Lekker schelden

Bernard Plossu: Mexico (1966)
Ooit raadde hij me het aan, gewoon keihard terug schelden. Het moet gezegd, Peter zijn kwaliteit is bovenal schelden. Worden we er wijzer van? Gaan mensen hem lezen om te weten te komen hoe de vork in de steel zit? Ik waag het te betwijfelen. Een voorbeeld van zijn manier van doen, omdat zijn mikpunten mij welbekend zijn en de aard van de smaad, laster en bedreigingen sterk overeenkomen met die aan Tibaert gericht.


Zo begint zijn stukje:

Een lijstje waar ik niet op wil staan 

Peter Breedveld

Er zijn dus mensen die ’s nachts op Radio 1 luisteren naar Erik de Vlieger, in Frankrijk veroordeeld wegens fraude en corruptie. Ik heb het net even gedaan omdat mensen mij meldden dat ik er in werd belasterd en uitgescholden door de kinderbedreigende aanrander Jan Roos, hier terug te beluisteren.

En dan barst hij los en raakt steeds meer opgewonden:

fenomenaal stupide gelul – beschonken idioten – hakkelaars – Domrechtse procedure – zo’n mensachtige –  ongeletterde PVV-apen – het tuig – het dyslectische geschuimbek van GeenPeil-primaten – domrechtse schorem – de gewapende tak van de PVV (de politie) – die spuuglelijke grote bek

Je vraagt je af, is dat zijn stijlmiddel of verkeert de man constant in staat van opperste opwinding? In beide gevallen de vraag, kan hij niet anders? Als je een beetje gevoel van eigenwaarde hebt ga je je toch niet verlagen tot het niveau van die “heren” waar hij het over heeft, regelrecht schorem is het, holle vaten. Dan ga je zeker niet de zaak verder opkloppen. Onverstandig en dom. Laat vooral zien dat ze volksverlakkers zijn, nergens verstand van hebben, het volk net als Wilders naar de mond praten en het voer geven om nog meer uit hun dak te gaan. Wegberijders voor de fascistische heilstaat zeg maar. Zeg dat dan.

M’n beste Peter, kijk je wel eens verder dan je neus lang is? Ik vrees van niet. Beschuldigingen als kinderen bedreigen, telefonisch stalken, beschuldigingen, je kunt het zo gek niet verzinnen, ik heb ze als Tibaert allemaal over me heen gekregen. En de grap van dit al? Mensen waarmee jij het tegenwoordig goed kan vinden, het stelletje goorlappen van Krapuul, hebben hier met volle overgave aan meegedaan en doen dat nog steeds. Ze gingen zelfs zover dat mijn weblogs en Twitter accounts door hun toedoen werden opgeschort en het liefst zagen ze me helemaal van internet verwijderd.

Je begrijpt, ik voel met je mee, maar ik vrees dat je gevangen zit in het spel de vijand van mijn vijand is mijn vriend. Daar hou ik me verre van, ook al houd ik nauwelijks steun over. Ik ben vrij en dat wil ik zo houden. Belangrijk zijn we niet, we kunnen hooguit helpen waar mensen of bevolkingsgroepen de klos dreigen te worden van de fascistische golf die over Nederland spoelt. Die moet je proberen instrumenten in handen te geven waarmee ze iets kunnen. Uit ervaring weet ik dat terug schelden, ook al is het nog zo mooi verpakt, geen donder helpt. Je eigen parochie bereik je en die laat je keihard vallen als het hun zelf te nakomt. Ook dat nog.

En zo’n Jan Roos? Die man is nog te vies om met een tang aan te pakken, die moet je geen kans geven z’n “spuuglelijke bek” open te trekken.  Nogmaals, vergeet het volk niet, waaruit je voortkomt, zij verdienen dit niet, hoe je ook verder over ze denkt. Jouw handelwijze niet en zeker die van die Roos niet. 

 

 
Uitgelichte afbeelding: Bernard Plossu – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.