wordt ondermijnd en nu is de politie aan de beurt.
Hij is een sluwe man, betitel hem vooral niet als een psychiatrisch geval. Dat kan ons nog zuur opbreken. Iemand een dergelijk stempel opdrukken werkt averechts, het keert zich tegen de spreker, die zich feitelijk al bij voorbaat gewonnen geeft. Laten we de rechtswegen die ons ter beschikking staan volgen. Mogelijk kan hij uit zijn parlementaire immuniteit ontzet worden. Geheel volgens de democratische spelregels.
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: