Je kunt wel blijven mopperen…

Edouard Boubat: Réunion de chats (1948)
Niemand hoeft mij te volgen, ik hoef niemand te volgen. Echter, in dit land, groot geworden door de hokjesgeest en het elkaar voortdurend in de smiezen houden, geen wonder dat fascisme hier op zo’n vruchtbare bodem valt, zijn geluiden die niet passen in het eigen straatje, zeer onwelvoeglijk. Het hoort niet, het mag niet, bemoei je met je eigen zaken en vooral wegkijken, niet in gesprek gaan. Ik weet niet hoe het u vergaat, ik wordt er doodziek van.

Je ziet een link naar een artikel. Waar handelt het over? De kop van de bewuste column is duidelijk zat: “Debat met het ongezonde verstand is niet te winnen”, de auteur is Peter Middendorp en het verscheen in de Volkskrant. Instemmend lees je het, je moet grijnzen bij bepaalde opmerkingen en je wilt vervolgens de betreffende tweet RTen vergezeld van een citaat.


Schermafdruk 2016-08-05 17.22.21


“Deze Tweet is niet beschikbaar”, inmiddels weet ik hoe laat het dan is: 

Schermafdruk 2016-08-05 17.24.41 

Het manneke doet maar denk ik dan, hij is het dus minstens op een punt eens met Wilders en Bosma en met nogal wat onverlaten op Twitter. Blocken, hèt aangewezen middel om onwelgevallige accounts opgeschort te doen krijgen. Het mooie van dit al, wat Middendorp te melden had, gebruikt hij als uithangbord, maar handelt er zelf niet naar. Dat past volledig in het beeld wat ik trachtte te schetsen, ik ben de fatsoenlijke, de rechtvaardige, kijk maar, het is precies zoals dominee het ook zei. Over het verhaal. 

Manlief, zou ik willen zeggen, mopper maar rustig verder, van mij zul je geen last hebben, maar doe je wel niet beter voor dan je bent. Dat heet hypocriet te zijn…

Nog even terugkomend op die bewuste column. Na het wegsturen van bovenstaand bericht zie ik wederom door een RT deze tweet van een paar weken oud:


Schermafdruk 2016-08-05 17.26.43En wordt vervolgd met: 

Logisch ook. Geen migrant betaalt €800 voor oversteek terwijl Macedonie grens dichthoudt en Griekenland je terugstuurt naar Turkije.>
En alleen migranten die in Turkije blijven komen in aanmerking voor legaal vliegen naar EU. Dus weinigen doen nu nog dure &linke boottocht.>
Dus ‘t door velen gebruikte argument (“Je kunt die mensen toch niet tegenhouden door grens te sluiten, ze komen toch wel”) gaat dus niet op<

Is dit berichtgeving? Is dit propaganda light? Enfin, de nu volgende discussie op Twitter illustreert perfect hetgeen Middendorp aankaartte, de volksaard verloochent zich niet: Doen toch ook de deur op slot… 
Hier past slechts stilzwijgen en dat doe ik dan maar…

Die column van Leon de Winter is van een ander gehalte. De man weet zoveel abjecte stellingen te verkondigen dat je er toch eens aandacht aan moet besteden. Een volgend maal…


Schermafdruk 2016-08-05 17.29.11Uitgelichte foto: Edouard Boubat

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.