Een anonymiss

José Guadalupe Posada: Relief etching in zinc (c.1910)
Krapuul is er maar wat trots op dat ze deze briljante analiste van ons tijdsgewricht mogen verwelkomen op hun site. Ze weifelde zelf nog over haar redactionele vaardigheden, maar onder de bezielende leiding van chief-editor Dijstelberge, met haar grote mediakennis opgedaan bij het Volkskrantblog, gaat dat zeker lukken. We zullen beslist wijzer worden van haar bijdragen, scherp en puntig zullen ze zijn. En waarheidsgetrouw.


 


Het beroerde van dit soort figuren is dat ze denken door keihard te schreeuwen, door een speciale vocabulaire te hanteren gekoppeld aan een autoritaire houding dat ze iets kunnen bewerkstelligen. Ze stoten daarentegen af omdat ze niet in de positie zijn om daadwerkelijke invloed en macht uit te oefenen. Juist dan pas kun je je een dergelijke houding permitteren, dan wordt je zelfs blindelings gevolgd, zie Wilders. Niet eerder.

Met het overnemen van een begrippenkader, geschapen door Bosma, “staatsomroep”, loop je zelfs meteen in de opgezette val. Wat zegt ze verder? “Maak alles gewoon openbaar”. Gewoon, heel gewoon… Onbenulligheid in het kwadraat. Raar, als anderen dat doen m.b.t. hun malversaties zijn mensen als zij er als de kippen bij om iemand de mond te snoeren. Blocken heet dat in twitter-termen. 

Nou, ik maak verder geen woord meer vuil aan deze vrouw, Anonymiss. Het is gesignaleerd en dat lijkt me voldoende. Ze hoort echt bij het crapuul van Krapuul.

Haar chief-editor vandaag:


 


Carnaval en fascisten… Zo doe je dat als je nergens iets van afweet, je onkunde wilt verbergen en je wilt opwerpen als autoriteit. Typisch een fascistische trek, maar dat zal ze niet begrijpen deze bedriegster, kundig in het smeden van netwerkjes.

Dat vergat ik nog te zeggen. Ina doemt af en toe in mijn TL op dankzij RT’s. Zo ook ditmaal. Ik zeg het maar even, want die lui hebben hun mond vol over stalken


 


Ja, en toen was er Dullaert, handelaar in zeep, die heel, heel veel voor kinderen betekent. Zou het?
 


 

 
En verder…


Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.