Wegjorissen, een Bataafse specialiteit?

Mei 1940, het stadshart van Rotterdam is weggejorist…
Het is een mysterie, zo voelde dat in eerste instantie aan. Hoe kunnen ogenschijnlijk nette, zich links noemende mensen dit soort fratsen uithalen? Liegen en bedriegen, smaad en laster verspreiden, een hetze beginnen, op de koop toe de verslaggever alles in de schoenen schuiven en werkelijk geen moeite sparen om hem uit het zicht te doen verdwijnen inclusief alles wat hij gepubliceerd heeft, hoe is dit mogelijk? En waarom?

Het spel dat gespeeld werd met Tibaert heeft alle kenmerken van hetgeen Wilders al jarenlang in de praktijk brengt. Draai de schuldvraag om, maak verdacht en vertrap. Fascisme in zijn meest naakte vorm. Mijn eerste confrontaties met die praktijken vormden de gebeurtenissen in Gouda en de bedreven schofterigheid richting minister Vogelaar door GeenStijl. Vanaf die tijd noem ik dat de Bataafse mentaliteit, een in de Randstad wijd verbreid verschijnsel. Lomp, geen kennis van zaken met de uitstraling van kijk mij, ga eens snel een paar stappen opzij. Een gesprek met lieden met een dergelijke houding is bij voorbaat uitgesloten. Twitter blijkt hun beste kameraad, daar kunnen ze volop scoren. Wilders is er een meester in. Leeghoofd en o zo vilein. 

Mogelijk is dus veel in dit land. Vrijheid van meningsuiting heet de noemer waaronder men zich alles denkt te kunnen permitteren. Maar waarom? Gevoel van minderwaardigheid, kleingeestigheid, willen tonen dat je iemand bent, wat voorstelt? Als ik zo de afgelopen jaren overzie spelen die facetten zeker mee, maar in de kern denk ik, draait het op de eerste plaats om onkunde en lafheid. Gebrek aan sociale vaardigheid ook. Het culturele en sociale klimaat in dit land schijnt dergelijk gedrag bovendien te favoriseren, te versterken. Wil je meetellen, dan moet je wel meegaan in die mentaliteit en jong geleerd is oud gedaan. Zo zijn we weer terug bij af, bij de Bataven.

Iemand die genoemde fratsen vanaf het begin jegens Tibaert uitvrat noemde het wegjorissen. Wegjorissen, iemand onmogelijk maken, in een kwaad daglicht stellen, hem van zijn spullen beroven en tot onmens verklaren. Een van de vele voorbeelden hoe het gif verspreid werd door het constant stalken neem ik nu weer op in dit weblog. 

De vrouw in kwestie, waarmee deze nu al jaren voortslepende affaire begon, lijkt nu van internet verdwenen. Ze heeft mij veel schade berokkend, rechtstreeks en indirect, ook al omdat regelrecht schorem handig kon profiteren van haar hetze jegens mij. Ze genoot daarbij de volle steun van, laten we ze maar linkse onverlaten noemen, mensen die niet te beroerd zijn fascistische streken uit te halen. Zonder hun interventies was er zeker geen affaire “Sjaakie” geweest. Van hen valt dan ook geen enkele rectificatie en zeker geen enkel excuus te verwachten. Ze verdienen de kwalificatie fascist ten volle. 

Het betreffende bericht: Een illustratie.

Dit schiet me nog achteraf te binnen, Krapuul en Dijstelberge…

Wat ben je toch een ongelofelijk zielig iemand, Ina Dijstelberge. Van dat “meeliften” en op de hoogte zijn van de gang van zaken tot het doen verdwijnen van mijn weblogs. En vervolgens de vlucht naar voren. Deed je dat om anderen te plezieren? Van dat laatste ben ik wel overtuigd. Vind je jezelf nou zo bijzonder, zo geweldig? De zaak tegen Wilders, tegen fascisme, voor een aangenamer sociaal klimaat heb je in ieder geval een slechte dienst bewezen. Het zal je een rotzorg zijn, moet ik na ruim twee jaar constateren. 

Grappig om ook voor jou in herinnering te roepen. Op dat krantje hierboven glorieert Peter Breedveld. Dat was tegen het zere been van Jeroen, weet je wel, die aan jou de site Krapuul heeft overgedragen. Meeliften, hoe onnozel ben je dan niet wel, Ina? Dat is zo ongeveer het laatste wat ik in m’n hoofd zal halen en dat weet je. Ik ga mijn eigen gang.

Weet je Ina, ik vertrouw mensen totdat ik reden heb me bedrogen te voelen. Ook jou heb ik vertrouwd en je hebt het vertrouwen beschaamd. Als je ook maar een klein beetje fatsoen in je donder had gehad, had je bij Google gezorgd dat ik mijn spullen terugkreeg. En wat deed je? 

Je houding, handelen en uitspraken jegens mij zeggen ontstellend veel ook over de betrouwbaarheid van de site die jij nu beheert. Hoofdzakelijk daarom schrijf ik deze regels. Mensen worden veel te veel bedrogen en blijven goedgelovig. Zie eens temeer Wilders. Van dat mechanisme maak ook jij voortdurend gebruik. Toch handig als je lezers eens de andere kant van de medaille leren kennen, zo hoort dat in een open maatschappij. Een fascistische laat ongewenste geluiden verdwijnen, of wist je dat niet?


Uitgelichte foto: bron onbekend

Een gedachte over “Wegjorissen, een Bataafse specialiteit?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.