Verschrikkelijk, dat kan allemaal in Nederland…

Abduljabbar Zeyad: YEMEN. March 12, 2016
A girl stands outside her family’s hut at the Shawqaba camp for internally displaced people who were forced to leave their villages by the war in Yemen’s northwestern province of Hajjah.
“Een van mijn studenten”, zei de Hiltermann van onze dagen. U kent hem wel van Elsevier. Verdere aanbeveling is niet nodig. Zeker niet voor mensen, als bij Krapuul, die De Groene als een bruin vod beschouwen voor Groen Links, fascistisch en toch netjes interpreteer ik maar even een van de vele dwaallichten onder die linkse rakkers. 

Nou moet ik zeggen, die Roos heeft beslist z’n uiterlijk niet mee, Wilders feitelijk ook niet, maar die is indertijd gecoacht door Bolkestein en die had Huntington gelezen, als een van de weinigen in ons land. Daar profiteert de Leider nog steeds van, maar Roos? Bij dit manneke krijg je echt de nijging om te zeggen, hou je smoel en flikker een eind op. Zijn kinderen zijn met de dood bedreigd, zegt ie. Het klinkt nog ongeloofwaardiger dan die praatjes van Wilders over de islam, doodeenvoudig opdat het meteen voor iedereen tastbaar is. Zal ik je eens vertellen waarmee ik zoal bedreigd ben, Janneman? En mijn kinderen dacht je? Er was dezelfde kerel bij betrokken als in het geval Halsema, weet je nog? Ook niet zomaar eenmaal, en hij was de enige niet.

Jan, ga eens echt werken, met handen en voeten. Aan mensen als jou heeft een nuchtere Hollander geen boodschap. Je komt over als een graaier met een grote bek, die niet tot iets zinnigs in staat is. Erger, die niemand iets te bieden heeft en daar dien je op afgerekend te worden.


Dagelijks wordt hij met de dood bedreigd. Voor zijn eigen veiligheid heeft hij een kapmes bij de hand, je kunt nooit weten. Of dat op aanraden van de politie is weten we niet. De man is actief op internet, daar valt dus alle bewijsmateriaal te zien, over hoe iemand zijn kinderen in de fik wilde steken en waartoe die man veroordeeld is. Het is overstelpend wat die man overkomt, volgens zijn zeggen. Wilders is er niets bij vergeleken. Alleen, die bewijslast bestaat uit zijn verhalen, verder valt er niets, nul komma niks te zien. Gelooft u die man?


Ik ken dit kereltje verder niet, te onbenullig voor woorden is ie zeker. Maar waarom doet die man dat, denkt ie werkelijk dat hij geloofwaardig is? Wat hij opdist is zeker geen Croiset verhaal, waarbij je je nog wat kon voorstellen. De gulden regel zou moeten gelden, dat, als je met dergelijke beschuldigingen op de proppen komt, je documenten dient te tonen. Als je dat niet wil, heb je je mond te houden. Bedrog, smaad, laster is aan de orde van de dag en daar maken figuren als deze Jan handig gebruik van, dat is me wel duidelijk. Maar nogmaals, waarom?

Eigenlijk is het heel makkelijk te begrijpen. Leeghoofden, regelrechte mislukkelingen, brutale vlerken hebben de wind mee. Ze laten zien dat het land van ons is, dat het om ons gaat en dat die daarboven niet deugen. Het zielige klootjesvolk huppelt er achteraan en denkt dat eindelijk naar hen geluisterd wordt. Ze weten nu ook dat de moslims ons land komen overnemen en ons gaan verdringen als volk. Hen wordt dagelijks voor ogen gevoerd hoe je je ertegen kunt weren en hoe je de elite moet aanpakken.

Het levert dolkomische scènes op, waarbij je een gevoel van medelijden niet kunt onderdrukken.


Helaas, deze mensen worden op de grofst mogelijke manier misbruikt voor een spel, nationaal en internationaal, waarvan ze geen enkele jota begrijpen. Misleiding en dom houden, zoals het in vroegere tijden ook gebeurde, is aan de orde. Dat is het schandaal van media die toen en nu slechts een doel voor ogen hebben, de macht dienen, niet ze controleren. Daartoe maken ze alles tot een farce net als hun publiek.


En zo treedt een eindeloze neerwaartse spiraal in werking. Ach ja, uiteindelijk is die al 100 jaar geleden begonnen, met de cinema, in Hollywood. Het uitroeien van joden en andere volksvreemde elementen kennen de meesten toch ook slechts dankzij “Holocaust” en “Schindler’s List”. Holocaust, wie had er voordien van gehoord? 

Voor ik het vergeet, we leven in de wereld van de vrije markt, van het ondernemerschap. Daarvoor hoef je geen kennis te bezitten, die is slechts ballast. Dat had het klootjesvolk nog niet begrepen. Dom. Want juist daar draait onze samenleving, onze democratie om, geld verdienen, macht verwerven, dondert niet met wat, ja en dan moet je het volk beduvelen. Geen beter product om dan te slijten als entertainment. 

Uit volledig vrije wil wordt alles geslikt als zoete koek. Echt, eerlijk waar, uit gehele vrije wil. U gelooft dat, van die vrije wil? Dan zou er beslist geen fascistisch gevaar dreigen, hier niet, nergens niet en nooit niet. Duidelijk?


Update februari 2017


Uitgelichte foto: Abduljabbar Zeyad/Reuters

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.