Spinoza

August Macke: Frau mit Kind und Mädchen auf der Strasse (1913)


 


Hoe reageerde men van Krapuul-zijde op onderstaand bericht? De kip heeft een citaat gepikt van internet, even uit m’n hoofd citerend. Het is nog altijd zo, zo de waard is vertrouwt hij z’n gasten. Over de achterlijkheid m.b.t. bol.com en het blaadje waarbij de boodschapper in kwestie betrokken is,  heb ik elders al bericht. Overduidelijk en zeer verontrustend, de man heeft nauwelijks notie van fascisme en dat breek je in tijden als deze op. Logisch ook, dat deze uiteindelijk zielige man, geen jota begrijpt van mijn activiteiten. Treurig dat hij ze teniet wil doen, fascisten daarmee in de kaart spelend.  

 

 
Lees het citaat nog maar eens of nog beter leg het vast. Je wordt als vanzelf immuun tegen figuren als die bij Krapuul: “Der freie Mensch handelt niemals arglistig, sondern stets aufrichtig.”
 


 


Het was een reactie op Wim Klever nadat hij me blockte bij een tweede tweet aan hem gericht:


 


De eerste betrof haat:

Tibaert Jan 11, 3:55pm via Twitter Web Client

Haat is te koop, in figuurlijke zin heb ik begrepen. filou-maastricht.blogspot.nl/2015/11/haat-i… Hoe leer je haten? En het resultaat? twitter.com/wimklever/stat…

 


 


De tweede, u ziet het:

Tibaert Jan 12, 4:51pm via Twitter Web Client

Dit vereist nadere uitleg. Ik mag toch aannemen dat ik hier te maken heb met mensen die de Koran bestudeerd hebben? twitter.com/wimklever/stat…

 


 

 


Een prima logica, zegt ie, de man die bekend staat om zijn kennis over en van Spinoza. Een dergelijk statement maakt je nieuwsgierig en dus ging ik eens kijken met wie ik in wezen van doen had en dat bleek werkelijk onthutsend. Zijn favorieten op Twitter vanaf de jaarwisseling spraken klare taal over het politieke denken van de man. Vervolgens stuurde ik mijn vraag aan hem. Reactie: block.

 
De favorieten:

 7 u7 uur geleden
Driekwart kiezers zegt nee tegen verdrag met Oekraïne

7 u7 uur geleden
Vandaag is hot, maar hoeveel vrouwen, niet-hetero’s en Joden censureren zichzelf al vele jaren in het islamiserende Europa?

7 u7 uur geleden
De MR van Premier Michel wil Mein Kampf verbieden. Ben tegen boekenverbod, maar dan moet de 7e eeuwse Mein Kampf (Koran) ook worden verboden

8 u8 uur geleden
Een betrouwbare bron bij de (het bestaat!) vertelt mij dat men ‘het er wel heeft over gehad’ om Wim van Rooy naar de studio te halen.

8 u8 uur geleden
Mijn vaders boek in de Standaard: omsingeld door boeken van charlatans, oikofoben, islamofielen en cultuurmarxisten

 
Permalink voor ingesloten afbeelding


22 u22 uur geleden
Wim van Rooy: “ is het enige land in die regio dat zijn vijanden beter behandelt dan de omringende dictaturen de eigen burgers”.

11 jan.
Waarover men niet spreekt’ (Wim van Rooy) in boeken top 10 non-fictie Standaard Boekhandel

Permalink voor ingesloten afbeelding


11 jan.
Goed voor Oekraïne? Huh? Economisch dramatisch, humanitair verschrikkelijk, politiek totaal splijtend, burgeroorlog incluis.

10 jan.

Permalink voor ingesloten afbeelding

9 jan.
kijk overigens uit naar massale sluitingen van moskeeën

9 jan.
Angst en afkeer van het volk en de democratie: de totalitaire met intimiderende op kop ten voeten uit:

9 jan.

Permalink voor ingesloten afbeelding

9 jan.
Peters: “These young, uneducated Muslim males of military age are not refugees. They are invaders culturally.”

Permalink voor ingesloten afbeelding


8 jan.
Moslims zijn erop uit om geheel Europa te ontregelen.

7 jan.
Wie de Arabische mentaliteit wil kennen moet ervaringsexpert Hafid lezen: ‘Geen wanhoop, maar hysterie’

7 jan.
‘Minachting voor vrouwen zit ingebakken in islamitische cultuur’ | ThePostOnline

3 jan.
Arib slikt geen ‘nepparlement’ | Telegraaf.nl Ze laat zich van haar beste Marokkaanse kan zien: autoritair. Nu al!

3 jan.
Een Kamervoorzitter met een dubbele nationaliteit die de vrijheid v meningsuiting om zeep wil helpen?

Permalink voor ingesloten afbeelding


2 jan.
Wat zal de eerste peiling van 2016 brengen.

1 jan.
André Rieu – And The Waltz Goes On met Sir Anthony Hopkins

1 jan.
Happy New Year to all. Let’s make 2016 the year that the UK votes to Leave the European Union.

31 dec. 2015
Voor de derde maal in 100 jaar heeft Duitsland het niet goed voor met Europa. Wellicht was “Wir schaffen das” toen ook aan de orde.

30 dec. 2015 Sint-Agatha-Berchem, België
Vrijheid vn religie wordt instrument voor verovering vn publieke ruimte

 


Weet u aan wie ik onmiddellijk moest denken? Aan Bommelding Kluftje, ook iemand die het niet al te helder ziet en iedereen verwijten, kwalijke beschuldigingen en kwalificaties naar het hoofd slingert. Blockt. Het mooiste van al, hij bevestigde het wederom praktisch gelijkertijd met Klever en het merkwaardige, het betrof tevens iemand die een voorliefde aan de dag legde m.b.t. Spinoza. Bij gelegenheid kom er op terug. Wat blijkt is dat André de Raaij ideologisch meer gemeen heeft met Klever dan hem lief zal zijn. Ook het voeren van een dialoog schijnt beiden vreemd te zijn. 

Ik had het bovenstaande laten rusten ware het niet dat ik vannacht dit onder ogen kreeg:


 

 

Hij is verdrietig, zegt ie, heeft boeken van hem… Weet je wat André, als jij met Ina zorgt dat ik mijn spulletjes weer terug krijg op internet, mijn blogspots dus, die door jullie streken zijn verdwenen, geef ik je gratis college over fascisme en ruimte. Wel in Maastricht, dat begrijp je. Je moet nog erg veel bijleren en vooral nog veel inzicht verwerven, weet ik onderhand. De bokken die je schiet en de brokken die je maakt hebben al te veel ellende veroorzaakt, niet alleen bij mij. Of ben je een geboren fascist, om in de terminologie van een vrouw te vervallen, waarvan je stelde dat ze jou een dolkstoot in de rug gegeven had?
 
Hoor ik van je? Wees verzekerd ondanks je capriolen ben ik niet rancuneus, ook niet arglistig. Wie weet leren we dan elkaar beter kennen. Doe me wel een lol en vraag Riethof eens naar dat bewijs. Je weet wel, ik zou hem stalken en dat zelfs toegegeven hebben. Idioot toch? Wie verzint zoiets? Een fascist? Over die pedofilie zullen we maar helemaal niet spreken, dat was werkelijk de schunnigheid ten top. Ken je het Wetboek van Strafrecht? Nou dan…
 
Ethiek, lees Spinoza…


Vervolgens komt enkele dagen later Krapuul met een bericht van Dijstelberge:


 


Koop bij Bol.com via Krapuul is de boodschap. Zou Ina ooit een zin van Spinoza gelezen hebben? Dat is niet relevant, Bol.com levert de “samenvattingen” wel. De reguliere boekhandel gaat ondertussen pleite, maar een site als Krapuul moet in de lucht gehouden worden. Kan iemand me uitleggen waarom? En alweer, de wereld op zijn kop. Dit soort “links” is rijp voor de schroothoop. Niets begrijpen ze, maar met een grote bek denken ze dat de zaken horen te marcheren zoals zij denken en wensen. Wat een misvatting.Update februari 2017

 Afbeelding: August Macke – bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.