Op jouw niveau

Girls selling shamrocks on a Dublin street (1916)
Op de TV zie ik hoe hopvogels hun jongen voederen. Geheel vrij, met liefde zouden wij mensen zeggen. Hun kroost is hun grote zorg maar ze laten anderen in vrede. Een beetje als de christelijke boodschap, ga in vrede met liefde. 

Tegenwoordig zijn de accenten verlegd en wordt er gepredikt dat wij onze joods-christelijke wortels trouw moeten blijven. Nou, joods waren ze niet, want hadden de joden niet gezegd: “Zijn bloed kome over ons en onze kinderen”? De katholieke Hitler gaf het finale antwoord, “Die jüdische Rasse muss und soll ausgerottet werden”

In onze protestants-christelijke polder werden zijn bevelen grotendeels nauwgezet opgevolgd, immers, de overheid was een intermediair van de Here en die moest gehoorzaamd worden. Nergens liepen de treinen so pünktlich wie im Holland, zei Eichmann. Het was alles voorbeschikt door God, na de oorlog deden de Bataven boete, steunden Israël en gingen oorlog voeren tegen moslims die opstandig waren geworden in ons Koninkrijk. Uiteindelijk hebben we er een groot Leider aan te danken en kan de geschiedenis opnieuw van start.

In de polder weet men hoe men de kant van de rechtvaardigen moet kiezen, n.l. diegene die de lasten en kosten van hen zegt af te nemen. Het morele gelijk wordt er dan als vanzelf bij verzonnen, de geschiedenis wordt herschreven. In Batavenland is dit nu dagelijks aan de orde. Hier Annabel Nanninga:


“Om te beginnen is islam een ideologie. Moslims zijn geen volk; als ik wil, ben ik morgen moslim. Joods-zijn ligt wat ingewikkelder: joden zijn een volk, er zijn seculiere joden, maar er zijn ook religieus-praktiserende joden die zich bekeerd hebben tot het jodendom en niet door geboorte tot het joodse volk behoren. Dus daar gaan we al: ras, sekse, geaardheid: je wordt ermee geboren, je kan er geen afstand van doen en je kiest er niet voor.” 

 


U leest het, Adolf Hitler had gelijk, joden zijn een ras. Aan u het oordeel of het een verderfelijk is of niet. 


“Er is geen hetze tegen islam, islam heeft helemaal geen hetze nodig om door velen uitgekotst te worden. Als vele moslims zich misdragen en zich beroepen op hun geloof (en dat doen zij zodanig dat ze een theologisch loepzuiver argument voor geweld hebben volgens de regels van koran en hadith) dan ligt het aan zulke moslims en aan de islam dat men niet bijster positief staat tegenover islam, en niet aan beeldvorming, hetze en propaganda zoals die destijds tegen de joden werd ingezet om hen tot zondebok te maken.”

 


De Leider: islam = fascisme. De Leider overtreft hiermee zijn voorganger. Of het tot uitmoorden van moslims komt weten we nog niet, maar hij heeft wel het proces in die richting gestalte gegeven. Of het tij nog te keren valt ligt aan ons.

De commentaren op de woordenbrij van Nanninga liegen er niet om:


Moslims lijken op geen enkele andere mensensoort en al helemaal niet op Jóden, hét na te volgen voorbeeldvolk!

Hoe kun je nou lijken op een volk waar je een bloedhekel aan hebt? Volkomen de weg kwijt die lui.

 


Enzovoort. De logica is van een wel zeer bijzonder gehalte, maar in naam van de Leider is alles geoorloofd. Onrecht wordt tot recht. Vergeet niet, als hij aan de macht komt is hij een gezalfde Gods, is het Gods wil dat dit geschiedt. Dan wordt het proces onomkeerbaar dat tot verdelging van de moslims zal leiden. 

Kun je met mensen als Nanninga in debat treden? Nee, dat is schier onmogelijk. In mijn geval al helemaal, zowel de site waarop dat fraais verschijnt als Nanninga zelf hebben me geblokt. Zo ziet het openbare politieke debat er in dit land uit, eenrichtingsverkeer. De liefdelozen eisen daarbij alle vrijheid voor zich op, zij bezetten de ruimte. Slechts voor een ding moeten ze zorgen, weten ze, een goed gevulde portemonnee, anders eindigen ze ellendig, in de goot, door iedereen veracht, ook door wie eens hun kameraden waren.

Een voorbeeld, toeval of niet, van een andere vrouw, tot op het bot inhumaan, Blondemevrouw. Fascist pur sang. Lees welke waanzin ze verkoopt, zaken verdraait en niets lijkt te begrijpen. Ook zij voelt zich vrij en ongebonden, net als haar zuster. In wezen zijn ze beiden de gevangenen van angsten en complexen, niet meer voor rede vatbaar. 

Tot het niveau van deze dames moeten we ons niet verlagen. Aan hen is de essentie voorbij gegaan van de zestiger jaren. Ze zijn slechts de profiteurs van die toen verworven vrijheden, perverteren ze en helpen ze uiteindelijk de nek om te draaien. Wees gewaarschuwd. 

De TL is van afgelopen jaar.


ton_aarts Jul 19, 7:44pm

@Blondemevrouw1 @RandySnoyl Want volgens mij is de overeenkomst in beide gevallen zieke geesten, gestoorde mensen. En idioten die goedpraten

Verberg gesprek

RandySnoyl  Er zijn veel mensen in mijn TL die denken dat alleen ISIS mensen levend verbrand. Niet dus: http://t.co/mR3We74nmy 3:45pm, Jul 19
Blondemevrouw1  @RandySnoyl Welnee, de zwarten in Zuid-Afrika hebben de gewoonte een band om de nek in brand te steken, weer je toch? 😉 #gruwelijk 5:09pm, Jul 19 
RandySnoyl  @Blondemevrouw1 Overigens waren het niet ‘de zwarten’. Maar een afdeling van het ANC. Groot verschil. 5:12pm, Jul 19
Blondemevrouw1  @RandySnoyl Ik dacht even op jouw niveau te spreken. Zwart-wit enzo. 5:38pm, Jul 19
RandySnoyl  @Blondemevrouw1 Je snapt dat ik met mijn tweet nuance in het debat probeerde te brengen hè? 5:40pm, Jul 19
Blondemevrouw1  @RandySnoyl Je vergelijkt geheel onvergelijkbare situaties en intenties en gruwelijkheden. Dat is geen nuance, maar geestesziekte tonen. 5:45pm, Jul 19
RandySnoyl  @Blondemevrouw1 Ik vergelijk niets, heb ik niet gedaan nergens. Kom op zeg, zo moeilijk is het toch niet? 5:49pm, Jul 19
Blondemevrouw1  @RandySnoyl Zeker wel. Je zegt dat iemand levend bewust in de fik steken vergelijkbaar is met gevolgen bombardement VS. Mij belazer je niet. 5:52pm, Jul 19
ton_aarts  @Blondemevrouw1 @RandySnoyl Jij bedoelde dat met napalm gooien anders bedoeld is dan mensen levend verbranden. Da’s ‘koud vuur’ of zo? 7:37pm, Jul 19
ton_aarts  @Blondemevrouw1 @RandySnoyl Of ’telt’ dat niet? Leg gerust uit waar ik t verkeerd zie. Wat t verschil was. Qua opzettelijk levend verbranden 7:41pm, Jul 19
ton_aarts  @Blondemevrouw1 @RandySnoyl Want volgens mij is de overeenkomst in beide gevallen zieke geesten, gestoorde mensen. En idioten die goedpraten 7:44pm, Jul 19

 The Warsaw Ghetto Jewish police marching during World War II

Nog dit, mensen in brand steken. De beruchtste Kapo in Auschwitz, jood, stak zelfs eens met groot genoegen een andere jood in brand. Honigman is zijn naam. Hij was voor de gevangenen erger dan welke nazi ook. Joden zijn ook maar mensen, niet beter of slechter dan wie ook.Uitgelichte foto: Dublin – bron
Foto beneden: Getto Warschau – Yad Vashem Archive

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.