Van Gloria tot Ina – ter memorie

Os Fulni-ô


 

EEN SAMENVATTING…


Friedrich Eckhardt, Peter Anshof, Jacqueline Wouters gingen haar voor met hoogstwaarschijnlijk velen in hun kielzog. Die weblogs moesten en zouden weg. Als een donderslag bij heldere hemel werd ik in november 2013 geconfronteerd met een e-mail van Google met de melding dat mijn blogspots waren opgeschort vanwege diverse klachten over schending auteursrecht. De directe aanleiding viel voor mij makkelijk te achterhalen. De persoon in kwestie ook: Ina Dijstelberge.

Waarom dit steeds herhalen? Enkele weken geleden kwam ik tot de ontdekking dat een speciaal aan Tibaert gewijd blog weer voor mij toegankelijk was. Wat er te lezen viel heb ik even gelaten voor wat het was ook vanwege technische problemen. Het moederblog blijkt echter voor mij nog steeds verboden terrein, maar ik ben wel bekend met de inhoud en kom er zeker nog op terug. Het Tibaert blog van Ina Dijstelberge begint op dezelfde toon als indertijd de reacties op mijn vragen. De eerste ging over de zaak Herman Falkenstein, de tweede over feminisme.

Ik kan Ina geruststellen, ik ben volledig bij zinnen. Kan ook niet anders, want dan was dit proces niet vol te houden. Het kost wel tijd, maar die heb ik er best voor over om te kunnen aantonen dat schijn vaak bedriegt. Politiek, sociaal en wat er nog zoal tussen mensen plaats vindt.

In het verleden heb ik haar Tibaert blog enkele malen aan een nadere beschouwing onderworpen. Het blog rammelt van voor tot achter. Mijn eerste  indruk was, hier wordt naar een vooropgezet doel toegewerkt, en die indruk wordt steeds meer bewaarheid. Daarvoor hoef je maar chronologisch de gebeurtenissen en de daarbij horende onderlinge contacten samen te voegen. Echt werk voor een advocaat. Het materiaal is er.

Het lijkt me zinniger wat stukjes van haar hand op hun merites te beoordelen. Zoiets is altijd leerzaam, al is het inhoudelijk nog de grootste onzin, zoals die feministische stukjes van Ina. Ja, ze had me dat stukje ter recensie aangeboden ondanks haar complete afgang met het eerste. Om de hokuspokus, die ik toen te zien kreeg, van commentaar te voorzien had ik niet meteen trek, maar ik legde het stukje wel vast in een apart blog. Dat is me duur te staan gekomen. De geschiedenis valt vanaf november 2013 op tibaert.com terug te lezen.

Vanwaar de titel boven dit bericht? Indertijd vormde een vergelijkbare wandaad als deze van Dijstelberge, met censuur tot gevolg, de aanleiding om met een weblog te beginnen. Gloria, vaandeldraagster van de SP in de veenkoloniën verzon een veelkoppige draak en dat verzinsel leidt een hardnekkig leven in welke variant ook. Ook bij Dijstelberge. Laster en smaad gebruikt deze vrouw met graagte en voegt onmiddellijk het hare eraan toe. En leugens. Ze had me dat stukje niet aangeboden, bezwoer ze iedereen die het maar horen wilde.

Van Gloria tot Ina… Mij hoeven mensen niet te geloven, ik draag slechts feiten aan. Mijn weblogs dienen voor een totaal demasqué van mensen die wie dan ook wensen te bestempelen, zoals in mijn geval tot nazi, pedofiel, rat, onkruid. Hem of haar de meest vreselijke ziektes en ongelukken toewensend en liefst een snelle dood. Och ja, m’n moeder was een joodse moffenhoer.

Over stalken gesproken, nog een verzoekje aan Dijstelberge. Vraag Riethof eens naar dat vermaledijde bewijs. Je begrijpt best wat ik bedoel, je hebt zelfs toen je mening gegeven over dat voorval.Verdere documentatie:


screenshots – oktober 2012
Sjaakie… – 2 november 2012
screenshots – november 2012
screenshots – november 2012 (vervolg)
Tibaert aan Ina Dijstelberge 28 september – 3 december 2012
screenshots – december 2012

De vieze spelletjes van Huib Riethof vond Ina kennelijk best. Een jaartje later dacht ze hem helemaal uit de brand te hebben geholpen. Maar nee, de geschiedenis zal hen inhalen. Fascistische streken laat ik niet passeren, met of zonder hulp van justitie. Deze man mag gewoon deelnemen aan het maatschappelijk verkeer, geldt dus niet als geestelijk gestoord. toch weet hij dit te melden: 


 


Om de woorden van André de Raaij te gebruiken: “Is het hier een openbare inrichting?” Om iemand te bellen zul je op z’n minst over zijn telefoonnummer moeten beschikken. Zo niet, hoe kun je dan per telefoon toegeven dat je gebeld hebt? Moet je dat gaan weerleggen? Nee, iemand die leugens (hoor je Ina) verspreidt waardoor mensen in verlegenheid worden gebracht, waardoor zelfs een hetze ontketend wordt, zal zich moet verantwoorden. Tot op heden weigert Riethof dat. Voor mij veel meer dan slechts een teken van lafheid. Het meest schandalige aan dit alles is wel dat hij actief die hetze heeft ondersteund. Het PVV gajes was deze klerk uiteraard bijzonder dankbaar. 

Processen via sociale media onttrekken zich inhoudelijk grotendeels aan de niet-betrokkene. Om dit te ondervangen heb ik een INDEX samengesteld waarin hoegenaamd alles betrekking hebbende op Tibaert kan worden teruggevonden.TIBAERT BLOGSPOT


Update 1 juni 2016


Uitgelichte foto: bron
Ingevoegde foto: Central Asia | Image included in the Russian Ethnographic Museum exhibition, “The peoples of Central Asia and Kazakhstan. End of XIX-early XX centuries. – bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.